Motorlet B chce uspět ofenzivou. Spoléhat bude na mladíky i hráče áčka
09.08.2018

Motorlet B chce uspět ofenzivou. Spoléhat bude na mladíky i hráče áčka

Ne vždy je pro něj snadné skládat sestavu na zápas Pražská teplárenská přeboru, přednost má v Jinonicích pochopitelně divizní A tým. Přesto má trenér Motorletu B Jiří Hakl před startem soutěže velké ambice. „Chci, abychom to byli my, kdo bude v zápasech dominovat,“ popisuje své ofenzivní myšlení Hakl.

Minulou sezonu jste po podzimu hrůzy zachránili skvělým jarem. S čím vstupujete do následujícího ročníku?
Trochu bych to upřesnil, skvělých bylo podle mě prvních sedm jarních zápasů, které jsme vyhráli, ale poté došlo k uspokojení a nebyl jsem s výkony příliš spokojený. Do nové sezony jdeme s pokorou, ale chceme sbírat body doma i venku. Hodláme se prezentovat naší hrou a ne se přizpůsobovat soupeři. Rozhodně bychom po minulém opravdu hektickém roku chtěli hrát v klidném středu tabulky a nestrachovat se do posledního kola.

Mluvíte o tom, že se chcete na hřišti prezentovat určitým stylem. Můžete ho specifikovat?
Mám rád ofenzivní styl, vždy jsem ho preferoval a na tom se nic nezmění. Chceme být silní na míči a soupeře přehrávat. Určitě bych byl nerad, abychom zalezli před své vápno a nakopávali míče. Myslím, že máme kvalitní tréninky a chceme to dostat do zápasů.

Předsezónní období je u konce. Ukázalo vám, že tým je na tyto nároky připraven?
Tím, že trénujeme společně s áčkem, tak byla příprava poměrně hektická. Celkově bych ale řekl, že jsem spokojený asi na 50 procent. Odehráli jsme čtyři zápasy, první dva se mi líbily, ale ty další dva už tolik ne. Hlavně v posledním proti Mýtu to vypadalo, že si kluci přišli jenom užít fotbálek a hráli laxně. Projevovaly se spíše individuality a nefungovalo to jako celek.

Je tohle věc, na kterou budete před prvním soutěžním utkáním nejvíce apelovat?
Určitě ano. Na tomhle chceme ještě hodně zapracovat, v minulé sezoně nás to stálo spoustu bodů. Není možné, aby si hráči na hřišti dělali, co chtějí. To se nám občas stávalo. Přitom v klíčových chvílích naopak potřebujeme, aby kluci přesně plnili pokyny a odevzdali maximum. Na druhou stranu to není vždy snadné, protože někteří hráči áčka, kteří jdou za nás hrát, z toho nejsou pokaždé nadšení. Ale je potřeba, aby to i oni zvládli.

Jak moc budete právě na hráče A týmu v sezoně spoléhat?
Určitě jsou pro nás velmi důležití. Jak jsem říkal, trénujeme společně, což je zase pro mladší kluky fantastická příležitost. Mohou se zlepšovat vedle hráčů jako je Honza Rajnoch. A taky mají šanci se do áčka dostat, určitě nemají dveře zavřené, záleží jen na formě. Na druhé straně vybíráme hráče, kteří půjdou za béčko, až vždy v týdnu před utkáním. Klíčovým mužem pro nás určitě bude Václav Kotrba, který by měl být nyní kmenovým hráčem B týmu. Jinak pro nás bude ale strašně důležité, kdo z áčka nás na ty konkrétní zápasy posílí.