Admira B mění krátce před startem sezony kouče. Tým povede Peclinovský
08.08.2018

Admira B mění krátce před startem sezony kouče. Tým povede Peclinovský

Rezerva divizní Admiry má před sebou těžký úkol. Po parádním jarním vystoupení v Pražská teplárenská přeboru bude obhajovat v novém ročníku nejvyšší soutěže třetí místo. Krátce před startem přeboru pak hlásí výměnu trenéra. Pavel Máj, který odvedl celou letí přípravu, bude asistentem kouče v divizi. Novým trenérem pak bude Zdeněk Peclinovský, jenž naposledy vedl Dolní Chabry. „Oslovil ho předseda klubu a dohodli se,“ říká manažer Admiry Jaroslav Moudrý.

Co vás ke změně krátce před startem sezony vedlo?
Bylo jasné, že ve dvou lidech áčko i béčko nejde dělat a tak jsme vše řešili. A dopadlo to takhle, ještě je v jednání asistent trenéra Peclinovského. On je dlouholetým kamarádem šéfa klubu. Co se týče přípravy, tak to není žádný problém. Byla totiž společná pro áčko i rezervu.

Zaznamenal jsem, že si za béčko zahrál i trenér Máj, že bylo hráčů málo. Co se dělo?
Samozřejmě béčko je vždycky tak trochu specifické a já bych řekl, že se formuje tak do pátého kola soutěže. V soutěži pochopitelně nic takového hrozit nebude. Budou chodit hrát kluci, co budou při utkáních áčka na lavičce. Pár hráčů je vyloženě na pomezí prvního týmu a béčka, takže se také určitě zapojí. Plus samozřejmě máme v béčku kluky, co vyšli z dorostu.

Povede se navázat na vydařené jaro?
Bylo by to super, chtěli bychom hrát v horní polovině tabulky. Ale žádný konkrétní cíl v podobě umístění na té a té příčce nový trenér nedostal. My hlavně chceme přebor nějak v klidu odehrát.

Narážíte na to, že Admira B honila lepší umístění během jara?
To je právě ono. Plán můžete mít jaký chcete, ale třeba loni jsme byli po pátém kole poslední a nakonec jsme skončili na třetím místě. Z každého zápasu chceme získat tři body, ale to budou chtít i soupeři. Jak říká trenér Uhelných skladů Robert Hlavica, když sestupují čtyři týmy, tak to prostě bude zase masakr.

Díky tomu budou v soutěži čtyři nováčci. Na vaší straně budou zkušenosti...
Postoupily kvalitní týmy. Hodně zvědavý jsem na Újezd Praha 4 i na vyšehradskou rezervu.

Když už přišla řeč na Újezd Praha 4. Jeho trenér Karel Jeřábek v Admiře trénoval, je velkým kamarádem kouče áčka Peřiny. Těšíte se na tohle utkání?
Jsou dlouholetí kamarádi, víme o tom a je jasné, že ten zápas bude pro oba trenéry hodně speciální. Je jasné, že to bude mít náboj. Ale trenér Peřina ani v tomhle zápase na lavičku béčka nepůjde.

Trenér Peclinovský má zkušenosti. Přesto, nebude to mít kvůli nástupu na poslední chvíli trochu složitější?
Už se bavil s trenéry áčka a myslím, že to bude pokračovat. Je jasné, že trochu času bude nový trenér potřebovat, než do toho všeho vnikne. Co jsem ale slyšel, tak si myslím, že jim spolupráce bude klapat.