Stačilo by zlepšení o jedno místo, říká kouč Dukly JM. Ztratil Bičanika, zpět je Kotlík
08.08.2018

Stačilo by zlepšení o jedno místo, říká kouč Dukly JM. Ztratil Bičanika, zpět je Kotlík

Fotbalová Dukla Jižní Město už má za sebou ostrý pohárový start. V předkole MOL Cupu tým trenéra Josefa Světlíka zle trápil Hostouň, aby nakonec prohrál 1:2. „Herně to ale špatné nebylo, s řadou věcí jsem byl spokojený,“ poznamenal kouč týmu z hlavního města. Teď už druhý tým posledního ročníku Pražská teplárenská přeboru chystá na nejvyšší metropolitní soutěž.

Trápili jste v poháru soupeře z vyšší soutěže. Jste tedy na konci přípravného období spokojený?
Příprava u nás proběhla v poklidu, povedlo se nám i občerstvit kádr. Odešli nám tři kluci, co u nás hráli, do svých mateřských oddílů. A k tomu navíc, pro mě hodně překvapivě, skončil kariéru Pepa Bičanik.

Vždyť se mu v poslední době docela dařilo. Vysvětlil vám svůj krok?
Je to nemilé, že skončil. Ale jak jsem pochopil, chce začít tak nějak od začátku. On skončil u nás v Dukle, skončil v Interu Lotyšák v hanspaulce a k tomu snad dal výpověď v práci. Vypadá to, že startuje novou životní kapitolu.

Vypadá to, že vás jeho konec hodně zasáhl. Vnímám to správně?
Určitě ano. Minulé léto jsme přišli o Karla Kristena, který byl pro všechny vzorem, co se týče tréninkové docházky. A teď to samé platí o Pepovi. Odmakal všechno, dřel na krev, byl na každém tréninku. Je to škoda.

Zkusil jste ho přemluvit?
Já jsem mu viděl na očích, že chce udělat ráznou změnu ve svém životě. Nemělo cenu ho přemlouvat. Tak jsme se snažili alespoň rozšířit kádr, přivedli jsme mladé kluky. A také přišel Pavel Dejmek. K tomu se nám vrátil útočník Ondřej Kotlík.

Pavel Dejmek je určitě zajímavou posilou do zálohy. To je pro Duklu velké plus, že?
V Měcholupech hrál na pozici šestky, ale já ho vidím v sestavě jinde. Já z něj dělám útočníka, takže na tom teď pracujeme. Věřím, že si poradí.

A návrat střelce Kotlíka, který byl na jaře ve druholigové Opavě, to je pro váš tým také pozitivní zpráva. Měl jste radost, že je zpátky?
Když se na to podívám z pohledu toho, kde Ondra byl, tak nemůžu říct, že bych byl rád. Vím, že to není hráč do přeboru, měl by být výš. Když se na to podívám z pohledu Dukly Jižní Město, tak jsem šťastný, že je zpátky. Když jedu na trénink a slyším, jak tam v areálu huláká. (směje se) Spolu s Matesem Lafkem a Petrem se starají o pohodu.

To vypadá, že budete mít v koncovce vystaráno. Pomohl mu ten půlrok ve druhé lize?
Myslím, že nabral na zkušenosti. To je teď jeho největší deviza. Řekl bych, že v koncovce získal nadhled. A taky se vrátil k nám a je minus osm kilo, to mu určitě také prospělo. Tak snad to tak zůstane.

S jakými ambicemi půjde Dukla do nové sezony?
Každý se chce zlepšovat a my nejsme výjimkou. Stačilo by nám, kdybychom se zlepšili o jednu příčku. Nemůžeme mít jiné ambice. Ale také víme, že dravců bude v soutěži hodně.

Kdo by vám mohl dělat v horních patrech tabulky společnost?
Hodně zvědavý jsem na to, jak si povede Tempo. Nahoru podle mého půjdou Uhelné sklady, které posílily. Zajímavá bude i juniorka Vyšehradu. Uvidíme, na našich plánech to stejně nic nezmění.