Uhelné sklady dostaly třetiligovou injekci, uzdravil se i Šafránek
07.08.2018

Uhelné sklady dostaly třetiligovou injekci, uzdravil se i Šafránek

Těšte se na nové Uhelné sklady. Tým vedený trenérem Robertem Hlavicou jde do sezony pořádně nabušený. Posílil, k tomu se mu uzdravil jeden z klíčových hráčů, i proto jsou ambice mužstva v Pražská teplárenská přeboru vysoké. „Kdybychom nehráli v tabulce do čtvrtého místa, byl bych zklamaný, považoval bych to za neúspěch,“ přiznává trenér Hlavica. V klubu zahajuje šestou sezonu.

Start přeboru se pomalu blíží. V jaké jsou Uhelné sklady kondici?
V klubu budu šestým rokem a musím říct, že kvalitativně máme nejlepší tým. Máme v mužstvu super fotbalisty, taky je vidět, že je tým už nějakou dobu pohromadě.

To vás vede k tomu, že myslíte na umístění do čtvrtého místa?
Náš skautingový tým odvedl během léta vážně dobrou práci. Získali jsme velmi kvalitní posily ze třetí ligy.

S tím skautingem si děláte legraci, že?
Tak se podívejte na dění ve fotbale, kolik je v něm skautů. Řekl bych, že jich je snad víc než fotbalistů. Každou chvíli - a nejen u nás - slyším: hele, volal mi ten a ten a nabízel hráče.

Vy jste s posilami spokojený, vám do Uhelných skladů tedy zřejmě někdo dodal kvalitní fotbalisty. Kdo přišel?
Získali jsme tři posily z třetiligových Jiren. Do týmu kluci přinesli kvalitu. Přišli Kocourek, Procházka a Hruška, kteří byli oporami Jiren.

V tom případě už myšlenky na čtvrté místo chápu.
A to se ještě uzdravil Vojta Šafránek, který v posledním půlroce marodil. Vždycky naskočil na dvacet minut, když bylo třeba, ale to bylo všechno. Teď odehrál dva ze tří přípravných zápasů a koleno drží. Musím to zaklepat.

A kdo Uhelné sklady v létě opustil?
Švorčík odešel do Berouna a Mareš nestíhal, tak také skončil. Ale oni už nebyli ani moc na jaře, takže to nebude pro nás velká novinka.

Takže máte konečně i v přípravných zápasech na lavičce trošku konkurenci. Jste spokojený?
Ale my se pořád scházíme v jedenácti, dvanácti lidech. Nás i kdyby byly na papíře dvě stovky, tak to takhle bude. Hráči si domluví na dobu zápasu práci nebo něco jiného. Ale na tréninku je nás dvanáct, třináct, to je na Uhelky moc hezké číslo.