Foto: web
ČAFC ladí formu proti středočeských rivalům a řeší složení obrany
01.08.2018

ČAFC ladí formu proti středočeských rivalům a řeší složení obrany

Odpustit si nervy, jaké měli v minulé sezoně. Tohle je hlavní úkol pro fotbalisty ČAFC, kteří se připravují na nový ročník Pražská teplárenská přeboru. Trenér Zdeněk Andrlík má v přípravě hodně početný kádr a věří, že vybere tým, který si povede lépe. „Stačilo, aby jeden zápas v posledním kole dopadl jinak, a dneska jsme se nebavili. Ale naštěstí jsme se zachránili,“ uvědomuje si Miroslav Kaliba, manažer ČAFC.

Určitě jste si pořádně oddechli a s o to větší vervou se pustili do přípravy. Jak jste spokojení?
Spokojení nemůžete být nikdy. Příprava samozřejmě běží, ale kádr pořád ještě není hotový. Ke zúžení dojde během tohoto týdne. Zatím se připravuje sedmadvacet lidí.

To je docela slušné číslo. Je to důsledek poslední nepovedené sezony? Testujete hodně hráčů?
Posily udělané nemáme prakticky žádné. Zatím se k nám vrátil jen Marek, který byl u nás na podzim, ale pak šel pomáhat k postupu jinam. Další dva hráči jsou ještě v jednání. Jde o záložníky, jeden je ofenzivnější a druhý defenzivnější.

Takhle široký kádr jste ale v áčku neměli. Co ten zbytek hráčů?
Je pravda, že sedmadvacet fotbalistů v přípravě našeho áčka není tradiční. Ale vzali jsme do áčka dva kluky z rezervy a taky nám vyšlo z dorostu sedm hráčů. A trenér Andrlík řekl, že je chce všechny vidět.

To je příjemná injekce. Jak si mladíci zatím vedou?
Jak jsem říkal, kádr je zatím široký. Musím říct, že nůžky mezi přeborem dorostu a přeborem mužů se každým rokem rozevírají. Ale my samozřejmě chceme dát našim klukům šanci. Takže někteří zůstanou v kádru a vyzkoušejí si přebor, ti zbývající budou hrát za béčko. Je příjemné, když si takhle pomůžete a do kádru zapojíte vlastní hráče. Je jasné, že to na nich nemůže stát, ale sbírat zkušenosti budou.

Zmínil jste trenéra Andrlíka, asi jste rád, že po těch nervácích na jaře pokračuje...
My jsme tak byli dohodnutí a normálně pokračuje. Samozřejmě bychom se chtěli v té nové sezoně vyhnout tomu, co se nám stalo naposledy, kdy jsme do poslední chvíle hráli o záchranu. Je to o přístupu hráčů, to nám ukazuje i naše příprava. Jeden zápas s Poříčím ze středočeského přeboru zvládneme dobře, v dalším, kdy byly naším soupeřem Lety, protivníka prakticky nepustíme do šance a přitom dostaneme tři góly. Jeden si dáme sami, další dva padnou po našich chybách.

Na co jste se tedy během léta zaměřili nejvíce?
Musí se zapracovat na obraně. Skončil Zahradník a Chvátal zatím chodí jen na zápasy. Je pracovně hodně vytížený, bývá v cizině. Takže se musí vyřešit obrana. A také chceme, aby odpovědnost převzala naše střední generace hráčů, už je na čase.

Komplikací pro ČAFC bylo i zranění Mašleje. Už je kanonýr týmu v pohodě?
To je další problém, protože stále není zdravotně v pořádku.

V přípravě nastupujete výhradně proti středočeským soupeřům. Proč?
Jsme docela na okraji Prahy, takže to pro nás neznamená nějaký problém. My to tak máme každý rok, že proti nim hrajeme. Soupeře z Prahy potkáme v přeboru, za necelé dva týdny to začíná.