Admira se chystá na novou sezonu. Vrátil se Kurek, ligová posila neklapla
23.07.2018

Admira se chystá na novou sezonu. Vrátil se Kurek, ligová posila neklapla

Mají co napravovat. A tak dostávají pořádně do těla. Fotbalisté Admiry se chtějí polepšit, v uplynulé sezoně hráli na jaře ve druhé polovině divizní tabulky. Nakonec čtvrtou nejvyšší soutěž udrželi a nebyly to ani velké nervy, jenže s tím na trenéra Františka Peřinu nechoďte, on je maximalista v každém okamžiku. „Chtěl bych třicetkrát vyhrát, klidně 1:0,“ říká k cílům pro nový ročník. Admira bude oproti minulé sezoně hrát v divizi A.

Máte za sebou dva týdny přípravy. Jak jste zatím spokojený?
Mám radost z toho, že jsme všechno zvládli. Kluci odvedli kus práce a všichni jsou zdraví. Ten zápřah vydrželi, viděl jsem tam velkou chuť. Přitom první týden jsme byli hlavně v lese a na písku. Teď už jsme se dostali i na hřiště.

S jarními výsledky spokojenost moc nepanovala. Proměnil se kádr hodně?
Myslím, že je hodně dobrá zpráva, že nikdo neodešel. Naopak se nám vrátil z Německa Kurek, z devatenáctky vypadá hodně dobře Čížek a taky se posunul z béčka defenzivní záložník Sázel. A ještě přišel Filip Chládek z Náchoda, který začal v Praze studovat. Myslím, že tenhle kádr sílu má.

Plánujete ještě nějaké posílení?
Byl v jednání jeden fotbalista s ligovými zkušenostmi, ale nedopadlo to.

Jak dlouho vám vrtalo v hlavě nepovedené jaro? Sice jste se opět osvědčil jako krizový manažer, kterého Admira vytasí v nouzi, ale asi byste chtěl, aby další sezona vypadala jinak...
Povedlo se nám nakonec zachránit, ale všichni dobře víme, že motor byl zadřený. Nakonec jsme se nemuseli strachovat do posledního kola, ale všichni musíme brát tu situaci jako takové varování. Určitě se budeme snažit o to, aby nová sezona byla daleko lepší. Tým kvalitu má. Kluky léta znám a vím o jejich síle.

Čím jste přesvědčili štírka Kurka, aby se vrátil do Kobylis?
Samozřejmě, že finančně jsou podmínky v cizině jinde. Ale vezměte si, že hráč má rodinu, musí do ciziny dojíždět. No a taky už mu není osmnáct, i když na ně pořád vypadá. Takže jsme se dohodli a jsem za to rád.

Co říkáte na to, že se tým posouvá z C skupiny do divizního áčka?
Ono se tady léta traduje, že céčko je nejhorší skupina. A áčko, že bývá nejpřijatelnější, ale je třeba vidět i to, že s kvalitou zahýbají pohyby hráčů. Tolik už jich do Německa a Rakouska nechodí, určitě se ti hráči objeví i v divizi v jihočeských a západočeských týmech. Čeká nás velká kvalita.

Už máte za sebou i pár herních prověrek. V prvním utkání jste šetřil devět hráčů áčka, co to mělo znamenat?
Hráli jsme na turnaji v Dobrovízi a původně jsme mysleli, že to bude akce pro přeborovou rezervu. Nakonec jsme hráli s béčkem, které bylo lehce posílené. Teď už to všechno budeme rozdělovat, budou hrát áčko a béčko svá utkání.

Radost máte jistě z toho, jak se prosazují mladí hráči.
Tady je na místě poděkovat trenéru Jindrovi Tichaiovi, který dal těmhle klukům šanci, pracovalo se s hráči, kteří byli věkově dorostenci, získávali zkušenosti a Admiře to určitě pomohlo. Máme zkušené hráče, jako je Mošna či Zahálka, kteří dokážou tým vést, ale k nim jsou třeba tihle mladí kluci, kteří doplní tu mozaiku týmu.

Zmínil jste, že byste byl nejraději, kdyby tým vyhrál všech třicet utkání. To není zrovna malý cíl, nemyslíte?
Ale takový cíl by přece měl mít každý trenér. Proč bych měl říkat, že chceme hrát do pátého, nebo třeba do osmého místa? My chceme vyhrávat, klidně ať je to 1:0, ale chci vyhrávat.

Před pár dny měl v Kobylisích kemp anglický Liverpool. Byl jste se podívat?
Na kempu jsem byl každý den. Sledoval jsem, jaký je o to zájem. Na akci byli samozřejmě i další trenéři z Admiry a také rodiče těch dětí, co si to přišly s liverpoolskými trenéry vyzkoušet.

Čeká vás pořádně ostrý rozjezd. Pohár v Březové a derby s Aritmou. Když tenhle dvojboj zvládnete, může to tým nakopnout, že?
Když se pohárový zápas zvládne, tak můžeme narazit na soupeře ze třetí nebo i druhé ligy, což je samozřejmě vždycky výzva. Na druhou stranu by to znamenalo hrát další vložené zápasy v týdnu. My budeme chtít vyhrát, ale taky říkám, že pohár bereme jako generálku před Aritmou. Té se poslední sezona hodně povedla, viděl jsem ji několikrát a musím říct, že nás čeká hodně těžké derby.