Foto: www.afkslivenec.cz
Nemohl jsem nechat Slivenec ve štychu, říká nový kouč Majer
12.07.2018

Nemohl jsem nechat Slivenec ve štychu, říká nový kouč Majer

Fotbalový Slivenec udělal na jaře pořádný kus práce. Přesto se po půl roce klub z pražské I. A třídy nedohodl na pokračování spolupráce s trenérem Dominikem Rodingerem. Ten v rozhovoru pro web PFS vyjádřil zklamání z konce svého angažmá, na což se rozhodl reagovat Aleš Majer, slivenecký srdcař. V minulé sezoně hrál a výrazně pomáhal s vedením týmu, nyní je také novým koučem AFK. „Nikdo nezpochybňuje, že se povedlo odvést super práci, ale rád bych uvedl některé věci na pravou míru,“ říká Majer.

Právě on byl osobou, která dovedla Rodingera do AFK Slivenec. Byl mu k ruce ve všech směrech, dokonce se i finančně podílel na tom, že si klub služby trenéra mohl dovolit. „Teď po konci Dominika v klubu se dozvídám věci, které nejsou pravda. Ubližují oběma stranám a mě to vážně mrzí,“ říká Majer, který je hrdý na to, že ve Slivenci působí.

Na klubové věrnosti si zakládá. „Když jsem hrál v Rakousku, tak jsem byl deset let v jednom klubu, takže tady mi záleží na fotbale ve Slivenci,“ přidává.

Po sezoně, kdy klub vybojoval záchranu a Majer se v utkání s Újezdem Praha 4 rozloučil s hráčskou kariérou, se jednalo o možném pokračování spolupráce. A Majer potvrzuje, že původní příslib zněl, že Rodinger bude v klubu trénovat i dál, a to za vylepšených podmínek.

Nic na tom neměnil fakt, že nevlastní potřebnou licenci, Majer dal za něj ruku od ohně. A všechno vypadalo slibně. „Jenže předseda klubu nechtěl jít do nějakého rizika. Vnímal to tak, že rozpočet klubu by byl pořádně napnutý, a kdyby třeba došlo ke zraněním, chtěl mít prostředky pro případný nákup posil. Proto s původní variantou nesouhlasil,“ vysvětluje Majer.

Argumenty, proč by měl klub nadstandardně placeného kouče, když by si v krizové chvíli nemohl pořídit hráče, zní vcelku logicky. A tak slivenečtí přišli po pár dnech s upravenou variantou směrem k Rodingerovi. Majer zdůrazňuje, že se od té původní lišila o dva tisíce korun, rozdíl neznamenal nějaké přemrštěné sumy, kdy by se škrtaly desetitisíce.

„V tu chvíli se to převrátilo a s upravenými podmínkami Dominik nesouhlasil. Zdůvodnění, že by se mohlo třeba v březnu stát, že peníze nebudou a klub nechce právě proto do podobného rizika jít, na tom nic nezměnilo,“ líčí nový slivenecký trenér.

Nakonec by snad i Rodinger na upravené podmínky přistoupil, jenže to už byl klub dohodnutý s Majerem. „Dominikovi jsem od začátku říkal, že v klubu budu dělat i poté, co jeho spolupráce skončí. Když on nabídku odmítl, tak já jsem nemohl nechat klub ve štychu,“ upozorňuje Majer a znovu zdůrazňuje, že na jaře se povedlo klub nastartovat, a proto jej mrzí, jak vše dopadlo.

Rozhovor s Dominikem Rodingerem, na který Majer reagoval, si můžete přečíst ZDE