Foto: PFS
Fotbal v Praze dostal nové webové stránky. Prostor dostanou všechny kluby

Fotbal v Praze dostal nové webové stránky. Prostor dostanou všechny kluby

Pražský fotbalový svaz spustil nové webové stránky. Po sedmi letech se hráči, trenéři, rozhodčí, funkcionáři, rodiče a široká fotbalová veřejnost v Praze dočkala uceleného přehledu o fotbalu v Praze. Výrazný prostor dostanou kluby a hráči se mohou těšit na statistický servis.

„Otázku nového webu jsme na PFS řešili již dlouhé roky. Dosavadní podoba již neodpovídala potřebám moderní doby. Nyní jsme díky tomuto kroku sjednotili veškerou činnost PFS pod jednu střechu a přidali zejména poutavé statistiky napříč všemi soutěžemi v Praze,“ popisuje motivaci ke změně předseda Pražského fotbalového svazu, Dušan Svoboda.   

Zmodernizované internetové stránky chtějí přitáhnout pozornost veřejnosti i k jednotlivým klubům. Každý fotbalový klub spadající pod PFS bude mít přístup do uživatelského rozhraní a možnost spravovat informační kartu svého klubu, přidávat články či konané události klubu. Prostor dostanou také sociální sítě všech klubů ve speciální podstránce.   

„Naším cílem je, aby web sloužil i k propagaci činnosti klubů z celé Prahy. Každý klub tedy dostane prostor, aby mohl využít web směrem k náborům nových členů a obecně propagaci své činnosti k veřejnosti. Vzhledem k objemu obsahu je specialitou webu jeho možnost přizpůsobení. Návštěvníkům se zobrazí obsah, který pravděpodobně budou hledat. To díky možnosti nastavení preferencí dle oblíbeného klubu či uživatelské kategorie. Web se tak přizpůsobí veřejnosti, hráčům, rodičům, trenérům, funkcionářům či rozhodčím,“ představil nejzásadnější novinky marketingový manažer PFS, Jan Gruber.   

PFS upozorňuje, že například ve statistické rubrice bude možné po uvedení do provozu nacházet nesrovnalosti, které mohou plynout z unikátního propojení s informačním systémem FAČR. "Budeme ještě nějaký čas žádat o shovívavost, nemůžeme vyloučit jisté odchylky i přes několikerou kontrolu. Kdo nějakou chybu najde, může nás upozornit a pomoci tak při precizaci statistických údajů a celého webu," vyzval Dušan Svoboda.    

Kdo by na webových stránkách našel jakoukoliv chybu či nesrovnalost, budeme rádi za upozornění na e-mailové adrese fotbalpraha@fotbalpraha.cz.    Dosavadní web bude stále veřejně dostupný na adrese stary.fotbalpraha.cz, avšak bez aktuálního obsahu, který již bude pouze na webu novém.   

O novou strukturu webu a design se postarala agentura 2Score, která již dlouhodobě s PFS spolupracuje na úrovni projektů mládeže a komunikace. Programování webu se chopila společnost eSports, která připravila i webové stránky FAČR.   


Klíčové změny na novém webu PFS:  

  • Responzivnost - nový web se přizpůsobí vašemu zařízení, na kterém si jej prohlížíte. Tedy jak různým velikostem obrazovek osobních počítačů či notebooku, tak také mobilům a tabletům.
  • Přizpůsobení webu dle oblíbeného klubu či uživatelské kategorie – stačí v horní části webu zvolit, zda jste hráč, rodič, trenér, funkcionář, rozhodčí nebo si vybrat svůj oblíbený klub a soutěž. Na úvodní stránce webu a dalších vybraných podstránkách se vám vždy zobrazí obsah dle vašich preferencí. Tak abyste například nemuseli hledat výsledky vašeho klubu či projekt, který se vás týká.  
  • Prostor pro klubovou prezentaci – každý klub po úvodní fázi spuštění webu dostane svůj unikátní přístup do uživatelského rozhraní webu, kde bude moci přidávat články, události a spravovat informace o klubu. Například i termínů tréninků či kontakty na trenéry, aby je mohli kontaktovat rodiče v případě zájmu hraní jejich ratolesti ve vybraném klubu.
  • Přehled veškerých článků, fotogalerií a videí (ZPRÁVY) – díky redakci PFS vzniká každý týden mnoho obsahu ohledně fotbalového dění v Praze. Nyní budete mít tento obsah ještě více na očích, aby vám nic neuniklo. 
  • Kalendář fotbalových akcí v Praze (KALENDÁŘ) – kde se hraje o víkendu v Praze fotbal? Nemá nějaký klub oslavu výročí či jaké jsou projektové akce PFS v nejbližším měsíci? To vše se nyní dozvíte z uceleného kalendáře fotbalových akcí v Praze, kam budou akce moci přidávat i samotné kluby. ·     
  • Veškeré výsledky a možné statistiky u všech soutěží spadajících pod PFS (SOUTĚŽE) – výsledky se postupně z webu PFS vytratily. Nyní se díky propojení s IS FAČR vracejí v mnohem větší šíři. Porovnat kluby, týmy a hráče nyní můžete v mnohých statistických veličinách.  
  • Profily všech klubů, hráčů a rozhodčích (PROFILY) – každý klub, hráč* a rozhodčí* nyní má na web PFS svou kartu, kde najde své základní informace a statistický přehled. Kluby navíc mají možnost veřejnosti ukázat svou historii či výpis tréninkových jednotek. (*zobrazen je každý hráč, rozhodčí, který byl uveden v zápisu daného ročníku)
  • Všechny projekty PFS pod jednou střechou (PROJEKTY) – PFS realizoval za poslední roky mnoho projektů, pro které mnohdy vznikly samostatné webové stránky. Nyní najdete vše přehledně na jednom webu a s potřebnými funkcionalitami*. (*část funkcionalit bude přibývat i po spuštění webu) ·     
  • Přehledné úřední zprávy a potřebné dokumenty na jednom místě (SERVIS) – Zajímá vás aktuální obsazení rozhodčích? Chcete vidět zápis z VV PFS či si chcete stáhnout dokument související s nějakým projektem PFS? Nyní vše najdete na jednom místě a ještě vás o přidání upozorníme e-mailovou notifikací*. (*pouze v případě uvedení kontaktu v rámci uživatelského rozhraní a pravidelné aktualizaci)
  • Sociální sítě všech fotbalových subjektů v Praze (SOCIAL MEDIA) – Sociální sítě se v dnešní době staly jedním ze základních komunikačních nástrojů a s dobou jde i část fotbalových kubů v Praze. Těm nyní dá nový web prostor pro zviditelnění* jejich příspěvků, fotek či videí. (*pouze v případě vložení adres v rámci klubového uživatelského rozhraní)