Foto: web
Nejlepším pražským střelcem je Brabenec, gólmanskou jedničkou Koblenc
25.06.2018

Nejlepším pražským střelcem je Brabenec, gólmanskou jedničkou Koblenc

Dvacetiletý Vojtěch Brabenec z Dukly Jižní Město nastřílel během sezony 2017/18 celkem 24 branek, a stal se tak vítězem soutěže o nejlepšího pražského kanonýra napříč soutěžemi od I. ligy přes juniorskou ligu až po Pražská teplárenská přebor Prahy. Nejlepším gólmanem je Ondřej Koblenc z Loko Vltavín, jenž vychytal 12x čisté konto.

 Rozhodlo se až v posledním hracím víkendu. Dukla Jižní Město hrála v derniéře přeboru na půdě sestupujících Dolních Chabrů a Brabenec se pod výsledek 7:1 pro svůj tým podepsal tím nejlepším možným způsobem: hattrickem. Sedmkrát se Brabenec trefil na podzim v dresu juniorky Dukly Praha, dalších 17 branek přidal na jaře už za Duklu Jižní Město.


Předloňský vítěz této soutěže Petr Junek z Třeboradic dal jen jeden gól na Zbraslavi, a zůstal tak s celkově 22 góly druhý. A to se na něj ještě téměř dotáhl jeho spoluhráč Tomáš Kadlec, autor 21 branek, který tak skončil na bronzové pozici.

O Brabencově triumfu rozhodla muška v odvetné části sezony. Se 17 góly byl s přehledem nejlepším jarním střelcem, za ním se pak umístili v jarní bilanci zmíněný Kadlec (14), hrající trenér Královic David Kalivoda a Jan Micka z Dukly Jižní Město (oba 13). Junek se na jaře trefil dohromady jen sedmkrát, proto přišel o celkové 1. místo. Dlužno však zmínit i fakt, že loni nastříleli Ondřej Kotlík (Dukla JM) a Jiří Sodoma (Motorlet) o 10 gólů víc než v letošní sezoně Brabenec…

Ondřej Koblenc z Loko Vltavín, druhého týmu ČFL, vychytal nulu v posledním utkání svého týmu v Jirnech, celkově dvanáctou, a to mu zajistilo prvenství. Na poslední chvíli ho mohl ještě dohnat Martin Tlustý, který by se stal díky menšímu počtu zápasů, do nichž nastoupil, vítězem. O tuto radost ho ale obral Daniel Palma, autor čestného úspěchu Dolních Chabrů. Tlustý tak zůstal na 2. místě, třetí je pak David Řemínek z Horních Měcholup s deseti čistými konty.

Kde jsou však ty časy, kdy v druholigové sezoně 1998/99 Jaromír Blažek v bráně Bohemians Praha vychytal 22 čistých kont…


Pražský střelec (počet gólů)

24 – Brabenec (na podzim 7 za juniorku Dukly, na jaře 17 za Duklu JM)
22 – P. Junek (Třeboradice)
21 – T. Kadlec (Třeboradice)
18 – Pejša (Loko Vltavín), Čtvrtníček (Vyšehrad, z toho 1 v Mol Cupu)
17 – Glasnovič (Aritma), V. Klán (Uh. sklady), Micka (oba Dukla JM), Viktorin (Třeboradice)
15 – Mošna (Admira), Bičanik, Zeman (Dolní Chabry)
14 – Sodoma (Motorlet, z toho 1 v Mol Cupu a 2 za B-tým v přeboru), Láf (Královice)
13 – Škoda (Slavia, z toho 1 v Mol Cupu), J. Junek (Aritma), J. Holík (Horní Měcholupy), Kalivoda (Královice), Kotlík (Dukla JM)
12 – Maione (Loko Vltavín, z toho 1 v Mol Cupu), Drobílek (Vyšehrad, z toho 4 rozhodující penalty v rozstřelu v ČFL a 1 gól v Mol Cupu), J. Štefan (Admira, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi a 9 za B-tým v přeboru), Formáček (Královice), L. Novák (Braník), Urban (Přední Kopanina), Juliš (Sparta jun.)
11 – Grznár (Třeboradice)
10 – Šural (Sparta, z toho 1 v Mol Cupu), Kabaev (Bohemians 1905, 3 v Mol Cupu a 3 za juniorku), Đuranović (Dukla, 1 v Mol Cupu a 6 za juniorku), Hrdina (Meteor, 1 v Mol Cupu), D. Bláha (Tempo), Dias (Bohemians 1905 jun.)
9 – Holenda (Dukla, z toho 2 v Mol Cupu), Katidis (Olympia), Podrazký (Viktoria Žižkov, 1 v Mol Cupu), Pyšek (Motorlet, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi), Měska (Motorlet, 5 za B-tým v přeboru), Ezeala (Meteor), Dao, O. Novotný (oba Sparta jun.)
8 – Schranz (Dukla, z toho 4 za juniorku), Dafčík (Ďáblice), Deré (ČAFC), Gračko (Horní Měcholupy), Lupínek (Admira B), Zubashivskyi (Dukla jun.)
7 – Mašek (Bohemians 1905, z toho 1 v Mol Cupu), van Buren (Slavia, 2 za juniorku), Šípek (Loko Vltavín), Pavlata (Admira), Michálek (Admira, 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi a 5 za B-tým v přeboru), D. Hájek (Horní Měcholupy), Jackl (Ďáblice), Vybíral (Braník), Bassey (Bohemians 1905 jun.), Traoré (Sparta jun.)
6 – V. Kadlec, Stanciu (oba Sparta), Stoch (Slavia, z toho 2 v Mol Cupu), Necid (Slavia, 3 v Mol Cupu), Tecl (Slavia, 2 v Mol Cupu a 1 za juniorku), Kuchta (na podzim 2 za Bohemians 1905 jun., na jaře 4 za Viktorii Žižkov), Musa (Viktoria Žižkov, 1 v Mol Cupu), Šípek (Loko Vltavín), Čácha (Admira, 1 za B-tým v přeboru), Gábor (Motorlet), Podzemský (Motorlet, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi), Belán, Steinocher, Zilvar (všichni Uhelné sklady), Cvrček (Braník), Dejmek (Horní Měcholupy), V. Hašek (Zbraslav), P. Kovář (Újezd nad Lesy), Palma (Dolní Chabry), Schwank (Tempo), Šahini (Motorlet B), Tomaides (Union Vršovice), Badocha, Sintean (oba Slavia jun.), Lauko, Vlček (oba Dukla jun.)
5 – Lafata (Sparta), Zmrhal (Slavia), Z. Mustedanagić (na podzim 3 za Duklu, z toho 1 za juniorku, na jaře 2 za Spartu jun.), Preisler (Dukla, 3 za juniorku), Batioja (Viktoria Žižkov), D. Hašek (Vyšehrad), Růžička (Loko Vltavín), Kraus (Aritma), Rajnoch (Motorlet), Fitzel, Jerie, Mašlej (všichni ČAFC), T. Bláha, Melničuk (oba Přední Kopanina), Mařík, Ondrůšek (oba Ďáblice), Sedláček, Žižka (oba Zbraslav), Bartůněk (Uh. sklady), M. Bláha (Horní Měcholupy), J. Černý (Dolní Chabry), Inneman (Dukla JM), Neveršil (Braník), Šmídek (Tempo), Matoušek (Sparta jun.)
4 – Hušbauer (Slavia, z toho 1 v Mol Cupu), Frydrych (Slavia, 3 v Mol Cupu), M. Hašek (Bohemians 1905), Vaníček (Bohemians 1905, 1 za juniorku), Kanga (Sparta), L. Holík (Dukla), Bazal (Viktoria Žižkov, 1 v Mol Cupu), Abena, D. Černý, D. Matějka (oba Vyšehrad), O. Janda (na podzim 1 za Loko Vltavín v Mol Cupu, na jaře 3 za Motorlet v divizi), J. Beneš (Aritma), D. Dvořák (Meteor), Majer (Admira, 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi), Panýrek (Admira, 2 za B-tým v přeboru), Zdichynec (Motorlet, 3 za B-tým v přeboru), Matěj Čech, Geissler, Perl, Prucek (všichni Tempo), T. Pechač, Pechar, Šalanda, Trávník (všichni Braník), Fiala, Slunéčko, Zmeškal (všichni Ďáblice), Konečný, S. Sýkora (oba Zbraslav), Linek, V. Strnad (oba Dolní Chabry), D. Šindelář, Vachoušek (oba Admira B), Farkaš (Dukla JM), Minařík (Union Vršovice), Křelina (Újezd nad Lesy), Šafránek (Uh. sklady), Šíma (Motorlet B), Bucha, Freit, Mitrano, Rondić, Vejvar (všichni Slavia jun.), Dancák, Douděra (oba Dukla jun.), Brak (Bohemians 1905 jun.)
3 – Kušnír (Dukla), Brandner, Kovaľ (oba Dukla, oba 2 góly za juniorku), Reiter (Bohemians 1905), Tetteh (Bohemians 1905, z toho 1 za juniorku), Zahustel (Sparta), T. Souček (Slavia), J. Sýkora (Slavia, 1 v Mol Cupu), P. Hašek (Viktoria Žižkov), Engelmann, Z. Volek (oba Viktoria Žižkov, oba 1 v Mol Cupu), Hejný, Žežulka (oba Olympia), Císařovský, Schindler (oba Loko Vltavín), Macháč (Loko Vltavín, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL), Podzimek, Pozníček (oba Loko Vltavín, oba 1 v Mol Cupu), T. Rada (Loko Vltavín, 3x rozhodující gól v penaltovém rozstřelu v ČFL), J. Doležal (Vyšehrad), Máče (Vyšehrad, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL), P. Berger, Frantl, Ibe (všichni Meteor), Holeček (Meteor, všechny 3 góly rozhodující penalta v rozstřelu v divizi), L. Kučera (Motorlet), Lukič (Motorlet, z toho 1 za B-tým v přeboru), Karbulka (Motorlet, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi a 1 za B-tým v přeboru), Tylšar (Motorlet, 2 za B-tým v přeboru), Baran, Mart. Macek, Modr, O. Rybka (všichni Aritma), Fric (Admira, 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi), Turák (Admira, 1 za B-tým v přeboru), Frei, J. Klouček, Netušil, Trojan, Vltavský (všichni Tempo), Čihák, Flaks, Machálek, Řežábek, Vágner (všichni Přední Kopanina), Jan Červenka, Hlubuček, Kohout, Konejl (všichni Újezd nad Lesy), Eppert, Jonáš, Zítka (všichni Motorlet B), Hruška, Petr Janda I, Petr Janda II (všichni Třeboradice), F. Jeřábek, Kuč, Špulka (všichni Union Vršovice), David Hájek, Hron (oba Admira B), Jerhot, Nwogu (oba Ďáblice), Brabec, Dufek (oba Dolní Chabry), T. Kaliba, Varjan (oba ČAFC), Camara (Braník), Sus (Královice), J. Janoušek (Dukla JM), Beňo, Bjeloš, Čvančara, Havrda, M. Lauricella, Muradov, Nabiyev, Stropek (všichni Slavia jun.), Begič, Jeslínek, Káš, Vetešník (všichni Bohemians 1905 jun.), Greš (Dukla jun.)
2 – Plavšić (Sparta), Janko (Sparta, z toho 1 v Mol Cupu), Ćivić, Drchal (oba Sparta, oba 1 za juniorku), Bartek, Šmíd (oba Bohemians 1905), Nečas (Bohemians 1905, 1 v Mol Cupu), Altintop (Slavia, 1 v Mol Cupu), Milošević, Podaný (oba Dukla), Jelínek (Viktoria Žižkov), M. Čermák, Galuška, Hurka, Stratil, Štípek (všichni Viktoria Žižkov, všichni 1 v Mol Cupu), Keita, Liener, Ruml, Vasileiou (všichni Olympia), Klesa, Smolák (oba Vyšehrad), Vacík (na podzim 1 za Bohemians 1905 jun., na jaře 1 za Vyšehrad), Todorovič (Loko Vltavín), Tichý (Loko Vltavín, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL), Valíček (Loko Vltavín, 1 v Mol Cupu), Vokoun (Loko Vltavín, 1 rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL a 1 v Mol Cupu), M. Filip (Motorlet), Scharf (Motorlet, z toho 1 za B-tým v přeboru), Hanek, Janků, Kamlach, Pavlík, Vaněk, Zolotuchin (všichni Meteor), Jarovský, V. Junek (oba Meteor, oba 1x rozhodující penalta v rozstřelu v divizi), Bielesz, Martinic, Š. Zahálka (všichni Admira), Plechatý (Aritma, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi), Troníček (Aritma, 2 rozhodující penalty v rozstřelu v divizi), Humpl, Kaiser, Krivosheev, Luksch, Protivínský, Špaček, Turek (všichni Union Vršovice), Borek, M. Boček, Doležel, Kolínský, Slajchrt, Vejr (všichni Horní Měcholupy), M. Čáp, P. Červenka, Faitl, Votava (všichni Třeboradice), D. Blažek, Davídek, Jiroušek, Snop (všichni Ďáblice), Koc, Koubek, A. Kučera, Sainer (všichni Uh. sklady), Bláža, Chvátal, Wulkan (všichni ČAFC), Lafek, Solař, Vrzal (všichni Dukla JM), Cejnar, Sázel (oba Admira B), Čumpelík, J. Janda (oba Zbraslav), Nezbeda, Randa (oba Královice), Konečný, Š. Veselý (oba Dolní Chabry), M. Pospíšil, Průša (oba Přední Kopanina), Nerad (Motorlet B), Šebák (Braník), Balvín, Čajkovský, Mareček, Radwan, Ristić, Špaček (všichni Sparta jun.), D. Kolman, Král, Lohoyda, Vyleta (všichni Dukla jun.), Horizrál, Vieria Dos Santos (oba Bohemians 1905 jun.), Antwi (Slavia jun.)
1 – M. Frýdek, Hovorka, Rosický, Štetina (všichni Sparta), Vătăjelu (Sparta, gól v Mol Cupu), Hůlka, Jirásek (oba Bohemians 1905), Luts (Bohemians 1905, gól v Mol Cupu), Danny, Deli, Jugas, Ngadeu, Sobol (všichni Slavia), Flo (Slavia, gól v Mol Cupu), D. Tetour (Dukla), Ostojic (Dukla, gól v Mol Cupu), Broukal, Duben, Fišl, Frizoni, Giditz, Jukl, Moulazimis, Opluštil, P. Rothe, Vopat (všichni Olympia), Kodeš, Toml, Urbanec (všichni Viktoria Žižkov), Hovorka, Uvíra (oba Loko Vltavín), Hendrych, Heřman, Hradecký, Jakab, Macej (všichni Vyšehrad), Egert (Vyšehrad, gól v Mol Cupu), Paťha, Vosický (oba Admira), Šulc (Admira, gól v Mol Cupu), Horák (Admira, rozh. gól v pen. rozstřelu v divizi), Frnoch, Hrabák (oba Aritma), Turbák (Aritma, rozhodující gól v penaltovém rozstřelu v divizi), Frohna, Janíček, Valta (všichni Meteor), Trojanec (Meteor, rozhodující penalta v rozstřelu v divizi), J. Hájek, Penc (oba Motorlet), O. Bláha, F. Kocourek, Kudrna, Nguyen, R. Souček, M. Svoboda, Šafář, Vodička (všichni Zbraslav), Jenderka, F. Jeřábek, Lakatoš, Pavlíček, Rusanov (všichni Union Vršovice), Marek, Nagy, Nováček, Sadílek, Ulrich, Žárský (všichni ČAFC), Horváth, Kurčík, Petržílka, Radomskyi (všichni Ďáblice), Jáchym Červenka, Jírovec, Kalaš, Kozler (všichni Dolní Chabry), Bednář, Dratva, Kodr, Novák, T. Novotný, Soroka, P. Vácha, Veselovský (všichni Újezd nad Lesy), Adámek, Gronych, Pacovský, Tománek (všichni Tempo), Hulínský, Konjevič, Markuzi, F. Novák, R. Souček, Vidlička (všichni Dukla JM), Habětín, Kodytek, Kryštof, Markuzi, Mráz, Pekárek, M. Pilík (všichni Braník), Buzek, Kozlík, Tržický, P. Vácha, Zadina (všichni Přední Kopanina), Hořický, J. Pospíšil, Slováček, Sulek, Valenta (všichni Královice), Bouguetouta, Másílko, Pergl, J. Šimek, Šmidrkal (všichni Admira B), Bitto, Duch, Homola, Kubišta, Sloup (všichni Motorlet B), Ferstl, Hrazdíra, Pártl, Švorčík (všichni Uh. sklady), Marek Čech, Andrle (oba Horní Měcholupy), Grábner (Třeboradice), Vokurka (Střešovice, gól v Mol Cupu), Brejcha, Kozel, Neca, D. Šimek (všichni Dukla jun.), Bederka, Buneš, Hadi, Hubínek, Krch, Melíšek, Nitrianský, Urdinov, Vrána, Záviška (všichni Bohemians 1905 jun.), Boula, Březina, Čapek, Čmelík, Kouyaté, Köstl, Palečko, Penc (všichni Sparta jun.), Alvir, Drozda, Krejdl, Schnürer, Vilotič (všichni Slavia jun.).

 Nejlepší jarní střelci

17 – Brabenec (Dukla JM)
14 – T. Kadlec (Třeboradice)
13 – Kalivoda (Královice), Micka (Dukla JM)
12 – V. Klán (Uh. sklady)
11 – Viktorin (Třeboradice)
10 – Pejša (Loko Vltavín), Glasnovič (Aritma), Štefan (Admira, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi a 7 za B-tým v přeboru), J. Holík (Horní Měcholupy)


Nejlepší pražský střelec (historie soutěže)
2006/07 Jan Fíček (Meteor VIII) 31 gólů
2007/08 Bohuslav Strnadel (Přední Kopanina) 31 gólů
2008/09 Bohuslav Strnadel (Přední Kopanina) 27 gólů
2009/10 Miroslav Novák (Zličín) 27 gólů
2010/11 Jan Fíček (Meteor VIII) 29 gólů
2011/12 Jan Fíček (Meteor VIII) 37 gólů
2012/13 Tomáš Kavka (Vyšehrad) 25 gólů
2013/14 Jakub Pospíšil (Královice) 25 gólů
2014/15 Zdeněk Zmeškal (Uhelné sklady) 41 gólů
2015/16 Petr Junek (Třeboradice) 27 gólů
2016/17 Ondřej Kotlík (Dukla JM) a Jiří Sodoma (Motorlet) oba 34 gólů
2017/18 Vojtěch Brabenec 24 gólů


Pražský brankář (vychytané nuly)

12 – Koblenc (Loko Vltavín)
11 – Tlustý (Dukla JM)
10 – Řemínek (Horní Měcholupy)
9 – Fryšták (Bohemians 1905), Laštůvka (Slavia), Foferka (Motorlet)
8 – Kolář (Slavia, z toho 1 v Mol Cupu)
7 – Dúbravka (Sparta, z toho 1 v Mol Cupu), Havránek (Vyšehrad), D. Toman (Meteor), Kudláček (Braník), Vorel (Sparta jun.)
6 – Nită (Sparta), Hrubeš (Viktoria Žižkov), Stareček (Aritma), P. Jeřábek (Královice), Zich (Zbraslav)
5 – Rada (Dukla), Žulevič (Admira z toho 3 za B-tým v přeboru), Maha (Union Vršovice), Pacovský (Tempo)
4 – Sklenář (Motorlet, z toho 3 za B-tým v přeboru), Dikusar (Dolní Chabry), Drahorád (ČAFC), A. Kučera (Uh. sklady), Lisa (Slavia jun.)
3 – Frydrych, Stejskal (oba Olympia), Malík (Motorlet, z toho 1 za B-tým v přeboru), Víšek (Admira), Švarc (Přední Kopanina), Kouba, Šrámek (oba Bohemians 1905 jun.), Bačkovský (Sparta jun.)
2 – Koubek (Sparta), M. Hruška (Dukla, z toho 1 v Mol Cupu), L. Soukup (Olympia), Bartalský (Třeboradice), Blažek (Újezd nad Lesy), Borský (Uhelné sklady), Cingel (Admira B), Grégr (Motorlet B)
1 – Kovář (Slavia), Řehák (Viktoria Žižkov, v Mol Cupu), Roušal (Loko Vltavín), Rondzik (Aritma), Bartoň, Zima (oba Admira B), Krch, Prebsl (oba Třeboradice), Bártl (Motorlet B), Činovec (Zbraslav), Pecho (Újezd nad Lesy), Procházka (ČAFC), T. Svoboda (Horní Měcholupy), Vácha (Přední Kopanina), V. Zeman (Ďáblice), Czehowsky (Dukla jun.), Otáhal (Slavia jun.), Štorc (Sparta jun.).


Nejlepší jarní brankáři
8 – Kolář (Slavia, z toho 1 v Mol Cupu)
6 – Nită (Sparta), Koblenc (Loko Vltavín), Foferka (Motorlet), Řemínek (Horní Měcholupy), Zich (Zbraslav)
5 – Stareček (Aritma)


Nejlepší pražský brankář (historie soutěže)

2006/07 Petr Víšek (Vyšehrad) 17 vychytaných nul
2007/08 Jaroslav Tesař (Loko Vltavín) a Vít Caudr (Meteor VIII) oba 18 vychytaných nul
2008/09 Radek Sňozík (Bohemians 1905) 16 vychytaných nul
2009/10 Jaromír Blažek (Sparta) 14 vychytaných nul
2010/11 Filip Rada (Dukla) 16 vychytaných nul
2011/12 Václav Winter (FK Bohemians Praha) 13 vychytaných nul
2012/13 Jan Kohlbeck (Meteor VIII) 17 vychytaných nul
2013/14 Tomáš Vaclík (Sparta) 15 vychytaných nul
2014/15 Tomáš Holý (Viktoria Žižkov) 14 vychytaných nul
2015/16 Jiří Švarc (Přední Kopanina) 13 vychytaných nul
2016/17 Petr Víšek (Admira) a Jan Stareček (Aritma) oba 12 vychytaných nul
2017/18 Ondřej Koblenc (Loko Vltavín) 12 vychytaných nul