Foto: web
Smutné loučení Ďáblic s přeborem: Bylo to ospalé, odchozené, zní z klubu
25.06.2018

Smutné loučení Ďáblic s přeborem: Bylo to ospalé, odchozené, zní z klubu

Smutní a skleslí se trousili fotbalisté Ďáblic do šaten po posledním kole této sezony Pražská teplárenská přeboru. V bitvě o to, kdo neskončí v tabulce u úplného dna, dostali napráskáno od Újezdu nad Lesy. Prohráli 1:4. "Nechtěli jsme skončit poslední, ale stalo se. Proti Újezdu jsem to nezvládl hlavně já," povídal stoper Petr Jackl. Evidentně se mu do povídání nechtělo, přesto našel sílu a postavil se k věci jako chlap, který dokáže přiznat chybu

 Ďáblická rozlučka mu nevyšla, to cítil hned. Za stavu 0:0 nedal penaltu. Chtěl míč poslat k tyči, jenže minul branku a místo radosti bylo na světě zklamání.  "Penaltou to všechno jen začalo. I dva góly, co jsme dostali, jdou za mnou. Beru to na sebe a myslím to vážně," vykládal tichým hlasem."Nemá cenu říkat něco dalšího a nějak se vymlouvat, tak to prostě bylo," uznal, že se mu utkání nepovedlo.


Výsledek ho mrzel o to víc, že dobře ví, kolik práce vedení klubu v Ďáblicích pro fotbal dělá a jaké podmínky hráči mají. "I proto se mi o všem těžko mluví. Vedení dělalo všechno pro to, aby se to povedlo a my hráli třeba lepší průměr přeboru," uvědomuje si někdejší hráč nedaleké Admiry.

Jenže realita v Ďáblicích vypadá jinak. Poslední místo není nic jiného než ostuda. "Když jsem viděl tým, jaký máme před sezonou, jakého jsme měli trenéra, jak se trénovalo, jaké bylo zázemí. Nic nám nechybělo. A my jsme to stejně z nějakého - pro mě nepochopitelného - důvodu nezvládli,"kroutí hlavou.

Podobně naladěný byl i devatenáctiletý obránce Ondřej Mošnička, který vedl proti Újezdu tým s kapitánskou páskou. Porážka jej pořádně bolela. "Chtěli jsme vyhrát a neskončit poslední, aby byla hezká rozlučka," přesvědčoval mladý fotbalista. Jenže kdyby mělo být ukončení sezony v mantinelech posledního výkonu, nejspíš by se ďábličtí fotbalisté neměli scházet vůbec.

"Zápas se nám nepovedl, srazila nás taky neproměněná penalta. Kdybychom vedli, tak to bylo jiné," věřil kapitán, ale uznal, že nešlo o jediný kaz ze strany jeho týmu. Jenže na kdyby se nehraje. "Nedokážu si vysvětlit, čím to bylo. Byli jsme všude pozdě, soupeř nás přečísloval, z naší strany to bylo ospalé, bez běhání," vyjmenoval základní seznam toho, co na hřišti ze strany Ďáblic postrádal. "Takhle se zkrátka nehraje, když nechcete skončit poslední," dodal smutně. 

Konečnou tabulku přeboru si tak tým schovávat nebude...

I vedoucí mužstva Jaroslav Vrtiška věděl, že výkon týmu nesnesl parametry nejvyšší pražské soutěže. "Rozhodl první poločas, ten jsme odchodili," vystihl, kde byl problém. "Vystoupení proti Újezdu nemělo nic společného s tím, co jsme předvedli třeba na hřišti Uhelných skladů. Tohle bylo odchozené," zlobil se. "Přitom se po výměně trenéra sestava ustálila, udělali jsme nějaké body. Ale tohle.." kroutil nechápavě na výkonem hlavou.