Foto: web
Výběr dívek U13 a U14 vyhrál Talent Cup 2018 v Třebíči
25.06.2018

Výběr dívek U13 a U14 vyhrál Talent Cup 2018 v Třebíči

Po přípravných kempech, na kterých se vystřídalo kolem 25 hráček, byl na stadionu Dukovany v Třebíči odehrán druhý ročník dívčího turnaje „TALENT CUP 2018“. Toho se zúčastnilo osm krajských výběrů: Východočeský, Západočeský, Severočeský, Jihočeský, Středočeský, Praha, Jihomoravský a Severomoravský. Výběr Prahy po úvodní remíze se Západočeským krajem 1:1 ve zbývajících zápasech zvítězil a zaslouženě celý turnaj vyhrál, když ve finále porazil velmi dobře hrající výběr Středočeského kraje 3:0.

 Hrálo se 1x25 minut, sedm hráček v poli plus brankářka ve dvou skupinách po čtyřech. Turnaje se zúčastnilo – 7 hráček Slavie Praha, 5 hráček AC Sparta Praha a po 1 z FC Tempo Praha a SK Motorlet Praha. Nejlepší hráčkou byla vyhlášená Radka Hlouchová z výběru PFS, tým v celkovém součtu ovládl i dovednostní soutěže (rychlost střelby, slalom na čas a počet nožiček).


Všem hráčkám, trenérům (trenérkám) výběru, ale i trenérům (trenérkám) z klubů je třeba poděkovat za přístup ke všem akcím, kterých se výběr účastnil.

Hodnocení: „Turnaj měl vysokou sportovní úroveň, vše bylo perfektně zorganizované a nás těší, že jsme tento kvalitně obsazený turnaj vyhráli. Měli jsme pomalejší rozjezd, pak jsme museli v dalších dvou utkáních otáčet nepříznivý vývoj, ale semifinále a finále jsme už zvládli velice dobře. Hráčky prokázaly obrovskou touhu po vítězství, ale i herní kvalitu. Je potřeba všechny pochválit za přístup a za vzornou reprezentaci Prahy,“ řekla trenérka Michaela Daněčková.

Luboš Zákostelský, Grassroots trenér mládeže PFS