Foto: Admin
Fotbal pro děti na březích Vltavy

Fotbal pro děti na březích Vltavy

Na pražské Kampě se konal druhý ročník sportovního festivalu pro děti - Move Fest. Návštěvníci si mohli vyzkoušet spoustu různých disciplín, mezi kterými nechyběl ani ten nejpopulárnější sport ze všech, tedy fotbal.

Park na levém břehu Vltavy se proměnil v jedno velké dětské hřiště. Výraznou část měl vyhrazený také Pražský fotbalový svaz, který pro děti postavil fotbalové městečko. V něm si mohli příchozí zahrát fotbal jak na zelené louce, tak i ve speciální kleci. Dále byl pro děti i dospělé přichystán fotbalový kulečník a koho už míč přestal bavit, mohl usednout ke stolku s omalovánkami a mohl si vybarvit maskota Bruncvíka podle svého. Lvíček Bruncvík se staral o dobrou náladu, zdravil se dětmi a fotil se s nimi.

Organizátoři měli pro příchozí připraveny informace o činnosti Pražského fotbalového svazu - kdo projevil zájem s fotbalem začít, dozvěděl se, kde najít klub nejbližší jeho bydlišti. Po celou dobu trvání akce v areálu vládla pohodová atmosféra plná smíchu, radosti a dobré nálady.

Nestihli jste Move Fest navštívit? Nezoufejte - hned tuto sobotu, tedy 26. května, se na protějším břehu koná Ratolest Fest. Pražská náplavka na Rašínově nábřeží hostí dětský sportovní festival, kde si budete moci vyzkoušet všechny fotbalové atrakce, ale i mnoho dalšího. Pořádnou porci fotbalové zábavy ještě umocní turnaj v rámci projektu „Neberte nám naši hru“ a vystoupení ve freestyle fotbalu. Přijďte se bavit fotbalem s námi!

Na fotogalerii z Move Festu se podívejte ZDE

Na Move Festu natáčela i Praha TV: