Foto: Admin
Fotbalové městečko bylo opět významnou atrakcí na Ratolest Festu

Fotbalové městečko bylo opět významnou atrakcí na Ratolest Festu

Na náplavkách na Rašínově a Hořejším nábřeží se konal již pátý ročník akce s názvem Ratolest Fest. I letos šlo o festival plný sportu, umění a aktivit pro rodiny s dětmi ve věku 0-14 let. Významnou atrakcí bylo také fotbalové městečko Pražského fotbalového svazu.

I když se podmínky, které náplavka nabízí, na první pohled nemusí zdát jako ideální pro míčové sporty, organizátoři si s tím vědí rady. Ti z Pražského fotbalového svazu pro děti postavili velké fotbalové hřiště s umělou trávou, fotbalovou klec pro hru v menším počtu a fotbalový kulečník. Všechna tři stanoviště byla po celou dobu festivalu plná nadšených dětí, což dělalo radost i organizátorům.

Během sobotního dopoledne se na hřišti odehrál turnaj v rámci projektu „Neberte nám naši hru“. Zúčastnilo se ho osm pražských klubů a na všech hráčích, trenérech i rozhodčích byla vidět především radost ze hry v netradičních podmínkách. 

Odpoledne pak na hrací ploše předvedla show dvojice Adam Křížek a Daniel Pražák - několikanásobní mistři ČR ve freestyle fotbalu. Po ní si fotbaloví akrobaté pro děti připravili workshop, na kterém se zájemci mohli přiučit těmto fotbalovým technikám. Pro ty nejmenší byl ideální volbou fotbalový kulečník, kde se mohli v klidu seznámit s opravdovým fotbalovým míčem a trefit ho do jednoho z otvorů v rámu. Výtvarně nadaní jedinci si pak mohli vybarvit omalovánky s fotbalovou tématikou. Na celé akci samozřejmě nechyběl ani maskot PFS lvíček Bruncvík.

Doufáme, že jste si festival užili a že se s vámi uvidíme zase za rok. Pokud nechcete čekat do příštího května, velice rádi vás přivítáme na některém z náboru pražských fotbalových klubů!

Fotografie z Ratolest Festu naleznete ZDE