Foto: Redakce
Osmý ročník Dětského fotbalového poháru vyhrála ZŠ Jílovská

Osmý ročník Dětského fotbalového poháru vyhrála ZŠ Jílovská

Další ročník turnaje pro žáky prvních a druhých tříd základní škol zaznamenal rekordní účast týmů. Tentokrát se do něj přihlásilo 101 mužstev. Turnaje přinesly spoustu nadějných výkonů, intenzivních emocí, krásných gólů a pozitivních zážitků dětí, které si je, soudě dle ohlasů, náramně užily.

Tradiční halová soutěž, kterou organizuje Pražský fotbalový svaz ve spolupráci s Magistrátem hlavního města Prahy a Městskou částí Praha 1, odstartovala již v lednu. V průběhu tří měsíců z dvanácti základních a tří semifinálových kol vzešlo osm finalistů, kteří se utkali ve velkém finále o celkový triumf.

Dětský fotbalový pohár svou účastí podpořily také fotbalové osobnosti, které dětem fandily přímo na místě. Základní kolo navštívil třeba mládežnický reprezentant Michal Sáček ze Sparty. „Děti to evidentně baví, z každého gólu se radují, což je podle mě hlavní - ta radost a vášeň.“

Semifinále poté svou účastí zpestřil Antonín Vaníček z Bohemians. Na finále dohlédl úspěšný trenér a bývalý fotbalový reprezentant Luboš Kozel. „Je skvělé, že se turnaje můžou zúčastnit děti ze všech pražských základních škol, právě tyto turnaje je můžou přivést ke sportu.“ 

Všem osobnostem se projekt Dětského fotbalového poháru velmi líbil a doufají, že bude pokračovat i v dalších letech.

Celkovým vítězem letošního ročníku se nakonec staly děti ze ZŠ Jílovská, které ve finále s přehledem porazily ZŠ Novoborská 3:0, a mohly se tak radovat ze zisku největšího poháru. Smutné ale domů neodcházelo žádné z dětí, za své poctivé výkony si každý v základním kole odnesl medaili a další dárečky.

Podívejte se na video shrnující letošní ročník Dětského fotbalového poháru 2018:

Osmý ročník DFP řečí čísel
16 turnajů · 101 přihlášených týmů · 970 hráčů a hráček · 324 utkání · více jak 55% neregistrovaných hráčů Děkujeme všem dětem a učitelům za jejich účast a těšíme se při dalším ročníku Dětského fotbalového poháru!