Pražský fotbalový svaz pomáhá najít váš první klub

Pražský fotbalový svaz pomáhá najít váš první klub

Září je v posledních letech obecně vnímáno jako měsíc fotbalových náborů. Na desítkách hřišť nejen v Praze, ale i po celém Česku, budou probíhat náborové akce, které mají za cíl představit dětem krásy fotbalu, hlavně je však přivést ke sportu a pohybu jako takovým.

Pražský fotbalový svaz podporuje nábory do pražských klubů prostřednictvím projektu Můj první klub. „Cílem projektu je rozšířit členskou fotbalovou základnu. Pro většinu kluků a holek je fotbal prvním sportem, se kterým přijdou do styku. Díky němu aktivně sportují, udržují se v dobré kondici, tudíž jsou zdravější. Chceme přitáhnout pozornost rodičů směrem k fotbalu při výběru sportu pro své dítě a usnadnit proces přihlášení začínajícího sportovce do fotbalového klubu," říká Dušan Svoboda, předseda PFS.

Webová stránka projektu www.mujprvniklub.cz může rodičům pomoci s hledáním vhodného klubu pro jejich začínajícího fotbalistu či fotbalistku. Mohou zde nalézt i termíny konání náborů v okolí jejich bydliště. „Kromě této webové stránky se PFS každoročně účastní několika rodinných a sportovních festivalů na území Prahy, kde mají rodiče možnost dozvědět se u našeho stanoviště bližší informace o pražských klubech. Děti si navíc mohou vyzkoušet zábavné formy fotbalu a odnést si drobné dárečky,“ uvedl marketingový manažer PFS Jan Gruber.

V květnu, potažmo červnu 2017, jste mohli na stanoviště PFS narazit během Dne MČ Praha 1 v parku na Kampě, dále během Ratolest Festu či Kašpárkohraní. V rámci těchto akcí proběhla rovněž tipovací soutěž, jejíž vyhodnocení naleznete v závěru tohoto článku.

Pokud jste na stanoviště PFS v květnu nenarazili, promo tým PFS se chystá navštívit sportovně-rodinné akce také na podzim. První z nich bude volnočasový festival Ladronka Fest, konaný v sobotu 9. září. Další událostí bude posléze v sobotu 23. září akce Kavky 4 Sport. Na obě akce jste srdečně zváni.


Vyhodnocení tipovací soutěže o fotbalové dárky z jarních festivalů:
Otázka: Tipněte si, kolik gólů vstřelí v základní skupině česká fotbalová reprezentace do jednadvaceti let na červnovém mistrovství Evropy?
Správná odpověď: 5 gólů
Vylosovaní výherci: Jana Košťálová, Jan Stejskal, Veronika Hanzalová (výherci budou kontaktováni mailem)