Jarní část Tour de Club zakončila Slavia v Braníku

Jarní část Tour de Club zakončila Slavia v Braníku

Na vysvědčení sice stále ještě čekají, ale mladí fotbaloví talenti z ABC Braník už se mohli radovat z první odměny. Na začátku června si totiž zatrénovali pod dohledem profesionálních koučů mládeže Slavie. Umožnil jim to projekt Pražského fotbalového svazu s názvem Tour de Club, který propojuje profesionální a amatérský fotbal.

Akce na hřišti ABC Braník byla již čtvrtou v rámci jarní části Tour de Club. Dorazili na ní trenéři ze Slavie pod vedením šéftrenéra přípravek Slavie Jiřího Janečka. „Užili jsme si příjemné odpoledne. Kluci si vyzkoušeli hry, při nichž se zahřáli, a poté další tréninkové prvky včetně hry jeden na jednoho,“ popsal náplň společného tréninku v Braníku Janeček.

Projektu Tour de Club se zúčastnily celkem čtyři amatérské pražské kluby, do nichž zavítali zástupci prvoligových celků Sparty, Bohemians, Dukly a již zmíněné Slavie. První tour se konala v Řepích, kam do tamního klubu TJ Sokol Řepy přijel spolu s mládežnickými kouči Sparty také člen jejího prvního týmu Matěj Pulkrab.

Do Čakovic zamířil s Bohemians devatenáctiletý záložník Filip Blecha a jeho spoluhráč Antonín Vaníček, který se díky zapojení do tréninku myšlenkami vrátil do svých žákovských let.

Dukla pak vedla tréninky na hřišti TJ Slovan Bohnice za účasti obránce Ondřeje Vrzala.

Další část úspěšného projektu Tour de Club se rozběhne již na podzim. V případě zájmu o pořádání akce ve vašem klubu, prosíme, kontaktuje Grassroots manažera PFS Luboše Zákostelského na
e-mailu zakostelsky@fotbalpraha.cz

Na fotogalerii se podívejte ZDE