Projekt Tour de Club začal svou letošní pouť

Projekt Tour de Club začal svou letošní pouť

Ligová sezona sice již vyvrcholila a části týmů odjely na zasloužené dovolené, zástupci dvou pražských prvoligových celků však i přesto vyrazili na hřiště amatérských klubů, aby u nich vedli ukázkový trénink.

Projekt Tour de Club si klade za cíl propojovat profesionální a amatérský fotbal, informovat o nových trendech v tréninkovém procesu a inspirovat trenéry amatérských klubů. Proto navštívili zástupci Sparty klub TJ Sokol Řepy a trenéři z Bohemians 1905 TJ Avia Čakovice.

Ke sparťanským mládežnickým trenérům se v Řepích aktivně připojil hráč A-týmu Matěj Pulkrab, jenž je patronem projektů Pražského fotbalového svazu pro rok 2017. „Bylo to příjemně strávené odpoledne. Přestože se třeba některým klukům něco nedařilo, snažili se to pilovat. Trénink mohl být inspirativní i pro zdejší trenéry, kteří tak mohou aplikovat poznatky i v jejich trénincích,“ uvedl mladý sparťanský útočník.

Své dojmy z druhé strany sdělil i trenér žáků Sokola Řepy Jiří Kočovský. „Z reakcí hráčů bylo vidět, že má pro ně tato akce velký přínos. Účast Matěje Pulkraba tomu dala ještě větší punc, protože kluci k němu vzhlíželi a mohli vidět nejen to, že je to úplně normální kluk, ale že to mohou dotáhnout stejně daleko.“

Trénink, který proběhl v Čakovicích pod vedením trenérů z Ďolíčku, zaznamenal také pouze pozitivní ohlasy. Devatenáctiletý záložník Bohemians Filip Blecha k akci řekl: „Takového projektu jsem se nezúčastnil poprvé a jsem rád, když mohu přijít na trénink dětí. Bylo vidět, že si to kluci užívají a někteří z nich na sobě měli i bohemácké dresy. Bylo to příjemné.“

„Vzpomínám na sebe v jejich věku, jak bylo vždy perfektní, když dorazil v mládeži nějaký hráč na náš trénink. Myslím si, že to kluky tady v Čakovicích bavilo a po tréninku za námi chodili a chtěli podepsat kopačky. Užili jsme si to,“ doplnil Blechův spoluhráč Antonín Vaníček.

Tour de Club bude pokračovat v úterý 6. června tréninkem Dukly na hřišti Slovanu Bohnice a o dva dny později, tj. 8. června, návštěvou zástupců Slavie v klubu ABC Braník.

Na fotogalerii se podívejte ZDE a ZDE