Dětský fotbalový pohár posedmé: Vinoř obhájila prvenství

Dětský fotbalový pohár posedmé: Vinoř obhájila prvenství

Fotbal je fenomén, který s sebou přináší obrovské emoce. Když se mladému fotbalistovi povede vstřelit důležitý, možná dokonce jeho úplně první gól, spoluhráči ho s ním prožívají, což vytváří nezapomenutelné a jedinečné zážitky. I takové příběhy pravidelně píše populární školní turnaj Dětský fotbalový pohár, jehož 7. ročník proběhl v průběhu prvních tří měsíců letošního roku.

Tradiční halová soutěž, kterou organizuje Pražský fotbalový svaz ve spolupráci s Magistrátem hlavního města Prahy a Městskou částí Praha 1, odstartovala v polovině ledna. Do turnaje se přihlásilo rekordních 96 týmů z jednašedesáti pražských základních škol. Z dvanácti základních a tří semifinálových kol vzešlo osm finalistů, kteří se utkali ve velkém finále o celkový triumf.

„Věříme, že díky Dětskému fotbalovému poháru si k fotbalu najdou cestu i ti kluci a holky, kteří ho zatím organizovaně nehrají. I proto se školám snažíme poskytnout maximální komfort například v tom, že se základní kola hrají v jejich snadno dosažitelném okolí,“ řekl předseda PFS Dušan Svoboda.

Jednoho ze semifinálových kol se zúčastnil také patron mládežnických projektů PFS Michal Hubínek z Bohemians Praha 1905. „Je skvělé, že se turnaje účastní i děti, které fotbal aktivně nehrají nebo k němu hledají cestu,“ řekl záložník klokanů.

Pozvání na finále DFP v hale ZŠ Petřiny – Jih přijal bývalý fotbalový reprezentant Martin Frýdek, který ocenil zejména nadšení dětí. „Líbí se mi ta bezstarostnost, se kterou děti fotbal hrají. Viděl jsem i několik velmi šikovných hráčů. Moc si mi tento projekt líbí,“ uvedl letitý záložník Sparty, který se zúčastnil také předávání cen finalistům poháru.

Nejlepším celkem Dětského fotbalového poháru 2017 se stal tým ze ZŠ Vinoř, který po triumfu ve finálovém kole obhájil své loňské celkové prvenství, což se stalo vůbec poprvé v historii DFP. „Vůbec nás nenapadlo, že bychom mohli znovu dojít tak daleko,“ řekla Jitka Kuchlerová z vinořské základní školy.

Celkem šestnáct turnajů odehraných ve čtyřech sportovních halách na území Prahy dalo dohromady 291 napínavých utkání, v nichž bylo k vidění 861 gólových radostí. Více jak 50 % účastníků DFP nebylo registrováno v žádném z pražských fotbalových klubů.

PFS proto věří, že i díky zkušenosti z Dětského fotbalového poháru se členská základna rozroste o nové členy a další nadějné fotbalisty a fotbalistky.

Všechny výsledky z DFP 2017 najdete ZDE

Fotografie ZDE a ZDE