Fotbalové městečko bylo na Sporťáčku vidět

Fotbalové městečko bylo na Sporťáčku vidět

Sporťáček. Tradiční událost desítek nejrůznějších sportů, mezi kterými nemohl fotbal chybět. Na břehu Vltavy v pražském Braníku nejen, že nechyběl, ale byl vidět díky fotbalovému městečku. To připravil Pražský fotbalový svaz ve spolupráci s kluby ABC Braník, AC Sparta Praha, FK Dukla Praha FK Viktoria Žižkov a SK Slavia Praha.

Praha přináší rodičům a jejich dětem mnoho možností nejen sportovního vyžití. Právě akce podobné Sporťáčku přinášejí mnoho druhů náplně volnočasových aktivit na jedno místo a je tak jednodušší se mezi nimi zorientovat a vybrat si.

Proto na akci nemohl chybět Pražský fotbalový svaz se svým promo týmem. Právě stanoviště PFS a dalších fotbalových klubů vytvořilo fotbalové městečko, kde si děti mohly vyzkoušet fotbalové činnosti pod vedením zkušených trenérů a rodiče najít informace například o nejbližším klubu k jejich bydlišti. Vyvrcholil tak i celoroční projekt PFS – Praha město fotbalu.

„V Praze se o fotbalovou mládež stará více než 80 klubů, což potvrzuje postavení fotbalu. I proto jsme pro tento roky, díky podpoře magistrátu hlavního města Prahy, připravili pro Pražany projekt – Praha město fotbalu. A na rodinných festivalech v Praze jsme opravdu ukázali, že Praha fotbalem žije. Nejinak tomu bylo na Sporťáčku, kde ve spolupráci s fotbalovými kluby jsme vytvořili fotbalové městečko, díky čemuž fotbal nešlo přehlédnout,“ zhodnotil sobotní den marketingový manažer PFS Jan Gruber.

Na návštěvníky festivalu sportu na břehu Vltavy ve sportovním areálu v Braníku čekala stanoviště vybraných pražských fotbalových klubů. Děti do svých řad lákaly kluby - ABC Braník, AC Sparta Praha, FK Dukla Praha FK Viktoria Žižkov a SK Slavia Praha. Do ostatních klubů směřoval rodiče s dětmi Pražský fotbalový svaz díky projektu – Můj první klub. Pro děti si PFS navíc nachystal reprezentační fotbalovou klec, fotbalový kulečník a na akce samozřejmě nechyběl ani maskot, lvíček Bruncvík. Na fotogalerii z akce se můžete podívat zde.

Pražský fotbalový svaz, tak uzavřel své letošní putování po rodinných festivalech. Jak to na nich vypadalo, si můžete prohlédnout zde.

Nábory jsou však v Praze v plném proudu. Již příští týden se na území Prahy uskuteční první z akcí Měsíce náborů. Hledáte-li vhodný klub také pro své dítě, podívejte se například na webové stránky www.mujprvniklub.cz, kde najdete spoustu informací o pražských fotbalových klubech s mládeží. A třeba si můžete najít ten nejbližší k vašemu bydlišti.