Tour de Club podruhé v Březiněvsi. Tentokrát s trenéry Dukly

Tour de Club podruhé v Březiněvsi. Tentokrát s trenéry Dukly

Druhé letošní pokračovaní má za sebou oblíbený projekt Tour de Club. Krásné květnové počasí a útulný areál fotbalového hřiště v Březiněvsi, to byly výborné podmínky pro vzájemné sdílení know-how místních trenérů a trenérů mládeže FK Dukla Praha.

Již podruhé si fotbalový klub z Březiněvsi vyzkoušel propojení profesionálního a amatérského fotbalu. „Dva roky zpátky u nás byli trenéři mládeže z Bohemians 1905 a jsme rádi, že jsme se mohli do projektu zapojit i nyní. Tým trenérů Dukly opět přišel se zajímavostmi, které se budeme snažit aplikovat do našich tréninkových jednotek dětí,“ vzpomněl na obě akce projektu Tour de Club, Tomáš Bezpalec, místopředseda a sekretář mládeže TJ Březiněves.

Celý trénink připravil a vedl trenérský tým mládeže ligového klubu FK Dukla Praha, který ukázal jak zkušenosti trenérské, tak i zkušenosti s projektem. „Na tréninky menších klubů jezdím rád. Vždy je vidět jasný přínos pro místní trenéry a především nadšení a odhodlání dětí, které cizí trenéři motivují k většímu nasazení v tréninku,“ vyčetl pozitiva akce tradiční účastník, trenér mládeže FK Dukla Praha a bývalý ligový fotbalista Petr Malý.

Krásný příklad, jak Tour de Club propojuje profesionální a amatérský fotbal, potvrzují i další slova Tomáše Bezpalce: „S Duklou jsme již i domluveni na další spolupráci v příští sezoně. Vyrazíme na ligové zápasy Na Julisku a intenzivněji chceme spolupracovat i na trenérské úrovni.“

Projekt Tour de Club je tak ve své polovině svého jarního putování. V dalších dnech a týdnech do dalších klubů vyrazí trenéři Slavie a Sparty.

Chcete si do projektu se svým klubem také zapojit? Kontaktujte Milana Titěru – titera@fotbalpraha.cz