Tour de Club nezastavil ani déšť: tým Dukly navštívil Uhelné sklady

Tour de Club nezastavil ani déšť: tým Dukly navštívil Uhelné sklady

Ani deštivé počasí nezkazilo další zastávku projektu Tour de Club. Lehké mrholení nezastavilo rozsáhlý trenérský tým FK Dukla Praha i s hráčskými zástupci juniorky. Mladí fotbalisté a fotbalistky Uhelných skladů si tak mohli vyzkoušet, jak se pracuje s mládeží v ligovém klubu.

„Projekt Tour de Club přináší velmi důležité vzájemné propojení profesionálního a výkonnostního fotbalu v Praze, kde všechny kluby společně tvoří velkou fotbalovou rodinu,“ představuje základní myšlenky projektu Dušan Svoboda, předseda Pražského fotbalového svazu.

Zpestřením tréninku byla účast hráčů juniorského týmu FK Dukla Praha Tomáše Bohánka a Michala Bezpalce. Druhý jmenovaný již nakoukl i do prvního týmu klubu z Julisky například v přátelském utkání proti české reprezentaci do 21 let.

S Tomášem jsme si mohli připomenout naše fotbalové začátky, kdy jsme se také s takovým nadšením a radostí ze hry proháněli po hřišti,“ řekl záložník Michal Bezpalec.

Oba hráči Dukly se zapojovali přímo do cvičení, které připravil trenérský tým mládeže tohoto ligového klubu. Dětem z Uhelných skladů se tak věnoval například hlavní trenér mladších žáků Jaroslav Žipaj či kouč brankářům Petr Kostelník. A nechyběl ani tradiční účastník akcí Tour de Club a bývalý ligový fotbalista Petr Malý.

Velice rád na tyto akce chodím. Je pěkné sledovat odhodlání dětí a přinášet jim motivaci do další práce,“ řekl po akci na Uhelných skladech trenér mládeže a vedoucí A-týmu Dukly.

Projekt Tour de Club však touto zastávkou nekončí. Na poslední podzimní akci čekají v Dolních Počernicích, kam ve středu odpoledne přijedou zástupci SK Slavia Praha.

Fotogalerii z Uhelných skladů najdete zde:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.875881765841378.1073741907.125442890885273&type=3&uploaded=14