Sparťan Hušbauer si zatrénoval s dětmi na Zbraslavi v rámci Tour de Club

Sparťan Hušbauer si zatrénoval s dětmi na Zbraslavi v rámci Tour de Club

Další zastávkou podzimní etapy projektu Tour de Club se stala Zbraslav. Na hřiště místního SK vyrazili sparťanští trenéři mládeže spolu se záložníkem A-týmu Josefem Hušbauerem a znovu ukázali, že profesionální a amatérský fotbal si mají v Praze vzájemně co nabídnout.

Úkolem prvoligových klubů je předat trenérům z menších oddílů trochu ze svého know-how ohledně práce s mládeží a ukázat jim nejnovější tréninkové metody vhodné pro začínající fotbalisty,“ představil jeden z hlavních cílů úspěšného projektu Dušan Svoboda, předseda Pražského fotbalového svazu.

Zástupce profesionálních klubů pak mimo jiné motivuje návrat ke kořenům, tedy do míst, kde se fotbal dělá s nadšením a bez finanční odměny. Tour de Club má také za cíl motivovat mladé fotbalisty a fotbalistky, k čemuž dopomáhá i přítomnost ligových fotbalistů na těchto speciálních trénincích. Děti ze Zbraslavi mohly okoukat finty a práci s balonem od Josefa Hušbauera, který se v minulosti stal nejlepším střelcem SYNOT ligy a patřil do reprezentace.

Na klucích ze Zbraslavi byl vidět zápal do hry a maximální soustředěnost během cvičení. Taky se před námi určitě chtěli vytáhnout,“ usmál se záložník, který má za sebou také angažmá v italském Cagliari.

Nebyla to ale pro něj na Zbraslavi první akce ve spojitosti s tímto projektem: téměř před rokem totiž absolvoval trénink i s mládeží Přední Kopaniny. A sám se také rád chodí dívat na zápasy nižších soutěží – buď v Hradišťku, kde bydlí, nebo vyráží sledovat utkání, která z pozice rozhodčího řídí jeho bratr.

Fotogalerii z tréninku Josefa Hušbauera a sparťanských trenérů na Zbraslavi najdete zde:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.875510872545134.1073741906.125442890885273&type=3&uploaded=19

Projekt Tour de Club je v polovině své podzimní etapy. Začátkem týdne navštívila výprava Bohemians 1905 trénink Chodova, teď sparťané Zbraslav, v nejbližší době ještě zavítají trenéři a hráči FK Dukla Praha a SK Slavia Praha na hřiště Uhelných skladů, respektive Dolních Počernic.