Fotbal na břehu Vltavy. RatolestFest zažil premiéru fotbalové klece.

Fotbal na břehu Vltavy. RatolestFest zažil premiéru fotbalové klece.

Poslední květnový víkend patřil rodinám s dětmi. Rodiče se svými ratolestmi si hledali využití svého volného času a u toho nechyběl ani fotbal v zastoupení Pražského fotbalového svazu a fotbalového klubu z Braníka. Všichni si tak mohli vyzkoušet krásu a jednoduchost fotbalu, včetně důležitých rad, kam své dítě přivést na nábor.

Praha přináší rodičům a jejich dětem mnoho možností vyžití. Právě rodinné akce podobné RatolestFestu přinášejí mnoho druhů náplně volnočasových aktivit na jedno místo a je tak jednodušší se mezi nimi zorientovat a vybrat si.

I proto se Pražský fotbalový svaz rozhodl nestát pozadu a této akce se aktivně zúčastnit. Mimo prezentaci svých projektů spojených s mládeží, jako je „„Neberte nám naši hru", se soustředil zejména na projekty „Můj první klub" a „Měsíc náborů", jež má za cíl právě rodičům přinést všechny podstatné informace o fotbalových náborech v Praze.

Na akci jsme za pomoci našeho promo teamu předávali především rodičům cenné rady, kdy a kam své dítě přivést na nábor či první trénink. Také jsme na našem stanovišti vyzkoušeli fotbalové dovednosti jednotlivých dětí. Novinkou byla fotbalová klec, která si našla zalíbení u většiny účastníků. Děti si navíc z příjemného dne odnesl i drobnou pozornost od Pražského fotbalového svazu," prozradil činnosti marketingový manažer Pražského fotbalového svazu, Jan Gruber.

Pro Pražský fotbalový svaz se nejedná o poslední akci tohoto druhu, v dalším měsíci naleznete stanoviště Pražského fotbalového svazu také na Kašpárkohraní, kde si opět budete moci vyzkoušet fotbalovou klec či další atrakce, nebo si nechat podepsat kartičku od vybraných fotbalových osobností.