Měsíc náborů – děti ze škol a školek si vyzkoušely fotbal pod taktovkou Ďáblic a Slavoje Podolí

Měsíc náborů – děti ze škol a školek si vyzkoušely fotbal pod taktovkou Ďáblic a Slavoje Podolí

Pražský fotbalový svaz se stejně jako všechny ostatní KFS zapojil do kampaně FAČR“ Můj první gól“, v rámci které probíhá na území celé ČR tzv. „Měsíc náborů“. První dvě akce z celkem čtyř, které se na území hl. m. Prahy budou konat, zorganizovaly za podpory FAČR a PFS kluby SK Ďáblice a AFK Slavoj Podolí.

Klub SK Ďáblice si na svém hřišti připravil deset stanovišť, kde si děti mohly vyzkoušet základní fotbalové dovednosti a to formou nejrůznějších velice zábavných her. Nechyběla střelba na přesnost, slalom s míčem v ruce či u nohy, každé dítě si rovněž koplo penaltu. Po celé dvě a půl hodiny, kdy akce probíhala, byl slyšet jen dětský smích a písničky s fotbalovou tématikou, které dotvářely příjemnou atmosféru.  Děti rovněž bavil i maskot Bruncvík, jenž se na závěr stal na chvíli i fotbalovou celebritou, když byl v obležení školáků a předškoláků, kteří si žádali jeho autogram. Krásného fotbalového dopoledne se zúčastnilo na 170 dětí. Za své perfektní výkony na všech stanovištích dostaly drobné dárky v podobě potřeb do školy, jako jsou pastelky, tužky a rovněž nějakou sladkost.

Akce organizované klubem SK Ďáblice se zúčastnily děti z: ZŠ Ďáblice, ZŠ Žernosecká, MŠ Ďáblice, MŠ Šimůnkova

Fotbalové dopoledne si pro školáky a předškoláky připravil i klub AFK Slavoj Podolí. Tato akce byla unikátní, jelikož se vše odehrálo přímo na hřišti ZŠ Poláčkova. Skvělá připravenost organizátorů vedla ke spokojenosti všech zúčastněných dětí, kterých bylo 233! Na deseti stanovištích si vyzkoušely základy fotbalu, ale i svou zručnost, kdy například měly za úkol projít slalom a v ruce držet lžíci s míčkem. Za své výkony byly na závěr odměněny organizátory akce balíčky s drobnými dárky, které jistě využijí ve škole.

Akce organizované klubem AFK Slavoj Podolí se zúčastnily děti z: ZŠ Poláčkova, ZŠ Bítovská, MŠ Sedlčanská, MŠ Matěchova, MŠ Fillova.

Na obou akcích se podílel i PFS, který zde prezentoval své projekty, a tak děti odcházely s kartami patronů projektu „Neberte nám naši hru“ či s letákem k soutěži „Vyfoť se a získej míč“, jež je součástí projektu „Můj první klub“.

V příštím týdnu další dvě akce pro školáky a předškoláky uspořádají FC Háje (24.9.) a  TJ ABC Braník (23.9.).

Jakub Masák