Pražský fotbalový svaz podporuje projekt „Můj první gól“

Pražský fotbalový svaz podporuje projekt „Můj první gól“

Fotbalová asociace České republiky v září spustila kampaň „Můj první gól“, jejíž součástí je i již tradiční „Měsíc náborů“. Jedním z hlavních cílů Pražského fotbalového svazu je neustálé rozšiřování členské základny, a tak akci plně podporuje a aktivně se do ní zapojuje.

V rámci „Měsíce náborů“ za podpory FAČR a PFS se v průběhu září uskuteční v Praze čtyři speciální fotbalové eventy, které organizačně zaštítí pražské kluby. Tyto kluby na akci na svém hřišti pozvou MŠ a ZŠ (1. a 2. třída) ze svého okolí, jejichž děti si na několika stanovištích pod dohledem zkušených trenérů budou moci vyzkoušet základní fotbalové dovednosti.

Ojedinělou akci uspořádají zástupci klubu A.F.K. Slavoj Podolí Praha, kteří s ukázkou fotbalových dovedností zavítají přímo do areálu jedné ze ZŠ na Praze 4. Akce se zúčastní nejenom žáci tamní ZŠ, ale rovněž děti z blízkých MŠ a ZŠ.

Přehled akcí, které se budou konat v Praze v rámci „Měsíce náborů“

Datum

Místo konání

Klub (organizátor)

12.9.2014

hřiště TJ ABC Braník – Za Mlýnem 1774/12, Praha 4

TJ ABC Braník

17.9.2014

hřiště SK Ďáblice – Kokořínská ul. 400/34, Praha 8

SK Ďáblice

18.9.2014

ZŠ Poláčková – Poláčkova 1067, Praha 4

A.F.K. Slavoj Podolí Praha

24.9.2014

hřiště FC Háje – K Jezeru 2, Praha 4

FC Háje

            Mimo podpory akce „Můj první gól“ a pod ní spadající „Měsíc náborů“ však bude Pražský fotbalový svaz pokračovat ve své náborové kampani „Můj první klub“. V jejím rámci bude opět probíhat soutěž „Vyfoť se a získej míč“, díky které mohou začínající fotbalisté získat míč pro své první přihrávky a góly na zeleném trávníku.

            „Prostřednictvím kampaně se snažíme přitáhnout pozornost rodičů směrem k fotbalu při výběru sportu pro své dítě a usnadnit proces přihlášení začínajícího sportovce do fotbalového klubu,“ říká Dušan Svoboda, předseda Pražského fotbalového svazu.

Stěžejními prvky této snahy jsou především aplikace na webu www.mujprvniklub.cz , díky kterým mohou rodiče podle místa bydliště vyhledat svému dítěti nejbližší fotbalový klub či v náborovém kalendáři najít konkrétní termín náboru daného klubu. Prostřednictvím náborového kalendáře rovněž Pražský fotbalový svaz pomáhá menším klubům, které pokud mají zájem, mohou prezentovat své náborové akce a to včetně různých letáků či plakátů.

            Jednou z hlavních tváří kampaně v letošním roce je i Roman Šebrle, jehož syn Štěpán obléká dres pražské Dukly. „Sport je perfektní, podobně působí i kultura. Vím, že je dnes těžké přivést děti ke sportu, ale právě fotbal mi v tomhle ohledu přijde ideální. Stačí míč a kopačky. To dnes má každý,“ říká bývalý desetibojař.

            Vést děti ke sportu a zejména k fotbalu doporučuje rodičům i Libor Sionko. „Děti bude sport držet dál od problémů dnešní doby. Navíc pohyb ještě nikdy nikomu neublížil, naopak podpoří svou kondici, zdatnost a imunitní systém. To je to hlavní, udržet děti zdravé. Kdo se nehýbe, má to většinou těžké i v životě. Já bych chtěl opravdu všechny pozvat, aby děti dali na fotbal,“ dodává čtyřnásobný republikový mistr, jehož syn dnes také obléká sparťanský dres.

Jakub Masák