Sparta i Bohemians Praha 1905 podpořily projekt „Můj první klub“

Sparta i Bohemians Praha 1905 podpořily projekt „Můj první klub“

I tyto slavné celky dnes mají ve svém kádru hráče, kteří svou úspěšnou kariéru nastartovali v „malých“ pražských klub. AC Sparta Praha a Bohemians Praha 1905 se tak s velkou chutí zapojily do akce Pražského fotbalového svazu „Můj první klub“.

„Projekt Pražského fotbalového svazu Můj první klub se nám na Bohemce moc líbí. Víme, jak je rozvoj malého fotbalisty a hlavně osobnosti mladého člověka z pohledu celého života důležitý,“ prozrazuje Tomáš Mutinský, tiskový mluvčí „klokanů“.

Mezi fotbalisty z Vršovic, kteří svůj první kontakt s fotbalem absolvovali v menším klubu z české metropole, jsou například Petr Nerad a Martin Kolář. Prvně jmenovaný začínal v Sokolu Řepy, ten druhý v TJ Sokol Stodůlky.

„ V „A“ mužstvu Bohemians Praha 1905 máme hned řadu odchovanců a někteří z nich začínali s fotbalem právě v menším pražském klubu, jako třeba naši zástupci v tomto projektu mládežnický reprezentant Petr Nerad a Martin Kolář, který to nakonec dotáhl až do Ligy Mistrů. Jsme moc rádi, že jsme se do tohoto celopražského projektu mohli zapojit jako jeden z představitelů Prahy 10,“ dodal Tomáš Mutinský.

Stejně tak se hrdě k projektu „Můj první klub“ hlásí i pražská Sparta. Hlavním patronem celé akce je reprezentační záložník Ladislav Krejčí. Zapojil se ale i útočník Roman Bednář, v minulosti oblékající dres ČAFC Praha.

„Vážíme si každého obětavého funkcionáře a trenéra, který spoustu svého volného času věnuje fotbalu. Vždyť i ve skromných podmínkách mohou při správném vedení začít malí kluci svojí cestu za slávou. Aktivitu Můj první klub jsme se rozhodli podpořit proto, že výchově fotbalistů v menších pražských klubech přikládáme velkou váhu,“ říká Ondřej Kasík, ředitel komunikace AC Sparta Praha.

„Díky fotbalu jsem se naučil vycházet se svými spoluhráči. Trenéři nás navíc učili slušnému chování. Všem rodičům bych tenhle sport pro jejich děti jen doporučil," říká Ladislav Krejčí.

Projekt „Můj první klub" díky webové aplikaci na stránkách www.mujprvniklub.cz nabídne rodičům možnost najít pro své děti nejbližší pražské fotbalové kluby směrem k jejich bydlišti či práci. Každý z do projektu zapojených pražských fotbalových klubů má na internetových stránkách svou kartu s informacemi, jež pomohou rodičům přivést dítě ve správný čas na správné místo a nastartovat tak sportovní kariéru své ratolesti.