Pražský fotbalový svaz spouští projekt „Můj první klub“

Pražský fotbalový svaz spouští projekt „Můj první klub“

Chytili se táty či mámy za ruku, oblékli své první kopačky a vyběhli na hřiště. Tak začíná příběh všech kluků či holek, kteří si zamilovali fotbal. Cesta za tímto sportem je více než jednoduchá. Stačí si vybrat klub a začít. Česká metropole disponuje hned osmdesáti celky, kde mohou ti nejmenší přijít na chuť jednomu z nejpopulárnějších sportů planety. Jejich start usnadní projekt Pražského fotbalového svazu „Můj první klub“.

„Cílem projektu je rozšířit členskou fotbalovou základnu. Pro většinu kluků a holek je fotbal prvním sportem, se kterým přijdou do styku. Díky němu aktivně sportují, udržují se v dobré kondici, tudíž jsou zdravější. Chceme přitáhnout pozornost rodičů směrem k fotbalu při výběru sportu pro své dítě a usnadnit proces přihlášení začínajícího sportovce do fotbalového klubu,“  říká Dušan Svoboda, předseda Pražského fotbalového svazu.

Není náročné poznat svět sportu a fotbalu. Stačí jedny padnoucí tenisky, chuť a fotbalový klub. Jak najít ten, který je rodičům či prarodičům nejblíže? Projekt „Můj první klub“ díky webové aplikaci na stránkách www.mujprvniklub.cz nabídne rodičům možnost najít pro své děti nejbližší pražské fotbalové kluby směrem k jejich bydlišti či práci. Každý z do projektu zapojených pražských fotbalových klubů má na internetových stránkách svou kartu s informacemi, jež pomohou rodičům přivést dítě ve správný čas na správné místo a nastartovat tak sportovní kariéru své ratolesti.

„Díky fotbalu jsem se naučil vycházet se svými spoluhráči. Trenéři nás navíc učili slušnému chování. Všem rodičům bych tenhle sport pro jejich děti jen doporučil,“ říká Ladislav Krejčí, záložník Sparty a hlavní tvář projektu „Můj první klub“. Právě český reprezentant začínal v tradičním pražském celku AFK Podolí.

 „V prostředí pražských fotbalových klubů vyrostlo mnoho českých hráčů, kteří sklízeli či sklízejí úspěchy jak na české, tak mezinárodní fotbalové scéně. Jmenovat můžeme například Pavla Horvátha či Tomáše Rosického, jenž shodně své první fotbalové krůčky udělali v menších pražských klubech, odkud později putovali do slavných českých či zahraničních klubů,“ prozrazuje Svoboda a dodává: „Byli bychom rádi, kdyby rodiče a jejich děti dali fotbalu šanci. Pokud si tuhle volbu v budoucnu pochválí, budeme jen rádi.“