Foto: PFS
Pražané skončili na finálovém turnaji mezikrajských výběrů U13 na druhém místě

Pražané skončili na finálovém turnaji mezikrajských výběrů U13 na druhém místě

Na stadionu TJ Spartak Třebíč bylo sehráno republikové finále Mezikrajské soutěže věkové kategorie U13. Účast si zajistily výběry Pardubického KFS, Jihomoravského KFS, Jihočeského KFS a Pražského FS. Reprezentace hlavního města skončila druhá, když ve finále podlehla výběru Jihočeského kraje.

Finále se v této kategorii hraje 8+1 od vápna k vápnu 2x45 minut. Všechna utkání byla velice dramatická, fotbalisté předváděli kvalitní hru a nastříleli hodně branek. O častější střelbu se hráči pokoušeli i proto, že se hrálo na velké branky. Vítězem se stal výběr Jihočeského KFS, který ve finálovém utkání porazil výběr Prahy 5:3. Za celý ročník MKS 2022/2023 je třeba poděkovat všem hráčům, trenérům výběru a hlavně trenérům z klubů.

Sestava Prahy: Beneš Jakub, Polák Matyáš – Hybler Adam, Makovský Libor, Müller Lukáš, Klíma Karel, Rus Šimon, Schejbal Tobiáš, Maduxa Obiura William, Vlk Jan, Košťál David, Kostečka Dan, Jašari David, Teplý Jáchym, Borovička Lukáš, Novotný Tomáš, Šafr Adam, Hynek Jakub.

Turnaje se zúčastnilo – 5 hráčů SK Slavia Praha, 5 hráčů AC Sparta Praha, 3 hráči Bohemians Praha, 1 hráč FK Motorlet Praha, 1 hráč FK Dukla Praha, 1 hráč SK Střešovice 1911, 1 hráč FC Tempo Praha a 1 hráč FK Slavoj Vyšehrad.

Hodnocení: „Finálový turnaj v Třebíči měl nakonec spravedlivého vítěze. Jihočeši byli nejfotbalovějším týmem a první místo si zasloužili. Naši kluci prošli v semifinále přes Pardubický kraj po vyrovnané první půli, když ve druhém poločase mohli přidat i více branek. Ve finálovém utkání nám Jihočeši oplatili porážku z prvního kola skupinové fáze. Soupeř o sobě na hřišti dobře věděl a byl neustále o gól před námi. Za stavu 3:4 jsme se sice ocitli v několika nadějných situacích, které mohly skončit vyrovnáním, ale celkově je třeba sportovně uznat, že tentokrát prostě vyhrál kvalitnější tým,“ zhodnotil turnaj trenér výběru Martin Lilling.

Výsledky a videa z finálového turnaje najdete ZDE