Foto: Jiří IPSER
Střešovice se blíží vysněnému cíli. Kdybychom o první místo přišli, bylo by to neštěstí, říká trenér Havlík
31.05.2023

Střešovice se blíží vysněnému cíli. Kdybychom o první místo přišli, bylo by to neštěstí, říká trenér Havlík

Fotbalové Střešovice sahaly ve šlágru utkání B skupiny I. A třídy po důležitém vítězství. Nakonec ale proti rezervě Přední Kopaniny vyválčili na jejím hřišti remízu 3:3. I ta je ale udržela se čtyřbodovým náskokem v čele tabulky před Zbraslaví. „Pokud v 87. minutě jdete do vedení 3:2, tak čekáte, že vyhrajete,“ posteskl si trenér Střešovic Richard Havlík. Do konce soutěže chybí tři kola, vítěz I. A třídy postupuje přímo do Pražská teplárenská přeboru.

Už jste se viděli jako vítězové?
Vzhledem k tomu, že jsme takhle chvíli před koncem vedli, tak to určitě mohlo být na konci výsledkově lepší. Taky ale vnímáme, že to byl na A třídu nadstandardní zápas, hrál se kvalitní fotbal, byla super návštěva (165 diváků). Vážně stálo za to tenhle zápas vidět.

Bolí ztráta bodů vzhledem k síle soupeře i postavení v tabulce o to víc?
Dostat branku v páté minutě nastavení bych přirovnal k neštěstí. Takové góly ale padají ve všech soutěžích, zrovna v neděli třeba v italské lize. Nedá se nic dělat. Když se na to podívám sportovně, tak je výsledná remíza zasloužená.

Když hrálo áčko Přední Kopaniny v sobotu, čekal jste, že bude rezerva v neděli výrazně posílena?
Před soupeřem musím smeknout, hrál fakt dobře. A co se týče sestavy, čekal jsem, že to nabijí. Třeba už jen kvůli tomu, že je tam jasná rivalita dvou celků z Prahy 6. Navíc se Kopanina netají tím, že chce posunout výš áčko i béčko, takže bylo jasné, že udělají maximum, aby uspěli.

První místo ale mají tři kola před koncem v rukou Střešovice... Béčko Kopaniny jste udrželi 7 bodů za sebou.
Kdybychom o první místo přišli, tak by to bylo neštěstí. Vždyť my jsme naposledy prohráli v prvním kole, vedeme celé jaro. Budeme myslet pozitivně a věřit, že to dotáhneme a soutěž vyhrajeme.

Cítím, že vás koncovka trochu straší, proč?
Tak se podívejte na to, že máme 72 bodů, dali jsme 104 gólů a neměli bychom postoupit, to je přece děsné, že ještě nejsme postupující, nebo bychom o to první místo měli nakonec přijít.

Zbývají tři kola, ohrozit vás může reálně jen Zbraslav, na jejíž půdě ještě hrajete. Myslím ale, že máte těžší los, něž soupeř. Co říkáte?
To je asi pravda, ale my se soustředíme hlavně na sebe. Věřím, že kvalitu máme. Modlím se hlavně za to, aby se nikdo nezranil. Snažím se kluky dohnat na rehabilitace, aby chodili na masáže a vodoléčbu. A také jsme trochu ubrali v tréninku.

Když se naposledy modlili fanoušci Dortmundu, tak v posledním kole přišli o německý titul. Vyhýbají se tedy alespoň Střešovicím zranění?
Moc to modlení nezabírá. Proto jsme snížili tréninkové dávky. Je jasné, že teď v úplném závěru už nic zásadního nenatrénujete. Dřív jsme se připravovali třikrát v týdnu, teď trénujeme dvakrát. Co se týče zranění, sezona je dlouhá, máme šrámy, ale musíme to vydržet, jdeme do finiše.

Zmínil jsem zápas na půdě Zbraslavi, tu jste ale doma porazili. To je přece hodně důležité i z pohledu bilance vzájemných zápasů, že?
Ani mi ten zápas nepřipomínejte. My jsme vedli po hodině 5:1, nakonec to skončilo 5:4. Takže je jasné, jak to utkání na Zbraslavi bude důležité. Teď navíc proti Zbraslavi nedohrálo zápas béčko Vyšehradu. Domácí dali gól v 7. a 9. minutě a za chvíli byl konec. Soupeř neměl dost hráčů.

Máte představu, kolik bodů by Střešovicím mělo stačit k prvnímu místu?
Já bych řekl, že stačit by měly čtyři body. Teď jedeme na hřiště čtvrtého Zlíchova, což nebude jednoduché, ale potřebovali bychom tam vyhrát. Když potom přidáme bod ze Zbraslavi, mělo by to stačit. Respektujeme sílu soupeřů a víme, že konec soutěže bude hodně těžký. Ale věřím, že to zvládneme.


Šlágr očima Karla Kolouška, trenéra rezervy Přední Kopaniny

„Nedá se nic dělat, neuspěli jsme. Střešovice byly dobrým soupeřem. My jsme proti nim a proti Zbraslavi neuspěli ve třech utkáních ze čtyř, takže si ta dvojice zaslouží být v tabulce před námi. Máme mladý tým, není to náhoda, že ty klíčové zápasy dopadly takhle. Střešovice mají kvalitu, jejich hráči jsou dobří, navíc jsou v laufu. Jediné, čím mě překvapili hráči Střešovic, bylo chování, kdy vás nikdo kromě trenéra není schopný pozdravit. Trenér má můj respekt, také jsem mu to řekl. Do konce soutěže musíme třikrát vyhrát, to je hlavní, co mě zajímá, nic dalšího neočekávám.“



Fotografie