Foto: PFS
Neligový výběr Prahy U12 postoupil do republikového finále Memoriálu Vladimíra Betky

Neligový výběr Prahy U12 postoupil do republikového finále Memoriálu Vladimíra Betky

Pražský neligový výběr U12 se v Turnově zúčastnil semifinálového turnaje okresních výběrů – Memoriálu Vladimíra Betky. Soupeřem Pražanů byli hráči OFS Nymburk, OFS Semily a OFS Ústí nad Labem.

Každý tým odehrál tři utkání po 40 minutách (2x20 minut). Fotbalisté pražského výběru nejdřív porazili Semily (5:1), Ústí nad Labem (6:0) a v posledním zápase remizovali s Nymburkem (2:2). Tyto výsledky je posunuly do republikového finále, které se odehraje 20. – 21. června v Kraskově.

„První dva zápasy byly výsledkově poměrně jednoznačné, byť v prvním utkání proti OFS Semily nás výrazně podržel brankář, a to včetně chycené penalty i následné dorážky. I když se hrálo systémem každý s každým, tak se turnaj vyvinul tak, že poslední zápas proti OFS Nymburk byl tím finálovým. Nám v něm díky lepšímu skóre stačila i remíza. Rychle jsme prohrávali 0:2, ale trpělivou kombinační hrou jsme postupně soupeře začali mačkat a uhráli jsme potřebný výsledek,“ hodnotil David Perl, jeden z trenérů výběru. „Jsme moc rádi za postup, ale ještě víc za předvedenou hru, kterou se kluci prezentovali. V tomhle směru jsme byli na turnaji jasně nejlepší. Podobné krátkodobé turnaje jsou ale specifické - bojovnost s jednoduchostí dost často slaví úspěch.“

Za výběr Pražského fotbalového svazu nastoupili: Štěpán Vlček, Patrik Plecháček (oba Sokol Kolovraty), Lukáš Borovanský (SK Ďáblice), Šuťák Petr (FA Praha), Eduard Botan (Union Vršovice), Denis Fojtík, Daniel Kocun (AFK Slavoj Podolí), Miroslav Osladil (Sokol Stodůlky), Jakub Kraus (Slovan Kunratice), Alexander Peabody, Tobiáš Tesáček (TJ Praga), Tomáš Rosypal (TJ Vinoř), Eduard Vlček (SK Zbraslav).