Foto: Pavel Jiřík st.
Souhrn 27. hraného kola přeboru: Vyšehrad se přiblížil k barážové pozici, Přední Kopanina zvládla zápas o druhé místo
29.05.2023

Souhrn 27. hraného kola přeboru: Vyšehrad se přiblížil k barážové pozici, Přední Kopanina zvládla zápas o druhé místo

Pořádně dramatický ještě bude boj o záchranu v Pražská teplárenská přeboru. Fotbalisté Vyšehradu porazili v důležitém utkání trápící se Hostivař 5:1, což znamená, že rozdíl mezi sestupovou příčkou Vyšehradu a barážovou pozicí Hostivaře se ztenčil na pouhý bod. Do konce soutěže chybějí tři kola a už jen čistě teoretickou naději na baráž má po porážce 1:4 v Královicích poslední Radotín, který ztrácí 8 bodů. Právě Královice si díky výhře polepšily, ale společně s Podolím a právě Vyšehradem s Hostivaří jsou mezi nejvíce ohroženými týmy. Nic jistého ještě nemají ani béčka Motorletu a Žižkova, pod sebe se ohlíží Uhříněves. Zajímavý bude ještě souboj o druhou pozici, ke které se výhrou 2:1 nad Duklou JM přiblížila Přední Kopanina, za níž se po jasné výhře 6:0 nad béčkem Žižkova dostalo na třetí místo Tempo. Postupující Spoje počtvrté v sezoně prohrály, když v Kolovratech inkasovaly pět branek.

ČAFC Praha - FC Zličín 1:1 (0:0)
Branky: 90.+3 Kubec – 63. Pyšek. ŽK: 15. trenér Novotný, 61. T. Kaliba, 85. Machurka – 55. Stýblo, 64. Hák. Rozhodčí: Plášil – Havel, Nebáznivý. Diváků: 65.
ČAFC: M. Štěpánek – Vlasák (62. Tseber), Švara, Machurka, T. Kaliba – Sváta (88. Neuberg) – Nováček (62. Pakosta), Peake (88. Fridrich), Matoušek, Peričevič – Huňka (62. Kubec). Trenér: Pavel Novotný.
Zličín: Hlous – Stýblo, O. Kučera, Horák, Ondrejka (73. D. Hájek) – Plánička, Žák – Hák (64. Merta), Kohout, Jákl – Pyšek (90. Bous). Trenér: Zdeněk Kudela.

Ohlasy utkání
Pavel Novotný (ČAFC): Souboj dvou vyrovnaných týmů. Myslím si, že hosté byli mírně lepším celkem a my opět bez nějakého dobrého zakončení. Naštěstí se nám v samém závěru podařilo vyrovnat, a tak tento bod bereme všemi deseti.
Zdeněk Kudela (Zličín): Dle mého názoru jsme sehráli nejlepší jarní zápas, co se týká organizace hry, a hlavně to byl výkon týmový. Domácí, kteří mají dobré jaro, jsme do ničeho moc nepustili. Po asi hodině hry jsme začali v zápase dominovat, vstřelili úvodní branku a vše vypadlo velmi dobře, ale až do samého závěru utkání. V jeho nastavení přišla opět naše individuální chyba a domácí z toho dokázali vytěžit vyrovnávací branku. Je samozřejmě škoda, že jsme to nedotáhli k zisku třech bodů, ale s naším předvedeným výkonem jsem spokojený.

Nejlepší hráč ČAFC Praha: Jiří Machurka.
Nejlepší hráč FC Zličín: Jan Pyšek.


SK Čechie Uhříněves - FK Motorlet Praha B 1:1 (1:1)
Branky: 11. Mazanec – 44. Matěj Blažek. ŽK: 45.+3 M. Hrubý, 90.+3 Jevčák (oba SK Čechie Uhříněves). Rozhodčí: Šmakal – Marek, Hruška. Diváků: 120.
Uhříněves: Jevčák – Bobek, Chadim, Kovařík, M. Hrubý – Aust, Vaněk (68. Študent), Podvín, Mazanec, Peterka (68. Seniv) – Martin Blažek. Trenér: František Vitovský.
Motorlet B: Vyčichl – Čuba (18. Žižka), D. Scharf, Hauer, Průša – Borovski (63. Foreman), Hroník, Kornacki (46. Ambadu), Zelenka – Matěj Blažek, Pokorný (87. Ponomarenko). Trenér: Filip Fuchsa.

Ohlasy utkání
Martin Kovařík (Uhříněves): Klasické utkání tabulkových sousedů o šest bodů. Hosté nastoupili velmi sebevědomě a začali velmi aktivně. Nám se to podařilo ustát, a navíc i otevřít skóre. Bohužel jsme to neudrželi do přestávky, kdy se hostům podařilo přetavit svůj další tlak ve vyrovnávací branku. Druhý poločas se mladíci z Jinonic pokoušeli strhnout vedení na svou stranu, ale stav utkání se již nezměnil a utkání skončilo remízou, která je pro nás velmi cenná. Závěrem musím říct, že za tým Motorletu nastoupilo plno šikovných mladých fotbalistů, kteří mají před sebou určitě slibnou budoucnost.
Filip Fuchsa (Motorlet B): Věděli jsme, že soupeř hraje ze zajištěné obrany a hrozí pouze z brejků a standardních situací. Na začátku jsme měli několik rohů bez gólového efektu. Paradoxně z prvního rohu soupeře jsme obdrželi branku. Do poločasu se nám podařilo vyrovnat a ve druhé půli to bylo dobývání, opět bohužel bez gólového efektu. Soupeř měl ve druhém poločase jednu velkou šanci, kterou zlikvidoval náš brankář. Posledních dvacet minut soupeř odkopával míče jen pryč, nejraději snad až mimo areál.

Nejlepší hráč SK Čechie Uhříněves: Tomáš Podvín.
Nejlepší hráč FK Motorlet Praha B: Matěj Blažek.


Sokol Kolovraty - TJ Spoje Praha 5:2 (4:1)
Branky: 12., 26. a 37. Hynek, 2. Gračko, 85. Žitný – 30. a 65. Ladra. ŽK: 57. Kalenda – 43. Miskovič, 50. Verner. V 90. minutě neproměnil Ladra (Spoje Praha) pokutový kop. Rozhodčí: Vítek – Štěrba, Hejma. Diváků: 100.
Kolovraty: Bébr – Ráža, Votřel, Vejr, Žitný – Ponert (89. Aberle) – Gračko, D. Hájek, Svoboda (54. Lechner), Kalenda (75. Pokorný) – Hynek. Trenér: Jakub Slezáček.
TJ Spoje: Ordelt – Bican, Košút, Kubek (46. Moravec), Havrda – Miskovič (62. Horskii) – Madej, Zhul, Verner, Mushka (46. Baisa) – Ladra. Trenér: Fabio Leggeri.

Ohlasy utkání
Jakub Slezáček (Kolovraty): Sladké vítězství a velká odměna v podobě výsledku za výkon a nasazení. Kluci měli obrovské odhodlání to zvládnout a dali do toho celé srdce. První půle byla celkově velmi bohatá na šance, a to na obou stranách. Nám se povedlo dvakrát odskočit na rozdíl tří branek, ale i tak jsme museli být stále ve střehu. Jak každý ví, tak ofenzivní síla Spojů je vysoce nad úroveň této soutěže. Druhou půli nás několikrát zamkli ve vápně a drželi jsme víc než silou vůle. Zvítězila vášeň celého týmu připsat si tento cenný skalp a i přesto, že hosté již měli jistotu prvenství, tak to do defenzivy byl jednoznačně nejnáročnější zápas v ročníku. O to víc jsou pro nás tři body a výsledek cennější.
Fabio Leggeri (TJ Spoje Praha): Bohužel naši hráči byli takzvaně “vypnutí“ v nastavení k zápasu. Úvod utkání byl dost divoký a kdyby po dvaceti minutách byl stav 3:3, nikdo by se nemohl divit. Ovšem naše šance jsme nedokázali proměnit a domácí se dostali do tříbrankového vedení. Po celé utkání obě družstva nedokázala proměnit mnoho svých šancí, včetně naší neproměněné penalty. Byla to zcela zasloužená porážka a já věřím, že do zbývajících zápasů se hráči opět nastartují na své stoprocentní výkony.

Nejlepší hráč Sokol Kolovraty: Jiří Hynek.
Nejlepší hráč TJ Spoje Praha: Pavel Ladra.


AFK Slavoj Podolí - ABC Braník 0:3 (0:1)
Branky: 29. Novotný, 60. Palko, 90. T. Pechač. ŽK: 23. Procházka, 45. Bednář, 84. Rosendorf – 63. Lebeda. ČK: 45. Procházka (AFK Slavoj Podolí). Rozhodčí: Císař – Kučera, Pytloun. Diváků: 40.
Podolí: Vondrka – Procházka, Urban, Němeček, Čmelík (60. J. Hrubý) – Brož (56. Brezina) - Kocour (75. Rosendorf), Bednář (56. Sitta), Šídlo, Podobský (56. Krob) – France. Trenér: Petr Majer.
Braník: Mařík – T. Pechač, Hrazdíra, Vybíral, Kodytek – Rapant (26. Lebeda), Příhoda, Platil, Sklenář (88. Zelenka), Palko – Novotný. Trenér: Lukáš Růžička.

Ohlasy utkání
Petr Majer (Podolí): Z mého pohledu vyrovnané utkání, kdy hosté dokázali proměnit své šance. Ve druhém poločase, i přes naše početní oslabení, si vytvoříme snad pět vyložených šancí, ale gól z nich nedáme. Bohužel první poločas z naší strany nesnesl přísnější měřítko, jakoby si ani hráči, kromě našeho nejlepšího, neuvědomovali, že se ještě hraje o získání důležitých bodů pro záchranu soutěže.
Lukáš Růžička (ABC Braník): Celkově velmi vyrovnaný zápas. My jsme chtěli hrát kombinačně a držet míč co nejdéle. Soupeř spoléhal na rychlý přechod do útoku a měl velmi nebezpečné centry ze stran. Naštěstí pro nás jsme se dostali asi po půlhodině hry do vedení po skvělém centru, který Novotný nekompromisně zakončil. Domácí šli navíc těsně před přestávkou do deseti po červené kartě. Druhý poločas se obě družstva předháněla v tom, kdo se více vykašle na bránění a hra se přelévala nahoru dolů. Po hodině hry jsme šli ve dvou sami na brankáře a Platilovu nahrávku zužitkoval Palko a v závěru přidal hlavou třetí branku Tomáš Pechač. Kombinačně jsme se trochu zvedli, ale pořád, i proti deseti, jsme cítili strach a hráči zbytečně chybovali při výstavbě hry. Touto výhrou jsme zachráněni a doufám, že se sezona dohraje v poklidu. Podolí bylo velmi přímočarý a nepříjemný soupeř a i v oslabení mohli vstřelit několik branek.

Nejlepší hráč AFK Slavoj Podolí: Daniel Kocour.
Nejlepší hráč ABC Braník: Karel Mařík.


FC Tempo Praha - FK Viktoria Žižkov B 6:0 (2:0)
Branky: 12., 16. a 85. z penalty Pytlíček, 50. J. Klouček, 52. Sedlář, 87. Viktorin. ŽK: 61. Schwank – 46. Král, 74. Trávníček. Rozhodčí: Tvrz – Kalcovský, Šmakal. Diváků: 80.
FC Tempo: Pacovský – Valta (55 Hampapa, 75. Viktorin), Schwank, Kleček, Kostka – Babický, Rakušan, T. Havlíček (68. Kadlec) – Pytlíček, Sedlář, J. Klouček. Trenér: Petr Vanko.
V. Žižkov B: Slanina – Balážik, Jindřich (55. Barratt), Rudavskyi, Trávníček (84. Mačkič) – Šimek (84. Muška) – Vais, Král, Žiga, Walter – V. Vlček. Trenér: Jiří Novotný.

Ohlasy utkání
Petr Vanko (FC Tempo): Jednoznačný výsledek asi odpovídá dění na hřišti. Viktorka velmi špatně bránila a nebýt naší laxnosti za rozhodnutého stavu, tak mohlo skóre být ještě vyšší. V naší hře však v prvním poločase nebyl dobrý pohyb a pohybliví hráči soupeře dokázali sbírat více odražených míčů. Naštěstí jsme to po přestávce změnili a utkání jsme prakticky až do závěrečného hvizdu měli pod kontrolou.
Daniel Veselý (V. Žižkov B): Přestože jsme se na soupeře pečlivě připravovali, tak plány vzaly za své koncem týdne, kdy nám vypadlo několik hráčů ze sestavy pro nemoc a další během zápasu. Samozřejmě to nejsou žádné výmluvy, ale jen holé konstatování, že jsme do utkání nešli v optimální sestavě. Na soupeře jsme nestačili, a tak utkání skončilo naší vysokou porážkou. Doufám, že do dalšího důležitého domácího utkání proti Podolí se nám někdo z marodů dá do pořádku.

Nejlepší hráč FC Tempo Praha: Martin Pytlíček.
Nejlepší hráč FK Viktoria Žižkov B: nikdo.


FC Slavoj Vyšehrad - SK Hostivař 5:1 (3:0)
Branky: 15. Coufal, 20. Heřman, 35. vlastní Penc, 89. A. Krivosheev z penalty. 90.+2 M. Krivosheev – 84. Kronovetr. ŽK: 41. Lisa, 48. Stareček, 49. Pryšljuk, 55. Linha, 65. Vodička – 12. trenér T. Rada, 65. Šticha. ČK: 87. Linha (Slavoj Vyšehrad). Rozhodčí: Wulkan – Tikal, Zima. Diváků: 50.
Vyšehrad: Lisa – Lískovec, Stareček, Pryšljuk – Vodička (71. Šrejber), A. Krivosheev – Kubies (60. Babka), M. Krivosheev, Junek – Heřman (46. Linha), Coufal. Trenér: Jaroslav Klíma.
Hostivař: Provazník – Laštovka, Mucha, Penc, Kříž – Sýkora (89. Chleborád), Kadlčík (82. Wolf) – Šticha (82. Chadt), Žampa (70. Kronovetr), Kortiš – Lehner. Trenér: Tomáš Rada.

Ohlasy utkání
Jaroslav Klíma (Vyšehrad): Zápas jsme rozhodli už v prvním poločase, v němž jsme byli dominantní a vyhráli jej 3:0. Převyšovali jsme Hostivař po fotbalové stránce, v kombinaci a velmi dobře zahrávanými standardkami. Navíc jsme neproměnili další čtyři až pět velkých šancí. Heřman sám mohl dát tři až čtyři góly. Ve druhé půli se projevilo, že právě on nebyl na hřišti, ale podržel nás brankář Lisa. Hráli jsme už na jistotu a líbilo se mi, že i po gólu soupeře na 3:1 jsme i v deseti přidali ještě další dva góly, čehož si cením a prokazuje to charakter mužstva.
Tomáš Rada (SK Hostivař): Tenhle zápas rozhodly standardky, které jsme si nedokázali pohlídat. Přitom na ně jsme se připravovali, jenomže jsme při nich nebyli dostatečně zodpovědní. Proto také vyplavali třikrát nebo čtyřikrát volní hráči Vyšehradu, kteří pak zakončovali. To je něco, co se nemůže stávat na žádné úrovni, od ligy až po čtvrtou třídu. A pokud osobní zodpovědnost chybí, pak je z toho výsledek 5:1 pro soupeře. Opticky jsme měli možná trochu víc ze hry, Vyšehrad byl zatažený, nechal nás hrát a ve druhé půli jsme měli i dost šancí, abychom třeba srovnali na 3:3. Stačilo je proměňovat a mohli jsme skóre i otočit ve svůj prospěch. Namísto toho jsme dostali naivní góly. V příštím kole jedeme zase ven, zase na umělku. Já osobně bych tyhle povrchy zakázal, tak od dubna nebo května. Navíc v takovém počasí, to vůbec fotbalu neprospívá. Jsou tři kola do konce, pereme se sami se sebou, ale máme to stále ve svých rukou. Potřebujeme se zkrátka chytit nějakým šťastným zápasem.

Nejlepší hráč FC Slavoj Vyšehrad: Tomáš Junek.
Nejlepší hráč SK Hostivař: Jan Penc.


TJ Sokol Královice - SC Olympia Radotín 4:1 (3:0)
Branky: 3. a 20. Semančík, 39. a 65. Šemro – 87. Tokar. ŽK: 54. Semančík, 90. Vacík – 56. Doležal. Rozhodčí: Tikal – Zima, Vítek. Diváků: 120.
Královice: Kudrna – Hořický, Lády, Nevařil (79. Borsuk) – Pospíšil (31. Nejeschleba), Vacík, K. Kučera, Janoušek, Semančík (79. Flerišman) – Šemro (66. Misbakhetdinov), Svoboda. Trenér: René Ollé.
Radotín: Saladiak – Bialek, Bužík (65. Tokar), Suchan – Pivnička, Mašek (46. Hollý), Doležal, Sabo (31. Löffler), Bureš – Kulíšek (66. Kasal), Holouš. Trenér: Richard Valoušek.

Ohlasy utkání
René Ollé (Královice): Po vítězství v Hostivaři jsem se trochu obával, aby klukům nestouplo sebevědomí až moc do hlavy. Proto jsem na ně apeloval, že soupeř má na jaře i velmi dobré výsledky, viz účast v pohárovém finále. Do utkání jsme vstoupili aktivně a podařilo se nám celkem brzy otevřít skóre. Do poločasu jsme pak ještě přidali dvě branky a o výsledku bylo rozhodnuto. Trochu mě jen mrzí posledních dvacet minut, kdy jsme se spíš již měli psychicky připravit na Duklu JM, tak jsme tento úsek prohráli 0:1. Závěrem musím celé mužstvo pochválit za přístup a předvedený výkon.
Richard Valoušek (Radotín): Výsledek plně odpovídá tomu, v jakém rozpoložení se oba týmy momentálně nachází. Naše družstvo sice v týdnu pracovalo poctivě, i marodi se postupně vrací, ale v samotném zápase jsme nebyli dostatečně kvalitní na míči, pohybliví bez něj, důslední v obraně a ani odvážní ve hře dopředu.

Nejlepší hráči TJ Sokol Královice: Viktor Semančík.
Nejlepší hráč SC Olympia Radotín: Ondřej Suchan.


FC Přední Kopanina - FK Dukla Jižní Město 2:1 (1:1)
Branky: 5. Mejdr, 55. Vott – 9. Kotlík. ŽK: 19. Tržický, 36. vedoucí Koloušek, 45.+1 Vott, 90.+3 Šalanský – 17. Beneš, 88. Inneman. ČK: 45.+1 Beneš (FK Dukla Jižní Město). Rozhodčí: Havel – Štěrba, Suchar. Diváků: 55.
Přední Kopanina: Zavadil – Hollerbach (46. Mainolfi), Tržický, Krejčí, Hovorka - Asad, L. Kučera, Razetto (79. Šalanský) - Vott, Mejdr (79. Schierreich), Hájek (68. Ptáček). Trenér: Daniel Vott.
FK Dukla JM: Bašta – Inneman, Solař, Markuzi (64. P. Konjevič). Jerie – Beneš (42. M. Petrák), Novák – Trávník, Farkaš, Brabenec (79. Li) – Kotlík. Trenér: Josef Světlík.

Ohlasy utkání
Daniel Vott (Kopanina): Zápas byl pro nás důležitý, protože jsme v něm potřebovali potvrdit vítězství z minulého kola po předchozích nezdarech. První poločas se hrál z obou stran dobrý fotbal a obě družstva si vytvořila i několik šancí. Povedl se nám úvod do druhého poločasu a po vstřelené brance na 2:1 si dovolím říci, že jsme utkání kontrolovali a soupeře nepouštěli do žádných šancí. Naopak jsme měli několik možností své vedení navýšit. Za toto vítězství jsme nesmírně rádi, protože nás přiblížilo ke konečnému druhému místu.
Josef Světlík (FK Dukla JM): Myslím si, že to bylo v prvním poločase aktivní utkání z obou stran. Z naší strany jsme bohužel nedokázali proměnit několik příležitostí. V úvodu druhého poločasu jsme inkasovali a potom domácí tým zahrál dobře takticky a nevyužitá šance Filipa Nováka byla jedinou, do které nás pustil.

Nejlepší hráč FC Přední Kopanina: Ali Asad.
Nejlepší hráč FK Dukla Jižní Město: Ondřej Kotlík.