Foto: Pavel Jiřík st.
S Vyšehradem chceme do baráže, nic jiného nebereme, velí mladý střelec Coufal. Proč přišel o druhý gól proti Hostivaři?

S Vyšehradem chceme do baráže, nic jiného nebereme, velí mladý střelec Coufal. Proč přišel o druhý gól proti Hostivaři?

Vyšehrad se v Pražská teplárenská přeboru pořádně rozjel. V tabulce je sice dál předposlední, ale po výhře 5:1 nad Hostivaří už ztrácí na barážové pozice jediný bod. „Byl to pro nás jeden z nejdůležitějších zápasů v sezoně, musíme v těch dobrých výkonech a výsledcích pokračovat, třeba už příště proti Uhříněvsi,“ svěřil se mladý útočník Marek Coufal, autor první branky vítězů.

Cestu za vítězstvím odšpuntoval váš gól a skončilo to kanonádou. Ulevilo se vám, že Hostivař musela hrát víc do útoku a otevřít obranu?
Kanonádu jsem zahájil. Myslím, že jsem dal i druhý gól, ale ten pan rozhodčí napsal jako vlastní, což je škoda. On teda kapitán soupeře Penc říkal, že si dal vlastňáka, takže mi vzal jeden gól soupeř, což je škoda.

Ale branek mohlo být stejně víc, brzy po první trefě jste měl další možnost. Proč neskončil míč v síti?
Předběhl jsem obránce soupeře, ale měl jsem to nakonec na dlouhou nohu. Chtěl jsem obstřelit gólmana, ale nakonec jsem byl rád, že jsem zakončil bodlem a bohužel to šlo vedle.

Jste sice dál předposlední, ale rozpoložení je jistě lepší než třeba v Hostivaři, která je čtrnáctá a na jaře ještě nevyhrála. Dalo by se říct, že jste byli v tomto utkání favoritem?
Vezeme se na vítězné vlně, papírově to tak asi bylo. Hostivař má těžký los, musíme to urvat, abychom se dostali do baráže a nesestoupili.

Vnímali jste i to, že Hostivař doma na podzim vyhrála 3:0? Asi vás mrzelo, když soupeř snížil. V tu chvíli měl lepší vzájemné zápasy...
Určitě jsme to věděli, jaká je situace. V poločase jsme se o tom bavili, že musíme přidat další gól. Místo toho jsme dostali branku na 1:3, to vypadalo bledě, ale sebrali jsme všechny zbytky sil a dali do závěru, co v nás bylo. Asi mluví za všechno, když jsme šli v poslední minutě v pěti ve sprintu do brejku. Určitě jsme si ten gól dát zasloužili.

Cílem je tedy pro vás momentálně vybojování barážové příčky. Nečekali jste, že jaro bude výsledkově lepší?
Určitě chceme do baráže, nic jiného nebereme! Těžko říct, proč to na začátku jara nebylo hned dobré. Hledali jsme se. Do týmu přišel gólman, nebo třeba já. (směje se) Museli jsme se na hřišti sehrát, najít se. V mnoha zápasech jsme měli i velkou smůlu.

Kdy se to všechno zlomilo?
Najednou to přišlo a teď se nám to vrací. Byly chvíle, kdy jsme trefovali tyče, nedávali jsme šance v posledních minutách. Teď to proměňujeme. Je to klíčová fáze sezony, to je prostě fotbal, nevíte, co se stane zítra. Hlavní je, aby se nám povedlo zachránit přebor.

Vy jste už ve Vyšehradu hrál, pak jste se s rodinou přestěhoval do Českých Budějovic, kde jste působil v jejich akademii. Co vás přivedlo zpět?
Tam byl trochu problém ohledně přestupů, měl jsem je v sezoně zablokované. Už jsem je vyčerpal a musel jsem se vrátit do mateřského klubu. Hraju za Vyšehrad a doufám, že mu vrátím, že jsem tu mohl fotbalově růst v žákovském a dorosteneckém věku.

Tak třeba zrovna trefou proti Hostivaři se to trochu povedlo ne?
Prosadil jsem se a doufám, že v tom budu pokračovat. Proti béčku Motorletu jsem se nemohl prosadit, tam jsem ztrátu musel vzít na sebe (zápas skončil 2:2), protože jsme mohli mít tři body, kdybych na konci proměnil šanci. Doufám, že jsem to teď klukům trochu vrátil a věřím, že jim to ještě více vrátím v dalších zápasech.

Ve zbytku soutěže to ale asi stejně budou pořádné nervy. Vychutnáte si aspoň trochu výhru?
Je to skvělý pocit, když si člověk uvědomí, že to byl vlastně jeden z nejdůležitějších zápasů. My jsme ho prostě museli zvládnout, a to nebývá jednoduché. A vyhráli jsme takovým rozdílem, také herně tam byl vidět velký rozdíl. Teď je to za námi a musíme už myslet na další utkání. Vzhledem k tabulce bude každý další zápas důležitější a důležitější.



Fotografie

Související články