Foto: Jiří IPSER
Souhrn 26. hraného kola přeboru: Spoje slaví přeborový titul, Radotín dostal doma 11 gólů!
22.05.2023

Souhrn 26. hraného kola přeboru: Spoje slaví přeborový titul, Radotín dostal doma 11 gólů!

Fotbalisté Spojů stvrdili svůj přeborový triumf a dominanci v soutěži na první pokus: doma porazili Podolí 5:0 a čtyři kola před koncem Pražská teplárenská přeboru mají na prvním místě nedostižný náskok 13 bodů. Tým tak může slavit přeborový titul, v příští sezoně se pak na Spojích bude hrát divize. Opačné starosti mají v Radotíně, kde domácí mužstvo schytalo od Přední Kopaniny ostudný výprask 0:11! Radotín má sice stále teoretickou naději na záchranu, ale prakticky už nejspíš míří do I. A třídy, protože na barážovou pozici ztrácí už 8 bodů. Do velkých problémů se dostala Hostivař, která prohrála veledůležité domácí utkání s Královicemi 1:4 a pustila tak soupeře o dva body před sebe. V příštím kole jede navíc Hostivař na Vyšehrad, který je na druhém sestupovém místě - a k dobru už mají hosté pouze čtyři body. Porážka na Vyšehradě by pro tým, který na jaře získal jen čtyři remízy, už byla kritická.

SC Olympia Radotín - FC Přední Kopanina 0:11 (0:7)
Branky: 9., 19., 44. a 50. Urban, 1., 25. a 37. Vott, 60. a 70. Hájek, 43. Mejdr, 87. Šalanský. ŽK: 21. Mejdr, 79. Razetto (oba FC Přední Kopanina). Rozhodčí: Zloch – Císař, Janšta. Diváků: 24.
Radotín: Daems – Bialek, Bužík (46. Löwe), Suchan, Přaslička (46. Tokar) – Pivnička, Kasal, Doležal (46. Sabo), Bureš – Kulíšek (75. Rohovský), Holouš. Trenér: Richard Valoušek.
Přední Kopanina: Zavadil (46. Matějka) – Hollerbach, Kučera (62. Schierreich), Škarda, Hovorka (62. Šalanský) - Asad (62. Ptáček), Mejdr (62. Veleba) - Razetto, Vott, Hájek - Urban. Vedoucí: Karel Koloušek.

Ohlasy utkání
Richard Valoušek (Radotín): V první řadě se stydím za to, jak jsme se v tomto zápase prezentovali. Je to neodpustitelné a maže to i to poslední pozitivní, na čem jsme letos pracovali. Můžeme se bavit o rozdílné kvalitě kádru obou týmů, i o tom, v jaké musíme nastupovat sestavě, jak jsme na tom zdravotně. To je ale jen jedno velké alibi. Za to se nesmíme schovat, musíme se k tomu každý postavit čelem a hledat chyby u sebe. Jako by tento tým dosáhl svého vrcholu v předchozích zápasech. A před týdnem mu zhasl motor. Jako hlavní trenér jsem plně zodpovědný za to, že nejsme schopni ho nahodit zpět.
Daniel Vott (Přední Kopanina): Pro nás skvělé utkání. Do Radotína jsme přijeli s jednoznačným cílem napravit naše poslední výsledky, což se povedlo. Všemu pomohl náš rychlý gól z úvodu utkání, které jsme dotáhli do vysokého, zcela zaslouženého vítězství. Kluci mě potěšili kolektivní soudržností i výkonem.

Nejlepší hráč SC Olympia Radotín: nikdo.
Nejlepší hráč FC Přední Kopanina: celý tým.


FC Zličín - Sokol Kolovraty 1:1 (0:1)
Branky: 70. Horák – 26. Borek. ŽK: 45. Merta, 66. Šašek – 90. D. Hájek. Rozhodčí: Hruška – Stěhule, Kučera. Diváků: 100.
FC Zličín: Hlous – Horák (75. Stýblo), O. Kučera, Šmalcl (61. Šašek), Ondrejka – Žák – Pyšek (75. Plánička), Hák, Kohout, Jiras (46. Jákl) – Merta. Trenér: Zdeněk Kudela.
Kolovraty: Bébr – Žitný, Votřel, Borek, Ráža – D. Hájek – Kalenda, Gračko, H. Svoboda (58. Lechner), Bláha (85. Aberle) – Hynek. Trenér: Jakub Slezáček.

Ohlasy utkání
Zdeněk Kudela (Zličín): Vyrovnaný zápas dvou rovnocenných soupeřů, měli jsme malinko více příležitostí, ale celkově to bylo naprosto vyrovnané a konečná dělba bodů je zcela zasloužená. Celé jaro se nám nedaří navázat na výkony z podzimní části.
Jakub Slezáček (Kolovraty): Opatrné a vyrovnané utkání nabídlo velmi málo šancí. Škoda, že jsme to nedohráli a udělali dvacet minut do konce zbytečnou chybu ve vlastním vápně, která vedla k vyrovnání. Od té doby jsme šli jednou sami na branku a domácí Hák střílel v závěru v dobré pozici mimo. Takže asi odpovídající dělba bodů.

Nejlepší hráči FC Zličín: Petr Horák.
Nejlepší hráč Sokol Kolovraty: Jiří Hynek.


ABC Braník - FC Tempo Praha 1:4 (1:3)
Branky: 25. Palko – 2. a 19. Kostka obě z penalty, 30. Pytlíček, 55. Sedlář. ŽK: 17. Platil (Braník). Rozhodčí: Suchar – Zloch, Sýkora. Diváků: 120.
Braník: Mařík – L. Pechač, Příhoda (61. D. Hejduk), Vybíral, Kodytek – Hrazdíra, Platil (46. Zelenka), Macho (61. Benlalam) – Rapant (61. Benda), Novotný, Palko. Trenér: Lukáš Růžička.
FC Tempo: Pacovský – Hampapa, Kleček (86. Plíšek), Kostka – Valta (78. Krejčí), Rakušan, Perl, T. Havlíček, Babický – Sedlář, Pytlíček (67. J. Klouček). Trenér: Petr Vanko.


Ohlasy utkání
Lukáš Růžička (Braník): Výsledek bohužel ovlivnily dvě situace ze začátku utkání. V první a sedmnácté minutě dva zbytečné fauly a dvě penalty. Snížili jsme po krásné křídelní akci, ale další dvě branky jsme soupeři darovali po individuální chybě v rozehrávce. Od čtvrtého gólu, tedy od 55. minuty, se utkání jen dohrávalo. Oživení naší hry zvedli tři dorostenci, kteří předchozí den odehráli celé utkání za dorost a patřili k nejlepším na hřišti. Ještě bych ironicky dodal, že padlo pět branek a my jsme měli pět asistencí.
Petr Vanko (FC Tempo): Zápas ovlivnily chyby domácího celku, které jsme dokázali potrestat a prakticky od prvních minut jsme si hlídali náskok. Před přestávkou měl soupeř naději snížit, ale ustáli jsme to a po brance na 1:4 už se zápas prakticky jen dohrával a měli jsme ho pod kontrolou.

Nejlepší hráč ABC Braník: Rayan Benlalam.
Nejlepší hráč FC Tempo Praha: David Perl.


FK Viktoria Žižkov B - SK Čechie Uhříněves 3:1 (2:1)
Branky: 24. a 32. Rudavskyi, 90.+4 Talamon - 36. Podvín. ŽK: 22. Horálek, 57. Petráň – 23. Kovařík, 57. Chadim, 69. Peterka. ČK: 80. Petráň (FK Viktoria Žižkov B). Rozhodčí: Zelený – Kučera, Stránský. Diváků: 50.
Žižkov B: Myška – Balážik, Rudavskyi, Horálek, Trávníček (46. M. Vlček) – Talamon – Žiga (70. Barratt), Král, Vais (85. V. Vlček), Walter (90.+1 Jindřich) – Petráň. Trenér: Jiří Novotný.
Uhříněves: Beránek – Vácha (46. M. Hrubý), Chadim, Kovařík, P. Hrubý – Aust, Vaněk, Podvín, Študent (60. Mazanec), Peterka – Blažek. Trenér: František Vitovský.

Ohlasy utkání
Daniel Veselý (V. Žižkov B): Utkání bylo pro všechny aktéry o šest bodů. Více tedy bylo postavené na taktice, nedařila se kombinace a mnoho pohledného divákům nenabídlo. Přesto se nám po dvou vydařených akcí podařilo jít do dvoubrankového vedení. Potom se dočkali i hosté a všichni jsme si oddychli, že je tento nepovedený poločas za námi. Bohužel ani druhý poločas nenabídl o mnoho lepší podívanou, navíc jsme deset minut před koncem přišli o vyloučeného hráče, ale naštěstí jsme v samém závěru z brejku skórovali potřetí a rozhodli o našem vítězství. Přesto náš trenérský štáb doufá, že v příštích zápasech předvedeme daleko lepší výkony než v tomto utkání.
Martin Kovařík (Uhříněves): Od začátku utkání jsme tahali za kratší konec. Domácí byli aktivnější a důslednější na míči. Propadali jsme v aspektech, které rozhodují zápasy, jako jsou odražené míče a podobně. Domácí tým se dostal do dvoubrankového vedení, ale nám se podařilo do přestávky snížit. Druhý poločas byl ještě více nekoukatelný, jen se nakopávaly míče a nehrál se žádný pohledný fotbal. Bohužel na tomto terénu, který byl jedním z těch horších, kde jsem za svou kariéru nastoupil. V závěru jsme se pokoušeli vyrovnat, ale domácí pojistili své vedení z brejkové situace a musím říct, že to bylo vítězství zasloužené.

Nejlepší hráč FK Viktoria Žižkov B: nikdo.
Nejlepší hráč SK Čechie Uhříněves: Hubert Aust.


TJ Spoje Praha - AFK Slavoj Podolí 5:0 (3:0)
Branky: 22 a 51. Verner, 12. Tanchyk, 16. Havrda, 89. Košút. ŽK: 44. Prykhodko – 20. Urban. Rozhodčí: Šaróka – Plášil, Kohout. Diváků: 20.
TJ Spoje: Dočekal – Bican, Prykhodko, Kubek (58. Košút), Havrda (69. Jarovský) – Miskovič – Madej, Tanchyk (58. Zhul), Verner, Baisa (69. Dmytrenko) – Ladra (58. Honcharenko). Trenér: Fabio Leggeri.
Podolí: Vondrka – J. Hrubý, Urban, Horčička, Čmelík (70. Svoboda) – Brož – Kocour (73. Arnošt), Sitta (70. Pokorný), Rosendorf, Pokorný – France. Trenér: Petr Majer.

Ohlasy utkání
Fabio Leggeri (Spoje Praha): Zápas to byl těžší, než vypadá výsledek, protože hráči hostujícího Podolí do poločasu neproměnili minimálně pět vyložených šancí. Samozřejmě neproměněné šance byly i na naší straně, kdyby byl v poločase stav 4:4 nebo vyšší, nikdo by se nemohl divit. Ve druhém poločase se hrálo již jen dle našich představ a byli jsme lepším týmem. Závěrem opět musím pochválit výkon trojice rozhodčích, který byl opět výborný a je jen škoda, že v příští sezóně ve vyšší soutěži již takovéto rozhodčí potkávat nebudeme.
Petr Majer (Podolí): První poločas jsme se z důvodu kvality domácích více zaměřili na hru z obranného bloku, ale bohužel nás rozhodil první inkasovaný gól. Nicméně jsme i směrem dopředu měli několik velkých možností ke skórování, kdyby skončil poločas 5:5, tak by se nikdo z přítomných nemohl divit. Druhý poločas se již jen dohrával a domácí přidali dvě branky. Toto utkání jsme ztratili v prvním poločase, kde jsme měli několikrát skórovat.

Nejlepší hráč TJ Spoje Praha: Miroslav Verner.
Nejlepší hráč AFK Slavoj Podolí: Matěj Sitta.


FK Dukla Jižní Město - ČAFC Praha 5:4 (1:2)
Branky: 43. a 86. Brabenec, 47. Trávník, 65. Kotlík, 73. Novák – 19. Peričevič, 25. Sváta, 52. Peake, 83. Matoušek. ŽK: 78. Borkovec (ČAFC Praha). ČK: 90. Vaněk (ČAFC Praha). Rozhodčí: Zima – Tikal, Vítek. Diváků: 60.
FK Dukla JM: Bašta – Inneman, Solař, Markuzi, Gill (46. Kotlík) – Beneš, Novák (90.+2 P. Konjevič) – Trávník, Farkaš, Brabenec – Bičanik (64. Li). Trenér: Josef Světlík.
ČAFC: M. Štěpánek – Tseber, Neuberg, Machurka, T. Kaliba – Sváta – Pakosta (74. Matoušek), Peake, Borkovec (82. Vaněk), Periševič – Kubec (46. Nováček). Trenér: Pavel Novotný.

Ohlasy utkání
Josef Světlík (FK Dukla JM): Myslím si, že plesalo srdce diváků po brankové přestřelce, ale nevyznamenali se obránci. Velká poklona týmu, že jsme se dvakrát dotáhli z brankové ztráty a výsledek otočili ve svůj prospěch. Gratulace pro kluky, jak to ze sebe vymačkali.
Miroslav Kaliba (manažer ČAFC): V prvním poločase jsme byli lepším týmem, vedli jsme 2:0, ale těsně před přestávkou jsme inkasovali a domácí se dostali na koně. Druhý poločas již byla Dukla lepším týmem. Pět obdržených branek je moc, ale vzhledem k našim absencím se to tak bohužel stalo.

Nejlepší hráč FK Dukla JM: Filip Novák.
Nejlepší hráč ČAFC Praha: Jakub Sváta.


SK Hostivař - TJ Sokol Královice 1:4 (0:3)
Branky: 89. vlastní Pospíšil – 2. Pospíšil, 12. Vacík, 43. J. Svoboda, 64. Šemro. ŽK: 48. Kříž, 70. Wolf – 37. Malík. ČK: 41. Malík (TJ Sokol Královice). Rozhodčí: Štěrba – Šmakal, Tvrz. Diváků: 80.
Hostivař: Provazník – Laštovka (68. Chadt), Mucha (68. Wolf), J. Kučera, Kříž (60. Kronovetr) – Šticha, Penc, Sýkora (46. Kadlčík), Žampa, Kortiš – Lehner. Trenér: Petr Procházka.
Královice: Kudrna – Nevařil, Lády, Malík – Pospíšil, Vacík, Semančík, Janoušek, K. Kučera (83. Nejeschleba) – J. Svoboda, Šemro (67. Misbakhetdinov). Trenér: René Ollé.

Ohlasy utkání
Petr Procházka (Hostivař): Tentokrát nemám vůbec co hodnotit. Jediná věc, kterou chci říct, je, že jsem nabídl výboru svoji rezignaci.
René Ollé (Královice): Do Hostivaře jsme jeli s odhodláním pokusit se po dlouhé době venku zabodovat a zkusit tam překvapit. Soupeře jsem viděl, obsadili jsme jejich dva nejsilnější hráče Pence a Žampu, což se ukázalo jako dobré rozhodnutí. Po konzultaci s pár lidmi v kádru i mých postřehů z týdne mě těší, že jsme zvolili dobré rozestavení a podařilo se mi trefit sestavu. Musím všechny kluky pochválit za výkon, trochu jsem se bál fyzické kondice, navíc bylo horko a před zápasem se nám zranil jeden z klíčových hráčů Nešický. Za stavu 2:0 jsme přišli o vyloučeného Malíka, musím uznat, že zcela oprávněně. Ještě do poločasu jsme ale přidali třetí branku, když jsme pak utekli na rozdíl čtyř gólů, tak už bylo rozhodnuto. Byl to pro mě nadmíru povedený vstup do nového angažmá, ale hned jsem klukům řekl, že tímhle to nekončí, je před námi strašně moc práce a teď musíme myslet pouze na zápas s Radotínem, kde budeme v roli mírnějšího favorita. Musím také pochválit výkon všech tří rozhodčích, přispěli k tomu, že se zápas sehrál úplně v klidu.

Nejlepší hráč SK Hostivař: nikdo.
Nejlepší hráč TJ Sokol Královice: Petr Vacík.


FK Motorlet Praha B - FC Slavoj Vyšehrad 2:2 (1:1)
Branky: 34. vlastní Junek, 65. Kornacki – 30. z penalty a 80. Heřman. ŽK: 30. Hroník, 69. Gilian, 71. Kornacki, 75. Borovski, 81. trenér Socher – 56. Vodička, 59. trenér Klíma, 75. M. Krivosheev, 76. Pryšljuk, 86. Lískovec, 86. Linha. Rozhodčí: Kučera – Šaróka, Nebáznivý. Diváků: 55.
Motorlet B: Mihálek – Čuba, Scharf, Gilian, Kučerka (34. Průša) – Žižka (73. Borovski) – Hroník, Ambadu (46. Blažek), Komacki, Zelenka – Pokorný (90. Ponomarenko). Trenér: Václav Socher.
Vyšehrad: Lisa – Lískovec, Stareček, Pryšljuk – A. Krivosheev, Vodička (57. Babka) – Kubies (90.+2 Nechepurenko), M. Krivosheev, Junek (46. Souček, 61. Linha) – Heřman, Coufal. Trenér: Jaroslav Klíma.

Ohlasy utkání
Václav Socher (Motorlet B): Do zápasu jsme chtěli vstoupit mnohem aktivněji, než jsme vstoupili. Vadilo nám vedro a nevydali jsme se tak, jak bychom si představovali. A jak jsem chválil rozhodčího v našem utkání na Zličíně, tak tentokrát byl otřesný. Jsme kamarádi, ale asi tak osmkrát se upískl. Nechci brečet, protože zápas to nakonec neovlivnilo, ale i tak jsem byl zklamán z jeho výkonu. Ale nejen z něj, také z našeho výkonu, protože Vyšehrad, s tím, co hrál, jsme měli porazit.
Jaroslav Klíma (Vyšehrad): Podle mého názoru to byl super fotbal, zdaleka převyšující úroveň přeboru a divákům se musel líbit. Bylo to dáno i tím, že Motorlet byl posílen hráči z áčka. Oba týmy hrály na vítězství, remíza je spravedlivá. Jen škoda, že jsme si dali vlastní gól a ve druhé půli zahodil Coufal obrovskou šanci. Všichni naši hráči ale zaslouží za svůj výkon pochvalu.

Nejlepší hráč FK Motorlet Praha B: Andrej Kornacki.
Nejlepší hráč FC Slavoj Vyšehrad: Oleg Pryšljuk.