Královice na posledních pět kol mění kouče. Pospíšil už bude jen hrát, tým povede Ollé
17.05.2023

Královice na posledních pět kol mění kouče. Pospíšil už bude jen hrát, tým povede Ollé

Pět kol schází do konce Pražská teplárenská přeboru a momentálně čtrnáctý tým tabulky Královice hlásí zásadní novinku. U mužstva končí po necelé sezoně Jakub Pospíšil. Ten působil v roli hrajícího kouče, nyní už bude pokračovat pouze jako hráč. „Situaci jsme řešili s vedením klubu a došli jsme k závěru, že je třeba udělat změnu, která dá mužstvu impuls,“ říká Pospíšil. Jeho nástupcem se stal René Ollé.

Když sezona startovala, byl Pospíšil plný energie a elánu. Věřil, že všechno bude fungovat, jenže jak sezona běžela, přišlo tvrdé procitnutí a drsná realita. A tak Pospíšilův sen, že budou Královice zase hrát mezi nejlepší pětkou, nebo alespoň v první polovině tabulky, vzal za své. Tým z okraje hlavního města je nyní čtrnáctý, na předposlední Vyšehrad, kterému Královice podlehly o víkendu 2:5, má náskok čtyř bodů. Třináctá Hostivař má pro změnu jen o bod více a právě na hostivařský trávník o víkendu Královice zamíří.

„Cítil jsem, že je potřeba udělat změnu. Uvažoval jsem o ní už nějaký čas, rozhodli jsme se ale až po Vyšehradu,“ poznamenal Pospíšil, který na úterním tréninku vyběhl na hřiště už jako hráč. Hráčům byl představen jako nový kouč René Ollé. Klub se s ním dohodl zatím do konce sezony. „Něco jsme udělat museli. René Ollé se byl podívat už na náš poslední zápas na Vyšehradě, tam se to upeklo. V úterý už vedl první trénink,“ prozradil manažer královického klubu Ladislav Janoušek.

Královice si tak po letech vyzkoušejí model bez hrajícího kouče. V této roli v klubu fungovali třeba Martin Hyský, David Kalivoda, Josef Marek a naposledy právě Jakub Pospíšil. Pozitivním signálem pro Královice budiž fakt, že se na prvním tréninku pod vedením nového kouče sešla pořádná porce hráčů. „Ani nestačila kabina,“ vypráví Janoušek.

Ollé se vrací do nejvyšší pražské soutěže po řadě let. „Vedl jsem Admiru a jeli jsme po mém nástupu k prvnímu zápasu na Háje, tam byl trenér Procházka a střeďáka hrál Jirka Janoušek. Toho teď mám ve svém týmu, ale Petr Procházka vede Hostivař. Na Hájích jsme tehdy prohráli,“ vybavuje si nový královický kouč, který se už byl o víkendu podívat na utkání Přední Kopaniny s Hostivaří.

Bývalému hrajícímu kouči Pospíšilovi nesvěří žádnou roli v realizačním týmu. Není to o tom, že by zkušené opoře Královic nedůvěřoval, důvod je prostý. „Potřebuji ho jaké hráče s čistou hlavou, proto nebude ani asistentem,“ vysvětluje Ollé, který si vykreslil jako scénář snů zisk deseti bodů ve zbytku Pražská teplárenská přeboru. „To je jen moje přání, uvidíme, jaká bude realita. Los máme těžký, doma hrajeme dvakrát - se Zličínem a Radotínem, jedeme do Hostivaře, na Duklu a končíme na Spojích,“ konstatuje kouč, který se netají tím, že by se rád s Královicemi vyhnul i baráži.