Foto: Jiří IPSER
Vinoř má nabito a pronásleduje lídra I. B třídy. Jdeme za postupem, říká trenér Brož

Vinoř má nabito a pronásleduje lídra I. B třídy. Jdeme za postupem, říká trenér Brož

Vinoř válí! V jarní části I. B třídy přejela většinu soupeřů a v B skupině soutěže už pět kol před koncem kouká na záda vedoucím Bohnicím jen s dvoubodovým odstupem. „Vyvíjíme na soupeře tlak, věřím, že budeme vyhrávat i dál,“ přeje si trenér Pavel Brož. Vinoř, která už v sezoně nastřílela přes 91 gólů, má na třetí Klánovice náskok jedenácti bodů.

Co říkáte na současnou situaci vašeho klubu?
Do konce soutěže zbývá pět kol. Po podzimu jsme si řekli, že zkusíme zabojovat o postup a jsme rádi, že o něj hrajeme. Jdeme si za tím.

První jsou ale Bohnice. Mají k dobru dva body a lepší vzájemné zápasy...
My se soustředíme na sebe a jdeme zápas od zápasu. Na Bohnice se nám povedlo vytvořit tlak, budeme se snažit je pod tím tlakem držet. K zápasům každopádně přistupujeme stále stejně zodpovědně.

Vinoř dává hodně branek. Je to vaše trenérské krédo?
Je to tak. Máme hru založenou na rychlosti. Všechno řídí Dan Kocourek, který hrál ligu, do systému hry zapadají i ofenzivní kraje Svatoš, Kubr, v útoku Ježek. Ale zároveň chceme hrát zodpovědně dozadu. Na tom jsme přes zimu hodně zapracovali. Tam pro změnu přišel Luboš Hruška, ten dá obraně klid. Je zkušený, kluci kolem něj herně rostou.

Má tým na to, aby vítězil až do konce soutěže? 
Věřím, že je tým nakopnutý na vítězné vlně, ale pořád je tam pokora. Ve hře je patnáct bodů a já věřím, že je získáme. Bohnice mají kvalitu, jsou ambiciózní, mají mladé kluky. My se s nimi ale o první místo popereme. Postup z první příčky je vždycky lepší.

Obě vzájemná utkání jste ale prohráli...
To nic nemění na tom, že si jdeme za prvním místem. Samozřejmě nás mrzí, že jsme prohráli i s posledním Chodovem. Ale já to mám všechno hodně založené i na komunikaci s hráči. Všechny zápasy si natáčíme na video, bavíme se o nich společně, pak i individuálně mezi čtyřma očima.

Zakládáte si na velké důvěře.
Přesně tak. Za tu dobu, co hráče v týmu mám, už poznám, kdy se něco děje. Je jasné, že může přijít problém doma, v práci. Kluci vědí, že mi můžou kdykoliv zavolat.

Mimochodem, jak jste do Vinoře přilákali Dana Kocourka?
On tady bydlí, s fotbalem tu začínal. Myslím, že by pořád ještě mohl hrát klidně divizi, ale už nechce trénovat třikrát, čtyřikrát v týdnu. On tým obrovsky zvednul. Kluci kolem vidí, jaký to je fotbalista, a stejně na sobě pořád maká, sám jde běhat a ostatní to vyhecuje. K tomu je tam další bývalý profík Luboš Hruška. Kluci se mají od koho učit.

Sice mluvíte opatrně, ale cítím z vás velkou chuť dostat Vinoř do I. A třídy.
Myslím, že nebýt covidu, už jsme tam klidně mohli být. Uvidíme.

Teď vás čeká derby s nedalekými Satalicemi, když postoupíte, přijde pro změnu derby proti Kbelům.
Derby jsou vždycky svátek, nemívají favorita, musíme si dát pozor. Bohnice taky ještě čeká třeba těžký zápas proti béčku Ďáblic, které hraje moc dobře. Uvidíme, nikdo u nás není zraněný, klukům věřím, že to zvládneme. A co se týče Kbel: Tomáš Haniak, který tam vede klub, už říkal, že se na nás těší. To by byl další super zápas. Bylo by skvělé, kdyby se nám povedlo postoupit. Letos je to totiž padesát let od doby, kdy se ve Vinoří hrála naposledy A třída, tak bychom to jubileum oslavili.