Foto: Pavel Jiřík st.
Na devadesát procent jsme zachráněni, říká trenér Meteoru Fíček

Na devadesát procent jsme zachráněni, říká trenér Meteoru Fíček

Perfektní jaro prožívají fotbalisté divizního Meteoru. Během podzimní části vyhráli pouhé dva zápasy, v odvetné fázi za sebou mají jedenáct zápasů se skvělou bilancí šesti výher, čtyř remíz a jediné porážky. O víkendu vybojovali tři cenné body na hřišti Březové, výhru 1:0 trefil v 67. minutě Kordiak. „Na jaře jsme chytili fazonu,“ těší trenéra Jana Fíčka.

„Do Březové jsme jeli s pokorou, mají velmi dobrý tým, což minule ukázali výhrou 6:0 v Libiši. Doma těží z menšího užšího hřiště, hodně využívají standardky, mají nejlepšího střelce soutěže Veselého, nebezpečný je vysoký Martinec, zkrátka mají zkušený kádr. Chtěli jsme vycházet ze zabezpečené obrany, dodržovat taktické pokyny a chodit do rychlých protiútoků. To nakonec rozhodlo,“ pokračuje v hodnocení vítězného zápasu kouč Meteoru.

Jeho svěřenci do puntíku dodržovali stanovený plán a v 67. minutě rozhodli o vítězství jediným gólem utkání. „Domácí měli územní převahu, standardky, ale bez vyložených šancí. My dobře bránili, odskákali to a pak využili protiútok. Pak už jsme to takticky dohráli,“ přibližuje Fíček.

Tři body ze Sokolovska jsou pro Meteor hodně cenné. „Po minulé výhře v derby s Admirou B a teď v Březové jsme odskočili spodku. Dovolím si tvrdit, že jsme na devadesát procent zachráněni,“ mínil Fíček. Na úplný oddych je ale ještě brzy. „Až to bude jasné, tak si oddychnu,“ usmívá se.

Meteor je na 10. pozici se 34 body s náskokem 10 bodů na sestupové místa. Do konce divize B chybí sehrát čtyři kola. V jarní části soutěže patří mezi nejlepší týmy, od podzimu je znatelný výkonnostní posun. „Mimo dvou hráčů nám zůstal stejný kádr. Přišli Karvánek z Admiry a Zoubek ze Záp, oba bojovali nějaký čas se zraněním. Dobře jsme v zimě potrénovali, kluci jsou o půl roku zkušenější a na soutěž zvyklí. Hodně jsme zapracovali na taktice a posunuli některé hráče na jiné posty. Například útočník Kostka hraje celé jaro stopera. To hlavní, co vidím, je soudržnost, síla, z kluků cítím, že i když nevyhráváme, do konce to zvládneme. To na podzim nebylo, neustále jsme se strachovali při každém rohu nebo šanci soupeře a byli pod dekou. Teď si věříme, že to dokážeme zvládnout,“ vyjmenovává trenér Meteoru a jeho někdejší kanonýr důvody zlepšení.

Hráči Meteoru tak jsou jednou nohou zachráněni, ale ještě je čeká náročný závěr sezony. Doma přivítají Kladno, jedou do Kosmonos, hostí Českou Lípu a sezonu završí v Chomutově. Všichni čtyři soupeři jsou z první šestky tabulky, Lípa ji dokonce vede.

„Jsou to všechno určitě těžcí soupeři, ale v divizi si nejde vybírat. Když hrajete o záchranu, je jedno, jestli hrajete s prvním nebo s posledním. Nepřichází v úvahu nic jiného než bodovat. Chceme si záchranu vydobýt v co nejkratším možném čase. Ale nehraju to první rok, vím, jak je to těžké a jaké jsou nervy na konci sezony. Jsem za kluky rád, že jsme se z toho takhle na jaře vyhrabali. Baví nás to. Když se vyhrává, na tréninky se chodí s radostí,“ dodává Fíček.