Foto: Pavel Jiřík st.
Do konce sezony musíme všechno vyhrát, abychom se dostali do baráže, velí kapitán Dolních Chaber Palma

Do konce sezony musíme všechno vyhrát, abychom se dostali do baráže, velí kapitán Dolních Chaber Palma

Dal gól, bojoval. Přesto byl kapitán dolnochaberských fotbalistů Daniel Palma po skončení šlágru A skupiny I. A třídy na půdě Třeboradic smutný. Jeho tým prohrál 2:3 a v boji o první místo a přímý postup do Pražská teplárenská přeboru tak nabral šestibodové manko. K tomu má i horší vzájemné zápasy. „Hodnotí se mi to těžko. Odehráli jsme remízové utkání, které rozhodla drobná chyba úplně na konci,“ mrzelo oporu poražených.

Nevyšel vám ani začátek, Třeboradice vás zaskočily takřka identickými gólovými akcemi.
Samozřejmě jsme si říkali, že se na zápas připravíme, že nesmíme podcenit začátek, jenže to se nám nepovedlo a dostali jsme skoro identické góly.

Co se vám v tu chvíli honilo hlavou?
Věřili jsme, že když dáme do poločasu kontaktní gól, tak utkání můžeme zvrátit. A přesně to se povedlo po pěkně kopnuté standardce.

V šatně tedy byla bouřka, nebo vás gól do šatny nastartoval a byl klid?
Jen jsme si řekli, že je to o gól a utkání není rozhodně ztracené. Chtěli jsme hrát svoji hru, tedy po zemi, což Třeboradicím nechutnalo.

A přišel překvapivý gól na 2:2.
Byl šťastný. Říkal jsem si, že to sice bylo docela z dálky, ale může se stát cokoliv. Rána šla po větru, balon mohl zaplavat. Zaplaťpánbůh pro nás to skončilo v síti a bylo to 2:2. Říkal jsem si, že už to utkání úspěšně dohrajeme.

Bral byste tedy v tu chvíli bod?
Určitě ano.

Po gólu na 2:2 bych čekal, že budou spíš nahlodaní a spokojení domácí.
Ale vlastně mi přišlo, že Třeboradice moc šancí neměly. Měli jsme spíš jednu šanci my.

Konkrétně zrovna vy, druhý gól jste ale nedal. Řešil byste teď s odstupem situaci jinak?
Měl jsem lépe vyhodnotit situaci. Kdybych věděl, že jsem tam sám, tak si míč zpracuju a budu zakončovat po zemi. Ale já v té chvíli nevěděl, zda za mnou někdo je, tak jsem zkusil střelu z první, která nevyšla. Ale stejně jsem tak od 85. minuty věřil, že to skončí 2:2.

Fanoušci to říkali za klandrem podobně, jenže realita byla jiná a jedete domů bez bodu. Proč?
Nakonec bohužel přišla drobná chyba po souboji a je z toho výhra domácích 3:2.

Třeboradice vám odskočily na šest bodů a mají i lepší vzájemné zápasy. Je podle vás rozhodnuto?
Mrzí nás, že jsme prohráli. Teď se musíme soustředit na sebe, postupová matematika se mění. Budeme se každopádně snažit vyhrát všechna utkání do konce soutěže, abychom se dostali do baráže a bojovali o postup.

Chabrům už několikrát postup utekl, je touha uhrát přebor o to větší?
Vnímáme to, naši snahu pozastavil i covid. Samozřejmě záměr postoupit tady je, chuť hráčů taky. Budeme doufat, že když vyhrajeme všechny zbývající utkání, tak nám to na baráž bude stačit.

Na lavici jste měli Vladimíra Šmicra, vicemistra Evropy 1996, kterému ve Slavii přezdívali „štístko“. Čekal jste, že za stavu 2:2 půjde do hry?
Šmíca by šel na hřiště asi za jiného stavu (před zápasem se nechal slyšet, že by nastoupil za stavu 2:0 či 3:0 pro Chabry). Takhle měli štěstí domácí. Tak třeba kdybychom ho v závěru dostali na hřiště, tak by to třeba dopadlo jinak. Kdo ví. Možná by nám přinesl to pověstné štěstí a dopadlo by to jinak.

Tahle prohra asi hodně bolí, co?
Dělat rozhovor bezprostředně po zápase je vždycky těžké, emoce jsou ve vás, míchají se. Bude to chtít nějaký čas, aby si to sedlo a všechno jsme si vyhodnotili. Třeba to, kde jsme udělali chybu a zapracovali na tom do příštího utkání.

Střelec vítězného gólu v rozhovoru řekl, že vám přeje hodně štěstí v baráži, ocenil kvality vašeho týmu. Co vy na to?
To nás samozřejmě těší, na druhou stranu, jemu se to povídá dobře, když zápas vyhráli. On byl v komfortní situaci, a to se ta líbivá slova říkají mnohem snáz. Nás prohra v tuhle chvíli bolí. Bylo to remízové utkání, kdy jsme dostali rozhodující branku v devadesáté minutě.


Šlágr očima trenéra Dolních Chaber Tomáše Vajnara

„Porážka nás bolí, ale kluky musím pochválit. Ze stavu 2:0 pro domácí jsme se dostali zpátky do hry a bohužel jsme v devadesáté minutě dostali rozhodující branku. Klobouček, gratuluji domácím. Na začátku jsme udělali chyby, soupeř je potrestal, ale my jsme si řekli, že je to jen fotbal, kdy jsme neměli co ztratit. Ve druhé půli jsme podle mě byli lepší. Domácím patřil první poločas, nakonec byli i šťastnější. Třeboradice v tabulce odskočily, pořád jsou v situaci, kdy oni musí a my chceme. Škoda, že jsme za stavu 2:2 nedotáhli nějaké náznaky šancí, ale klukům opravdu nemůžu nic vytknout. O tom, že nasadím do hry Vláďu Šmicra, jsem neuvažoval. Chodí do hry, když vedeme o dva góly. Hrál zatím jednou sedm minut v Počernicích. On se na tenhle fofr necítil. (směje se) Máme v týmu mladé kluky, pracujeme dál. Počítáme s tím, že domácí si to už ujít nenechají. My se budeme snažit do konce všechno vyhrát a pak se uvidí.“



Fotografie

Související články