Foto: Pavel Jiřík st.
Byl to pro nás zápas sezony, zářil po vítězství ve šlágru I. A třídy třeboradický hrdina Slánský. Přebor je blízko

Byl to pro nás zápas sezony, zářil po vítězství ve šlágru I. A třídy třeboradický hrdina Slánský. Přebor je blízko

Dlouho byl adeptem na rozhovor po šlágru I. A třídy mezi Třeboradicemi a Dolními Chabry domácí střelec dvou branek Josef Štovíček. Nakonec si ale roli hrdiny utkání převzal Pavel Slánský, když v poslední minutě rozhodl duel ve prospěch lídra tabulky, který vyhrál 3:2. „Ani jsem nevěděl, jak se mám po gólu radovat,“ usmíval se Slánský.

Na spoluhráče dojde jindy, váš gól přiblížil Třeboradice návratu do Pražská teplárenská přeboru...
Přesně tak. Zápas to byl ale fakt hodně těžký.

Přitom jste vedli o dvě branky. Co se stalo, že se utkání proměnilo v drama?
Už před zápasem jsme si řekli, že jediné, z čeho můžou být Chabry nebezpečné, jsou standardky. A přesně to se potvrdilo. Hrozily z nich. Taky jsme si řekli, že se musíme vyvarovat faulů u vápna a samozřejmě fauly přišly. Do gólu na 1:0 jsme ale byli jasně lepší.

Za stavu 2:0 jste se ale trochu zadrhli.
Přestali jsme trošku hrát. Obě trefy vlastně byly úplně stejné, náš střelec to uklízel ze stejného místa na stejné místo v bráně.

Euforie z vedení o dvě branky zmizela chvíli před poločasem. Co jste si po gólu do šatny říkal?
Gól přišel ve chvíli, kdy jsme si všichni říkali, že už tu půli musíme hlavně uhrát bez inkasované branky. Akorát jsme si říkali, že na nás bude čekat s vedením 2:0 Csaplárova past, tak jsme asi nechtěli, aby na ni došlo. (směje se) Byl tam zbytečný faul u vápna a potvrdilo se, že Šmíca jim kope ty přímáky neskutečně.

Co se dělo v kabině? Neříkali jste si, že budete hlídat náskok a počkáte si na brejk, až soupeř otevře hru?
Řekli jsme si, že na ně vletíme. Bohužel jsme dostali takový gól...

Fanoušci říkali, že trochu podobný dostala Sparta na Slovácku, kdy se také míč od břevna odrazil do zad brankáře a pak zamířil do sítě.
Zrovna jsme se o tom bavili s klukama v kabině. Když budu upřímný a sebekritický, tak jsem měl trochu obavu, že nás ten gól položí. Ale soupeř měl jen jednu šanci, Palma to tam zbrkle vystřelil.

A proto se obrat pro hosty nekonal a tři body jste zařídil pro Třeboradice na poslední chvíli právě vy.
Kvalitou, co máme v týmu, jsme dokázali, že to s návratem do přeboru myslíme vážně. Myslím, že jsme zaslouženě v devadesáté minutě dali gól. Upřímně jsem v tu chvíli nevěděl, jak se mám radovat. Jestli mám sundat dres, klouzat po kolenou. Bylo to asi i vidět.

V tabulce jste Dolním Chabrům odskočili na šest bodů, máte i lepší vzájemné zápasy. Fanoušci říkají, že je hotovo, co vy na to?
Nikdy nevíte, co se stane. Do konce je pět kol, je důležité, že jsme odskočili na šest bodů. Chabry jsou určitě nepříjemným soupeřem. Taky jsem klukům popřál všechno nejlepší do baráže.

Takže jste jim naznačil, že první místo už si nenecháte vzít...
Doufejme, že už si to ukopeme. Máme to ve svých rukách. Brali jsme to jako finále soutěže, možná bych řekl zápas sezony - a my jsme ho zvládli. Ale musím pochválit i kluky z Chaber, jsou to mladí hráči, běhaví, fakt velice nepříjemní a možná i trošičku zbrklí, ale jinak klobouk dolů před nimi.


Šlágr očima trenéra Třeboradic Jana Nováka

„Tímhle vítězstvím jsme se hodně přiblížili postupovému cíli. Bylo vidět, že se potkaly dva nejlepší týmy soutěže. Vedli jsme 2:0 a hráli jsme dobře, ale pak jsme přestali hrát. Soupeře nakopl gól do šatny. My jsme se upozorňovali, že Chabry mají hodně nebezpečné standardky a Palma se tam výborně dostal. Umí si najít prostor, Šmicer to tam umí výborně kopnout. Chabry to zahrály výborně, daly nám šatňáka, kontaktní gól. Druhá půle byla z naší strany lepší, ale nevytvářeli jsme si tlak. Chabry také neměly žádné vyložené šance, ale daly šťastný gól. Byl z velké dálky, musím se na to ještě podívat. Soupeř měl v tuhle chvíli štěstí, my jsme si ho vybrali na konci. Zápasu by asi víc slušela remíza, ale nakonec jsme to urvali. Spadl nám ze srdce hrozný kámen. Jsme blízko, ale potřebujeme ještě zvládnout další zápasy. My jsme hlavně na začátku jara ztratili body za dvě remízy, teď jsme se konečně rozjeli do té formy, co jsme potřebovali. A i když to proti Chabrům nebyl od nás úplně ideální výkon, tak máme tři body. Teď už to prostě nesmíme pustit! Chabrům bych ale také přál postup, hrají fantasticky, mají krásné zázemí. Věřím, že třeba postoupíme oba dva. Oni měli největší šance ze standardek, kopou je dobře, kolikrát jim tam chyběl krok. Samozřejmě jsem viděl, že je na lavičce Vláďa Šmicer. Bylo to snad poprvé, co s ním na lavičce ztratili. Nečekal jsem, že nastoupí, to tempo bylo už dost vysoké a nevím, jak moc trénuje.“



Fotografie