Foto: Jiří IPSER
Nebyl zápas, kdy by nás někdo přejel, ale nedáváme góly, vidí problém Admiry B Michálek

Nebyl zápas, kdy by nás někdo přejel, ale nedáváme góly, vidí problém Admiry B Michálek

Černé dresy vystihovaly náladu, v jaké se fotbalisté Admiry B nacházejí. Pondělní divizní derby s oblastním rivalem z Meteoru sice odmakali, jenže nedali gól a soupeř ano, takže si připsali další porážku (0:1). A v tabulce skupiny B jsou s devatenácti body předposlední. Na nesestupové příčky chybí Pražanům pět bodů. „Zápasů do konce sezony už moc není, věřili jsme, že to v derby urveme,“ vykládal útočník poražených Jakub Michálek.

Chvíli před koncem byla v pokutovém území situace, kdy jste skončil na zemi a dožadoval se penalty. Fanouškům jste tvrdil, že vás soupeř kopl. Stojíte si za tím?
Cítil jsem tam kontakt, ale kouknu se ještě na video, jak to přesně bylo.

Takže si jistý nejste? Střelec gólu Karvánek se dušoval, že vás nezasáhl a dával si pozor, protože prý ve vápně často padáte...
Cítil jsem tam kontakt, něco tam klaplo, ale nechci přesně říkat, jak to bylo, když jsem vše neviděl na videu. Bylo to v rychlosti. Šel jsem do vápna s tím, že chci zakončit. Fanouškům jsem řekl, co jsem řekl, protože jsem kontakt cítil, tak jsem spadnul. Rozhodčí to tak neviděl. Tahle situace ale zápas stejně nerozhodla.

Narážíte na zahozené šance a chybu z první půle, kterou soupeř potrestal?
Přesně tak. Měli jsme sami závary, kdy jsme mohli gól dát. Měli jsme dvě břevna, ve výsledku jsme měli i víc šancí než Meteor, ale do brány jsme to prostě nedotlačili. Naopak jsme udělali chybu a soupeř ji potrestal. Chybí nám i trocha štěstí.

Byl tohle typický divizní zápas Admiry B?
Řekl bych, že herně jsme se zvedli. Začátek jara ještě nebyl takový, ale postupně jsme se zlepšili. Jenže nám chybí góly. A když už jsme je dokázali dát, stejně jsme zápas ztratili v koncovkách zápasů. Chybí nám zkušenost v zakončení, a taky v tom, abychom dohráli dobře rozehraný zápas. Leží na nás v tomhle směru deka.

Gól vám dal bývalý hráč Admiry Vojtěch Karvánek. To je skoro nepsaný zákon, nestálo za to dát si na něj pozor?
To je jedno, kdo nám gól dal. Pro nás je špatně, že padla jediná branka a dal ji Meteor. A my zase nemáme body.

Sezona se pomalu chýlí k závěru a pohled na tabulku nevěstí nic dobrého. Jaké dáváte šance tomu, že se Admira B ještě zachrání?
Ještě tady máme navíc dohrávku s Kladnem, ale je pravda, že utkání už před námi zase tolik není.

To nezní úplně optimisticky...
Ale my jsme dokázali hrát slušně s vedoucí Českou Lípou, kdy jsme nedali penaltu. A skončilo to 0:0. Pro nás není rozdíl, jestli hrajeme s týmy z předních míst, nebo s někým ze spodku tabulky. Hrajeme vyrovnané zápasy se všemi. Nebyl zápas, že by nás někdo vyloženě přejel.

O to víc vás pohled na tabulku musí bolet.
Přesně tak. Blbé je, že se rozhoduje ve vápnech a my góly nedáváme, a když už dáme, tak to neudržíme. Budeme bojovat dál do posledního kola a uvidíme, jak to dopadne.



Fotografie

Související články