Foto: Pavel Jiřík
Souhrn 19. hraného kola přeboru: Přední Kopanina si na Tempu upevnila druhé místo, divoká přestřelka na Braníku
03.04.2023

Souhrn 19. hraného kola přeboru: Přední Kopanina si na Tempu upevnila druhé místo, divoká přestřelka na Braníku

Fotbalisté Spojů porazili Zličín 2:0 a nezadržitelně míří k titulu v Pražská teplárenská přeboru. Do konce soutěže zbývá ještě 11 kol a náskok Spojů je shodný, tedy 11 bodů. Větší pozornost se tedy upíná k boji o druhé místo, o které si to rozdali hráči Tempa s Přední Kopaninou. Ta ve šlágru 20. kola (19. hraného) zvítězila na půdě soupeře 3:1 a v tabulce mu odskočila na pět bodů. O další bod zpět je Dukla JM, která přišla v divoké přestřelce na Braníku o vítězství až ve čtvrté minutě nastaveného času, kdy inkasovala gól na 4:4. Velmi zajímavý bude i boj o záchranu: v extrémně vyrovnané tabulce dělí 5. Zličín a 13. Podolí pouze šest bodů! Právě před Podolí už se dostal Motorlet B, který přehrál 2:0 Hostivař, Vyšehrad pak zaznamenal proti Kolovratům (3:0) první jarní výhru, stále sice zůstává poslední, ale už jen bod za Radotínem, před kterým mají čtyřbodovým náskok Královice.

ABC Braník - FK Dukla Jižní Město 4:4 (2:1)
Branky: 36. a 90.+4 Novotný, 45.+3 Vybíral z penalty, 63. Palko – 37. a 70. Inneman, 52. Farkaš, 86. Trávník. ŽK: 41. Benda, 50. Palko, 74. Platil, 90.+1 T. Pechač, 90.+4 Novotný – 22. Trávník, 29. Jerie, 35. Brabenec. 62. Inneman, 75. Bureš, 90.+3 P. Konjevič. Rozhodčí: Tikal – Nebáznivý, Kortanová. Diváků: 150.
Braník: Mařík – Benda, Příhoda, Vybíral, T. Pechač – Platil, Hrazdíra, Sklenář – Rapant, Novotný, Palko. Trenér: Lukáš Růžička.
FK Dukla JM: Bašta – Inneman, Solař, Jerie (46. Bureš, 78. Višvader), Růžička (46. Gill) – Beneš – Farkaš, Novák (70. P. Konjevič), Brabenec, Trávník – Bičaník. Trenér: Josef Světlík.

Ohlasy utkání
Lukáš Růžička (Braník): Pro diváky velmi atraktivní zápas, který klidně mohl skončit 8:8. Třikrát jsme v zápase vedli, ale soupeř vždy dokázal vyrovnat a v závěru dokonce vedl 4:3. Z posledního rohu se nám podařilo vyrovnat. Chtěli jsme zápas vyhrát, ale neměli jsme ho pod kontrolou. Šance se střídaly na obou stranách jako na houpačce. Opět jsme soupeři darovali gól po hrubé chybě a jeden i po nedůsledném bránění rohu. Musíme zlepšit defenzivu, abychom to soupeřům až příliš neusnadňovali. Hráče musím pochválit za rychlé přechody do útoku, poměrně často se nám daří kombinačně přecházet do poslední třetiny hřiště.
Josef Světlík (Dukla JM): Po úvodních deseti minutách, kdy si domácí vytvořili řadu standardních situací, šel obraz hry za námi, ale bohužel nedokážeme proměnit naše brankové příležitosti. Opět jsme dokázali inkasovat v závěru prvního poločasu, stává se z toho už pomalu pravidlo. Ve druhém poločase jsem na hráčích viděl, že chtějí s výsledkem něco udělat, předvedli jsme velmi dobrý výkon, a dokonce se výsledek podařilo otočit na naši stranu. Ovšem pak přijde samotný závěr utkání a naše již obehraná písnička – inkasujeme branku, tentokrát ze standardky soupeře. Nevím, jak to již pojmenovat, ale je to snad fotbalový výsměch. Mrzí mě, že si za to můžeme sami, protože jinak jsme ve druhém poločase předvedli kvalitní výkon.

Nejlepší hráč ABC Braník: Štěpán Hrazdíra.
Nejlepší hráč FK Dukla JM: Martin Inneman.


SK Čechie Uhříněves - TJ Sokol Královice 2:2 (2:1)
Branky: 19. Peterka, 45.+1 Aust – 24. Nevařil, 82. Vacík. ŽK: 68. Chadim, 76. Peterka, 79. Seniv – 46. Svoboda, 52. Nevařil, 66. Kudrna. Rozhodčí: Wulkan – Císař, Plášil. Diváků: 100.
Uhříněves: Beránek – Bobek, Podvín, Kovařík, P. Hrubý – Blažek (66. Seniv), Tran (46. Mazanec), Chadim, Vaněk (66. M. Hrubý), Aust (66. Vácha) - Peterka. Trenér: František Vitovský.
Královice: Kudrna – Nevařil, Lády, Šemro, Semančík – Pospíšil, Nejeschleba, Vacík, Janoušek, Kučera – Svoboda. Trenér: Jakub Pospíšil.

Ohlasy utkání
Martin Kovařík (Uhříněves): Derby utkání před slušnou diváckou návštěvou skončilo asi zaslouženou dělbou bodů. Prvních dvacet minut jsme byli aktivnějším týmem, a také jsme se ujali vedení. Potom však Královice nádhernou brankou z trestného kopu vyrovnaly a já začal mít pocit, že se do našeho výkonu začíná vkrádat zbytečná nervozita. Nakonec se nám vydařil rychlý protiútok v nastaveném čase prvního poločasu a do šaten jsme odcházeli s jednobrankovým náskokem. Očekával jsem, že ve druhém poločase se naše hra zklidní a zápas dovedeme do vítězného konce. Opak byl však pravdou a hosté byli za svůj výkon odměněni vyrovnávací brankou.
Jakub Pospíšil (Královice): Derby utkání, které jsme prohrávali chybou v obraně, ale naštěstí se brzy vyrovnalo nádhernou trefou Kuby Nevařila. Byli jsme lepším týmem, ale domácí skvěle bránili a využívali každou možnost k nebezpečnému protiútoku. A jeden takový jim vyšel v nastaveném čase prvního poločasu. Druhý poločas kluci ukázali svůj charakter - tohle utkání jsme nechtěli prohrát, což se nakonec podařilo, když jsme vyrovnali asi deset minut před koncem. Bod je pro nás dobrý a jsme spokojení, že jsme derby neprohráli. Nyní se musíme dobře připravit na další týden, kdy přivítáme na domácím trávníku silné Tempo.

Nejlepší hráči SK Čechie Uhříněves: Hubert Aust.
Nejlepší hráč TJ Sokol Královice: Jiří Janoušek.


TJ Spoje Praha - FC Zličín 2:0 (1:0)
Branky: 14. Košút z penalty, 75. Ladra. ŽK: 53. Baisa – 12. Kučera, 54. Pyšek, 79. Šmalcl, 89. Plánička. Rozhodčí: Štěrba – Stěhule, Zima. Diváků: 30.
Spoje: Ordelt – Bican, Verner, Košút, Havrda – Madej (82. Janoševič), Horskii, Zhul (68. Tanchyk), Miskovič, Baisa (76. Yanakov) – Ladra. Trenér: Fabio Leggeri.
Zličín: Hlous – Šmalcl, Žák, Kučera, Ondejka – Jákl (67. Hájek), Kohout, Plánička, Jiras – Pyšek (87. Jíra), Merta (87. Bous). Trenér: Zdeněk Kudela.

Ohlasy utkání
Fabio Leggeri (Spoje): Pro nás strašně těžký zápas, který se hrál za velmi nepříjemného počasí, kdy byl silný vítr a déšť. Paradoxně ovšem bylo hřiště v lepším stavu než při našem posledním domácím utkání. Soupeř byl na nás velmi dobře připraven. Hráli organizovaně ze zajištěné defenzivy, dobře se pohybovali a chtěli si od nás odvézt minimálně bod. První branku jsme vstřelili z penalty, která dle mého názoru byla, i když soupeř fauloval nechtěně, ale faul to byl jasný. V momentě, kdy jsme přidali druhou branku, jsem již věřil, že to dotáhneme k dalšímu vítězství.
Zdeněk Kudela (Zličín): Zápas se odehrál na špatném terénu a nepomohlo tomu ani počasí. Na vedoucí tým tabulky jsme se dobře připravili a jsem rád, že kluci předvedenou hrou domácí nepustili do žádné šance. První branku jsme dostali z penalty a druhou jsme si dali skoro sami. Na druhé straně jsme vstřelili vyrovnávací branku, která bohužel pro ofsajd nebyla uznána. Klukům za výkon patří poděkování a věřím, že v příštím domácí zápase proti Braníku budeme opět bodovat.

Nejlepší hráč TJ Spoje Praha: Pavel Ladra.
Nejlepší hráč FC Zličín: Filip Ondrejka.


AFK Slavoj Podolí - ČAFC Praha 1:1 (1:1)
Branky: 45.+1 Šimák – 38. Huňka. ŽK: 11. Borkovec, 20. Lukeš, 45. vedoucí týmu M. Kaliba, 56. Švara, 90.+2 trenér Novotný (všichni ČAFC). ČK: 40. Lukeš (ČAFC). Rozhodčí: Vítek – Andras, Marek. Diváků: 50.
Podolí: Vondrka – Hrubý, Bednář, Němeček – Šimák, Šídlo, Brož, Brezina, Šimeček – Podobský, France. Trenér: Petr Majer.
ČAFC: Štěpánek – Vlasák, Machurka, Lukeš, T. Kaliba – Sváta – Borkovec (75. Nováček), Peake, Matoušek (75. Pakosta), Peričevič – Huňka (42. Švara). Trenér: Pavel Novotný.

Ohlasy utkání
Petr Majer (Podolí): Hodnotí se mi to opravdu těžko, protože jsme chtěli konečně získat tři body. Od začátku byli hosté jasně lepším týmem a nebýt skvělých zákroků Vondrky, tak jsme již prohrávali výraznějším rozdílem než 0:1. Potom jsme od hostů dostali dva dárky, nejprve vyloučení jejich stopera po zbytečné druhé žluté, pak i vyrovnávací branku do šatny. Druhý poločas již hosté podřídili taktiku k získání bodu, a to se jim nakonec podařilo. Ve druhém poločase jsme byli lepším týmem, ale závěrem musím konstatovat, že remíza je asi spravedlivá, ale bohužel pro nás je to jen zisk jednoho bodu.
Pavel Novotný (ČAFC Praha): Dominantních třicet minut, ale bohužel kvůli naší bolesti - neproměňování šancí - byl stále bezbrankový stav. Nakonec jsme se vedoucí branky dočkali, ale skoro vzápětí jsme domácím nabídli zbytečným vyloučením dlouhou přesilovku, kterou ještě do přestávky dokázali využít. Druhý poločas v oslabení jsme se již více soustředili na defenzivu, a nakonec si tak z Podolí odvážíme velmi důležitý a cenný bod.

Nejlepší hráč AFK Slavoj Podolí: Michal Vondrka.
Nejlepší hráč ČAFC Praha: Jiří Machurka.


FC Tempo Praha - FC Přední Kopanina 1:3 (0:1)
Branky: 69. Sedlář – 5. Šalanský, 68. Kulhavý, 90.+5 Mainolfi. ŽK: 90.+2 Pacovský, 90.+4 Kadlec – 90.+2 Ptáček. Rozhodčí: Kučera – Zelený, Zima. Diváků: 180.
FC Tempo: Pacovský – Plíšek (85. Kleček), Schwank, Kadlec - Hampapa (56. Vltavský), Šmídek, Rakušan (56. T. Havlíček), Viktorin (70. Pytlíček), Kostka - Babický, Sedlář (70. Klouček). Trenér: Petr Vanko.
Přední Kopanina: Zavadil – Kučera, Krejčí, Škarda, Hovorka - Asad - Mejdr, Mainolfi, Kulhavý (78. Urban), Vott (88. Hollerbach) - Šalanský (62. Ptáček). Trenér: Daniel Vott.

Ohlasy utkání
Petr Vanko (FC Tempo): Oboustranně velmi kvalitní utkání před výbornou diváckou návštěvou. Bohužel pro nás vývoj ovlivnil brzký gól soupeře. Místy jsme hosty i přitlačili, ale vytěžili jsme jen snížení na 1:2 a zažili jsme takové déja vu. Po podzimním utkání na Kopanině jsem říkal, že si domácí bod zasloužili a nebrali nic, tak tentokrát jim to fotbalový svět dorovnal.
Daniel Vott (Kopanina): Myslím, že jsme viděli velmi kvalitní utkání divizní úrovně. Mělo to všechny parametry, včetně dobrého výkonu rozhodčích a početné divácké kulisy. Nám se povedl start do utkání, který byl korunován rychlou brankou, ve druhém poločase jsme přidali druhý gól, na který sice Tempo rychle zareagovalo snížením, ale více již nestihlo. Je pravda, že domácí za stavu 0:1 neproměnili velkou šanci a mohlo to vypadat i jinak. Pro nás je velmi důležitá i třetí branka z nastaveného času, která nám, v případě rovnosti bodů se soupeřem, zaručuje lepší bilanci vzájemných utkání. Za výkon jsem opravdu rád a kluky musím pochválit.

Nejlepší hráč FC Tempo Praha: Filip Šmídek.
Nejlepší hráč FC Přední Kopanina: Jan Kulhavý.


FK Viktoria Žižkov B - SC Olympia Radotín 3:1 (0:0)
Branky: 56., 65. a 70. Vais – 81. Löwe. ŽK: 3. Sow, 26. Balážik, 66. Jankovský - 62. Bialek. Rozhodčí: Havel – Suchar, Hruška. Diváků: 100.
V. Žižkov B: Slanina – Balážik (46. Trávníček), M. Vlček (46. Štrombach), Rudavskyi, Jankovský – Vais (76. Barratt), Jindřich, Žiga (76. Mach), Talamon, Walter (46. Král) – Sow. Trenér: Jiří Novotný.
Radotín: Saladiak – Suchan, Bužík, Löffler – Pivnička, Bialek (71. Chaloupka), Sabo (46. Mašek), Kasal (50. Tokar), Doležal – Bureš (50. Löwe), Holouš (82. Kulíšek). Trenér: Benedikt Vlček.

Ohlasy utkání
Daniel Veselý (V. Žižkov B): Utkání mělo velmi dobrou úroveň, protože proti nám stál kvalitní soupeř. V prvním poločase byla hra plynulá a útočná. Měli jsme tři vyložené šance, které bravurně zlikvidoval brankář soupeře. Do druhého poločasu jsme prostřídali a naše hra se ještě více zkvalitnila. Po úvodní brance se soupeř snažil o vyrovnání, ale nám se podařilo tuto snahu otupit dvěma vstřelenými góly. V závěru byl i Radotín odměněn za výkon vstřelenou brankou, ale nám se již v poklidu povedlo utkání dovést do vítězného konce. Zápas měl nadstandardní úroveň.
Richard Valoušek (Radotín): Stejně jako na Spojích nás pohřbil výkon asistenta rozhodčího, ale hlavní pískal dobře. Byl to zápas o prvním gólu. My dali zcela regulérní v nastaveném čase první půle na 1:0. Dokážu pochopit lidskou chybu, to je normální, ale místo toho, aby se k tomu asistent Hruška postavil čelem, omluvil se, nebo cokoliv, tak nás zcela arogantně pošle pryč s tím, že to byl metr a půl ofsajd. Na Spojích mi asistent Stránský řekl, že dokonce dva metry. V klíčových fázích zápasů jsme přišli o regulérní góly, přitom všichni chceme vidět ofenzivní fotbal s góly. Kdyby alespoň šlo o hraniční situace, ale jedná se o jasné branky. Bohužel potřebujeme body, ne tresty pro rozhodčí, ty jim ani nepřeji. Pevně doufám, že jde jen o chybu a ne úmysl. Jsem z toho smutný, protože kluci poctivě pracují, chtějí soutěž pro Radotín zachránit. Proti Žižkovu jsme první poločas odehráli podle plánu, vysoko napadali a soupeře naší aktivitou zaskočili. Po přestávce domácí vystřídali tři hráče a my přestali stíhat. Jejich individuální kvalita na míči je velká a nám trvalo do 70. minuty, než jsme se chytli. Pak jsme sice snížili, ale už bylo pozdě. I načasování našich střídání ode mě nebyla povedená. Škoda, vést po poločase, hrál by se jiný zápas. Myslím, že to bylo o tom, kdo dá první gól. Když ho dal pak Žižkov, tak si šel zaslouženě svou kvalitou za vítězstvím. Nechtěl bych chybou asistenta degradovat výkon Viktorky, který byl skvělý. My se opět v úterý vrhneme do tréninku a pokusíme se s naší kritickou situací v tabulce něco udělat.

Nejlepší hráč FK Viktoria Žižkov B: Adam Vais.
Nejlepší hráč SC Olympia Radotín: Jiří Doležal.


FC Slavoj Vyšehrad - Sokol Kolovraty 3:0 (0:0)
Branky: 55. Souček, 72. Krčmář, 79. Heřman. ŽK: 65. Stareček, 75. Souček – 6. Hejno, 74. Hynek, 81. Gračko. Rozhodčí: Černý – Štěrba, Nebáznivý. Diváků: 70.
Vyšehrad: Lisa – Lískovec, Holan, Stareček, Pryšljuk – Souček (87. Klinka), M. Krivosheev (66. Romanishak), Coufal, Nechepurenko (60. Toman) – Krčmář, Heřman (87. Borský). Trenér: Jaroslav Klíma.
Kolovraty: Bébr – Ponert, Votřel, Vejr, Žitný – Hejno – Gračko, Klír (74. Pokorný), Kalenda (46. Bláha) – Hynek, Svoboda (67. Borek). Trenér: Jakub Slezáček.

Ohlasy utkání
Jaroslav Klíma (Vyšehrad): Konečně jsme vyhráli a ironií osudu ve chvíli, kdy nás provází ohromné množství absencí hráčů, většinou kvůli jejich zranění. Nastoupili jsme tedy hodně oslabeni, přičemž v základní sestavě byli tři dorostenci a další čtyři přišli na hřiště v roli střídajících. Vyhráli jsme zaslouženě, měli i další šance, na druhou stranu je pravda, že ještě za stavu 0:0 nás dost podržel brankář Lisa.
Jakub Slezáček (Kolovraty): Souboj generací vyzněl tentokrát pro tu mladší. Vyšehrad byl dosud nejsilnějším soupeřem, se kterým jsme na jaře hráli. Domácí ofenzivní hráči nám dělali velké problémy v běžeckých soubojích. Jediná šance něco s utkáním udělat pro nás byla na začátku druhé půle, kdy jsme měli dvě gólovky za sebou, ale neproměnili je. Krátce na to jsme nedostoupili standardku soupeře, dostali první gól a měli dál problémy zachytávat útoky domácích po průnikových přihrávkách. Zápas nakonec vyzněl jednoznačně a výsledek 3:0 asi také odpovídá jeho průběhu, protože Vyšehrad byl zkrátka lepším týmem. My jsme byli málo nebezpeční, chyběla nám kvalita v přechodové fázi, kdy po zisku balonu jsme hned kazili. Na gólové šance to bylo tak 6:2 nebo 7:2 pro domácí, proto je konečné skóre relevantní vůči dění na hřišti.

Nejlepší hráč FC Slavoj Vyšehrad: Lukáš Lisa.
Nejlepší hráč Sokol Kolovraty: Heřman Svoboda.


FK Motorlet Praha B - SK Hostivař 2:0 (1:0)
Branky: 34. Nátr, 86. Hrabina. ŽK: 21. Filip (Motorlet B). Rozhodčí: Šaróka – Havel, Marušinová. Diváků: 40.
Motorlet B: Mihálek – Čuba, Gilian, Filip, Kučerka (60. Kornacki) – Nátr, Scharf, Žižka, Frizoni (82. Průša), Zelenka – Blažek (60. Hrabina). Trenér: Václav Socher.
Hostivař: Žáček – Laštovka, Penc (55. Wolf), Mucha, Černý (46. Kadlčík) – Khomauli (66. Chleborád), Žampa, Sýkora (82. Provazník), Kučera, Kortiš – Lehner. Trenér: Petr Procházka.

Ohlasy utkání
Václav Socher (FK Motorlet B): Chtěli jsme hrát kombinační fotbal po zemi a využívat hru našich rychlých křídel, což se nám ze začátku celkem dařilo a vytvořili jsme si minimálně čtyři brankové příležitosti, které ovšem zůstaly bez gólového efektu. Nakonec jsme se do poločasu ujali vedení, které jsme pak během druhého poločasu předvedenou hrou, takovou profesorskou, udrželi a v závěru ještě vítězství pojistili druhou brankou. Hostivař se více zaměřila na obrannou činnost a dopředu toho moc neměla. A pokud ano, tak to s přehledem posbíral Maťo. Chtěl bych za předvedený výkon poděkovat všem hráčům, včetně těch z našeho áčka.
Petr Procházka (Hostivař): Domácí mužstvo nastoupilo ve velmi silné sestavě, asi i z důvodu, že v sobotu jejich áčko nehrálo. Celý zápas byl Motorlet lepší na míči, rychlejší a důraznější. Paradoxně jsme dostali první - a jak se později ukázalo i rozhodující - branku po naší chybě. Ani jsem to pořádně neviděl a musím se ještě kouknout na video.

Nejlepší hráč FK Motorlet Praha B: Filip Zelenka.
Nejlepší hráč SK Hostivař: Jakub Sýkora.