Foto: Pavel Jiřík st.
Bohnice prohrály šlágr, v čele I. B třídy ale mají náskok. Postup není povinnost, před rokem jsme byli poslední, vzpomíná kouč
29.03.2023

Bohnice prohrály šlágr, v čele I. B třídy ale mají náskok. Postup není povinnost, před rokem jsme byli poslední, vzpomíná kouč

Prohráli šlágr, ale nedělají z toho tragédii. Fotbalisté Slovanu Bohnice se sice na půdě Klánovic tlačili do útoku, ale protože se jim tentokrát nevedlo v koncovce, podlehli třetímu týmu B skupiny I. B třídy 0:1. Trenér Rudolf Čureja hráčům za výkon poděkoval. „Kluci to odmakali, nemám jim co vyčíst. Jen jsme prostě nedali gól,“ ohlíží se kouč za duelem. Bohnice nyní vedou tabulku o šest bodů před Vinoří, o bod víc ztrácejí Klánovice.

Porážka vás ale jistě mrzí. Co se stalo, že jste prohráli?
Myslím, že se na tom všem podepsalo i to, že jsme byli zvyklí na umělou trávu. Poprvé od zimy jsme byli na živé trávě a nějakých dvacet minut jsme se s tím srovnávali. A pak tam byly dva klíčové momenty. Nedali jsme penaltu, gólman soupeře ji chytil. No a pak jsme do šatny dostali gól.

Na zvrat jste měli celý druhý poločas. Zatáhly se Klánovice do defenzivy?
Musím soupeře pochválit, bránil fakt dobře. My jsme měli v sestavě všechny střelce, myslím, že jsme si vytvořili docela tlak, ale tentokrát nám to tam nespadlo. Nechali jsme vyniknout gólmana soupeře.

Jako bývalý výborný střelec, vyčetl byste něco hráčům z ofenzivní řady vašeho týmu?
Našeho nejlepšího střelce Zimu, co už dal osmnáct gólů, Klánovice dobře pokryly a taky pokopaly. Shejbala jsem nechal tentokrát na kraji, že tam bude mít víc prostoru, ale tolik mu to tam nesedlo. Určitě bych ale nikomu nic nevyčítal, makali, bojovali, soupeře jsme zmáčkli, ale prostě jsme nedali gól.

V čele tabulky máte i přes tuhle porážku šestibodový náskok. Je otázka postupu pro Bohnice téma číslo jedna?
Jsme první, soutěž je ještě dlouhá. Třeba už v dalším kole hrajeme s béčkem ČAFC. To teď také po dlouhé době prohrálo. My je máme navíc doma, může to ledacos napovědět. Určitě nechci, aby to vyznělo, že nechceme postoupit. Ale musím říct, že to není něco jako povinnost.

Při tom náskoku to tak leckdo může vnímat...
Těm, co si to myslí, bych poradil, aby si vzpomněli na dobu, kdy jsem před rokem Bohnice jako trenér přebíral. Byli jsme poslední a měli šest bodů. Právě proto mluvím o tom, že je fajn, co se nám v klubu povedlo, a když se povede postoupit, budu rád, ale o nějaké povinnosti nemůže být řeč. Vždyť i teď jsme do týmu vzali dva dorostence, máme hodně mladé mužstvo.

Když se za tím rokem ohlédnete, jiné hodnocení, než že uplynulých dvanáct měsíců bylo povedených, asi nezazní, že?
Udělali jsme za jaro šestatřicet bodů, k tomu jsme pak měli dobrou letní přípravu. No a v nové sezoně jsme pak vyhráli desetkrát v řadě. Za podzim jsme jen jednou prohráli a jednou remizovali. Povedlo se tým oživit, kluci chtějí, makají.

Je jasné, že když se daří, všechno jde snáz.
Kluci věří mně a já věřím jim. Udělala se tu výborná parta, všechno šlape a chci klukům za všechno moc poděkovat. Vezměte si, že trénujeme dvakrát v týdnu a já mám na tréninku v úterý okolo patnácti lidí a ve čtvrtek klidně dvacet.

To pak asi řešíte, koho vlastně nominovat na utkání, co?
Přesně tak. Stává se, že se všichni do nominace ani nevejdou. Ale jak jsem říkal, máme skvělou partu, dobří kluci jsou i v béčku. Všechno zastřešuje dobře pracující vedení klubu. Máme hřiště s umělou i přírodní trávou, v šatně máme posilovnu. Na I. B třídu je to vážně super.

Po očku jistě sledujete i váš bývalý klub Loko Vltavín. Co na jeho počínání ve třetí lize říkáte?
Určitě ho pořád sleduju. Končil jsem v době, kdy byl v divizi a pak se dostal až do druhé ligy. Jsem rád, že se jim v ČFL daří, je to dobrý. Snad to nám i jim půjde dobře dál.



Fotografie