Foto: Pavel Jiřík st.
Vladimír Šimr na jaře zvládá tři angažmá! Radost mu dělají i Bohemians

Vladimír Šimr na jaře zvládá tři angažmá! Radost mu dělají i Bohemians

V kariéře to dotáhl až do nejvyšší soutěže, kdy byl hráčem Bohemians, takový fotbalový fičák jako na jaře ale Vladimír Šimr nejspíš ještě nezažil. V úvodních kolech soutěží zvládal hned tři angažmá: v Dubči v pražské I. A třídě má roli trenéra, v přeborové Hostivaři je vedoucím mužstva a u divizní rezervy Admiry je pak asistentem kouče. „O víkendu jsem se byl vlastně doma jen vyspat,“ směje se Šimr.

Na podzim jste zvládal dvojboj, tedy Dubeč a Hostivař. To jste toho neměl dost?
Dost toho bylo. (směje se) Ale Sálem Hebousse je kamarád, oslovil mě, že by se mu líbilo, kdybych mu na Admiře u béčka pomohl. Trenér, který tu práci dělal, skončil. Byl na to teď sám, tak jsem souhlasil.

To museli mít doma asi radost, že si přiberete další fotbalovou práci...
Když se podívám na poslední víkend, tak jsem byl vlastně doma jen přespat. Beru to tak, že tohle všechno budu zvládat ve zbytku sezony, tedy další tři měsíce. Manželka říká, že jsem blázen, ale už se s tím sžili, vědí, co pro mě fotbal znamená.

Dobré je to pro vás asi v tom, že máte velkou šanci, že se dočkáte nějaké vítězné radosti.
No, teď jsem měl bilanci jedné výhry, jedné remízy a jedné porážky. Vyhrálo se s Dubčí v A třídě, tam jsme rychle vedli 2:0, Hostivař vyrovnávala na konci na 3:3, bohužel prohrálo béčko Admiry v Lounech, asi oprávněně.

Když se tedy budou utkání překrývat, kdo dostane přednost?
Když jsem se díval na rozpis, tak se mi tam teď překrývá dost zápasů, takže už jsem Petru Procházkovi v Hostivaři říkal, že nebudu. Přednost má Admira B. Když vezmu další kolo, tak hrajeme v pátek v sedm večer s Dubčí. Tam to trenérsky děláme dohromady s Jardou Žákem, vychází mi vstříc a já jsem tam jen na jeden trénink. V sobotu pak jedeme s Admirou do Březové. Takže v Hostivaři budu chybět.

Co vám na to říkal trenér Hostivaři Procházka?
Dělal si legraci, že už mi chybí jen 20 mančaftů v Praze, kde jsem nebyl.

Která z těch tří štací vám fotbalově dává nejvíce?
Užívám si roli trenéra. U béčka Admiry čerpám zkušenosti od kamaráda Sálema Hebousseho, dává mi prostor, dělám i tréninky. Samozřejmě je to nejvyšší soutěž, s divizí cestujeme po Čechách.

Na utkání Pražská teplárenská přeboru jsou často slyšet hlasy, že některé týmy kvalitou dosahují divizní úrovně. Vy to vidíte na vlastní oči, cítíte to stejně?
Myslím, že dva, tři nejlepší týmy z přeboru by v divizi obstály. Ve vyšší soutěži je to samozřejmě více o důrazu, nasazení, je to náročnější. Je ale vidět, že v přeboru jsou zkušení hráči, co působili ve vyšších soutěžích.

Stíháte sledovat i nejvyšší soutěž, kde jste hrál za Bohemians?
Když je chvíle, určitě koukám. Fotbalově je to dobré, Bohemka mi dělá radost. Není to z jejich strany jen o běhání, jsou tam dobří hráči, se kterými skvěle pracuje trenér Veselý.

Líbí se vám jeho trenérská práce?
Moc ho neznám, ale líbí se mi, že chce útočit ve více lidech, hráči se tlačí do zakončení. Je to lepší, než aby tým bránil. Odráží se to ve výsledcích, kdo by čekal, že Bohemka vyhraje v Plzni? Fotbal pak ale odvážnější tým odmění, je to ale i o štěstí. Bohemka ale v tom zápase makala na sto procent, šli si pro dobrý výsledek.

Takže v Dubči zkoušíte preferovat v mezích možného podobný styl hry?
Určitě chceme, aby se kluci tlačili do zakončení, snažím se všemu přizpůsobit herní systém, hrajeme na tři obránce.

Najdete během týdne čas na dobití baterek?
Den si od fotbalu vezmu volno a odpočinu si. Někdy je toho hodně, ale na zápasy se vždycky těším.

Pochvaloval jste si působení u béčka Admiry, tam vás ale nejspíš čeká nejtěžší úkol. Tým se pohybuje na sestupových příčkách...
Je to hodně vyrovnané, důležitý bude každý bod. Samozřejmě, že se budeme snažit divizi zachránit. Máme mladý tým, pro kluky jsou to zkušenosti. Sestupují tři týmy, čeká nás běh na dlouhou trať. Základem je vyhrávat doma, máme tam týmy, které jsou ohrožené. Nad posledním Vilémovem jsme vyhráli, tak na to budeme chtít navázat. A když se povede další body získat někde venku, bude to jen dobře.



Související články