Foto: Pavel Jiřík st.
Souhrn 17. hraného kola přeboru: Spoje obral předposlední Radotín, na druhé místo po ztrátě Přední Kopaniny poskočilo Tempo
20.03.2023

Souhrn 17. hraného kola přeboru: Spoje obral předposlední Radotín, na druhé místo po ztrátě Přední Kopaniny poskočilo Tempo

Potřetí v této sezoně Pražská teplárenská přeboru se stalo, že fotbalisté Spojů nevyhráli zápas: po Uhříněvsi (0:0) a ČAFC (1:0) obral suverénního lídra soutěže o body předposlední Radotín. Ten na půdě Spojů remizoval 1:1 a v závěru ještě sahal po vítězství. I tak ale Spoje navýšily svůj náskok na čele, protože Přední Kopanina prohrála 0:3 na půdě Motorletu B a přišla tak o druhou pozici, na kterou po výhře 3:2 na Kolovraty poskočilo o skóre Tempo. Před nejbližší dvojicí pronásledovatelů teď mají Spoje k dobru 11 bodů, ale už v sobotu jedou na hřiště čtvrté Dukly JM, která zachraňovala bod na Zličíně gólem v šesté minutě nastaveného času.

ABC Braník - SK Hostivař 3:3 (1:1)
Branky: 7. Novotný, 52. Sklenář, 70. Vybíral z penalty – 13. Kučera, 62. Kortiš, 90. Provazník z penalty. ŽK: 61. Vybíral, 75. L. Pechač – 50. Lehner, 70. Chleborád, 90.+1 Kříž, 90.+3 Provazník. ČK: 89. L. Pechač (Braník). Rozhodčí: Císař – Marek, Hejma. Diváků: 80.
Braník: Mařík – T. Pechač, Vybíral, Příhoda, L. Pechač – Rapant (71. Platil), Benda, Sklenář – Benlalam (31. Seidler), Novotný, Palko. Trenér: Lukáš Růžička.
Hostivař: Provazník – Laštovka, Penc (15. Kříž), Mucha (79. Žáček), Kortiš – Khomauli, Kučera, Sýkora (60. Chleborád), Žampa, Lehner – Kronovetr (46. Candra). Trenér: Petr Procházka.

Ohlasy utkání
Lukáš Růžička (Braník): Pokaždé jsme v zápase vedli a vždy soupeři darovali vyrovnávací branku. Kromě posledních 25 minut prvního poločasu jsme soupeře přehrávali, vytvářeli si šance, doráželi, zakončovali, ale vítězný gól jsme nevstřelili. Dvakrát jsme šli sami na brankáře, trefili třikrát břevno a několikrát dorážka z blízka, kdy brankář leží na zemi a nedokážeme ho prostřelit. O to větší zklamání, kdy soupeř vyrovná po individuální chybě v závěru z penalty. Herní výkon velmi dobrý, výsledek obrovské zklamání.
Petr Procházka (Hostivař): Atraktivní zápas pro diváky. Viděli nádherné branky i proměněnou penaltu na každé straně. Nás v prvním poločase poznamenalo zranění Honzy Pence a Davida Kronovetra, který ještě poločas dohrál. Třikrát jsme prohrávali o branku, ale bojovali až do samého konce - toho si na mužstvu strašně vážím. Nakonec jsme se dočkali třetího vyrovnání a získali bod, kterého si ceníme. Spolehlivě zachytal Lukáš Provazník a v poli se dařilo Kučerovi s Lehnerem. Po průběhu utkání považuji remízu jako spravedlivý výsledek.

Nejlepší hráč ABC Braník: Marek Vybíral.
Nejlepší hráč SK Hostivař: Jan Kučera.


SK Čechie Uhříněves - ČAFC Praha 0:1 (0:1)
Branka: 32. Huňka. ŽK: 45. M. Hrubý – 55. Huňka, 65. Tseber, 76. trenér Novotný, 79. Sváta, 90.+3 vedoucí týmu M. Kaliba. Rozhodčí: Štěrba – Tikal, Zima. Diváků: 100.
Uhříněves: Jevčák – M. Hrubý, Podvín, Kovařík, Chadim – Mazanec (46. Sarkisyan), Aust (69. Vácha), Vaněk, Blažek (76. Tran), P. Hrubý – Peterka. Trenér: František Vitovský.
ČAFC: Štěpánek – Vlasák, Machurka, Lukeš, T. Kaliba – Sváta – Marek (60. Tseber), Peake, Borkovec (87. Vaněk), Peričevič – Huňka (60. Matoušek). Trenér: Pavel Novotný.

Ohlasy utkání
Martin Kovařík (Uhříněves): Věděli jsme, že to bude důležitý zápas, ve kterém jsme chtěli uspět. V úvodní čtvrthodině jsme se dostali do několika šancí, ale bohužel jsme je neproměnili. Pak se hra vyrovnala a asi po půlhodině hry se soupeř dostal do vedení. Od té chvíle si vývoj zápasu zkušeně pohlídal a došel si pro tři body.
Pavel Novotný (ČAFC): Zápas z obou stran bez šancí. Uhříněves v úvodní čtvrthodině lepším týmem, pak jsme vstřelili branku a přežili i závěrečný tlak domácích. Uhříněves má kvalitní družstvo a utkání bylo pro nás hodně těžké. Proto jsme velmi rádi za toto důležité vítězství.

Nejlepší hráči SK Čechie Uhříněves: Tomáš Podvín.
Nejlepší hráč ČAFC Praha: Jakub Sváta.


TJ Spoje Praha - SC Olympia Radotín 1:1 (1:0)
Branky: 45. Horskii – 77. Holouš. ŽK: 42. Tanchyk, 58. Košút – 7. Pivnička, 21. Mašek, 52. Holouš, 87. Bialek. ČK: 87. trenér Valoušek (Radotín). Rozhodčí: Nebáznivý – Stránský, Zelený. Diváků: 50.
Spoje: Dočekal – Bican, Prykhodko, Košút, Havrda – Madej (75. Mushka), Tanchyk (75. Jarovský), Horskii (45. Zhul), Verner, Baisa – Ladra (89. Yanakov). Trenér: Fabio Leggeri.
Radotín: Saladiak – Löffler, Mašek, Suchan – Pivnička (56. Přaslička), Bialek (85. Löwe), Bužík, Sabo (46. Tokar), Doležal – Bureš, Holouš. Trenér: Richard Valoušek.

Ohlasy utkání
Fabio Leggeri (Spoje): Od nás to nebyl dobrý výkon. Na začátku jsme měli dvě šance, které jsme nevyužili a dlouho jsme se nemohli prosadit. Naše hřiště není v dobré kondici a nemůžeme na něm hrát náš technický, kombinační fotbal. Hosté byli bojovnější, ale naštěstí jsme na konci poločasu vstřelili úvodní branku. Ve druhém poločase jsme se nemohli dostat do naší hry vůbec. Za celou sezonu rozhodčí předvádějí velmi dobré výkony, ale tentokrát hlavní udělal dvě chyby na obě strany, když neodpískal penaltu nejprve za stavu 1:0 pro nás a v samém závěru za nerozhodného stavu pro hosty. Takže vývoj utkání i závěrečné skóre mohlo vypadat zcela jinak. Celkově musím uznat, že Radotín se prezentoval dobrým výkonem a získaný bod si zasloužil. Nepříjemností pro náš tým je zranění Vasyla Horskiiho.
Richard Valoušek (Radotín): Se vším respektem k soupeři jsme tady ztratili dva body. Jsem pyšný, jak bylo mužstvo na zápas nastaveno, jak plnilo taktické pokyny a bylo schopno především ve druhém poločase soupeře převyšovat, škoda jen nevyužitých šancí. V závěru nám nebyl uznán gól a nebyla v náš prospěch odpískána penalta. Protože jsem to z lavičky viděl stejně jako následně z videa, snažil jsem se na to upozornit rozhodčí. Nechtěl bych tím ale zastínit výkon obou mužstev, která sehrála parádní utkání. Celý zápas doprovázela, i díky našim a domácím divákům včetně pořadatelů, přátelská atmosféra, za to velké díky!

Nejlepší hráč TJ Spoje Praha: Miroslav Verner.
Nejlepší hráč SC Olympia Radotín: Damián Bureš.


FC Zličín - FK Dukla Jižní Město 2:2 (1:1)
Branky: 5. Merta, 58. Kohout – 11. Bičanik, 90.+6 Brabenec. ŽK: 10. Pyšek, 41. Šmalcl, 49. Jákl, 64. Kohout, 89. Merta, 90.+9 Bous – 15. Beneš, 19. Jerie, 74. Farkaš, 85. Kotlík, 90.+6 trenér Světlík. ČK: 90.+4 Jákl – 84. Markuzi, 90.+8 vedoucí týmu Svitáková. Rozhodčí: Šmakal – Vítek, Mičko. Diváků: 80.
Zličín: Hlous – Horák, Žák, Šmalcl, Jákl – Hák (76. Bous), Forejtek (72. Kučera), Kohout, Jiras (88. Hájek) – Merta, Pyšek. Trenér: Zdeněk Kudela.
FK Dukla JM: Bašta – Solař, Markuzi, Jerie (70. Lafek) – Beneš – Inneman, Farkaš, Trávník, Brabenec – Bičanik, Kotlík. Trenér: Josef Světlík.

Ohlasy utkání
Zdeněk Kudela (Zličín): Nevím, jak toto utkání zhodnotit. Rozhodně jsme to měli dotáhnout do vítězného konce, ale koncovku jsme opět nezvládli. Místo toho, abychom si v nastaveném čase, a proti deseti, tři body pohlídali, tak se stále ženeme do útoku a zbytečně to otvíráme. Do toho také zcela zbytečné vyloučení, kdy si zkoušíme zakončení nůžkami a je z toho druhá žlutá karta. Přitom jsme na soupeře byli velmi dobře připraveni a do ničeho ho nepustili. Zápas byl velmi tvrdý, soubojový a v závěrečných minutách i dost nervózní. Bohužel kvůli nepohlídané poslední standardce jsme nezískali tři body, ale jen jeden. Jsem nesmírně rád, že se po zdravotní pauze vrátil na hřiště Ondra Kučera a ihned svým zodpovědným přístupem patřil k nejlepším hráčům.
Josef Světlík (FK Dukla JM): Jeli jsme na Zličín s vědomím, že domácí budou chtít bezpodmínečně vyhrát a podle toho to vypadalo. Pomohli jsme jim k tomu brzy obdrženou lacinou brankou. Naštěstí se nám za chvíli podařilo vyrovnat. Do konce poločasu se odehrával na malé umělce spíše boj a naše hra se nám vůbec nedařila. Ve druhém poločase se domácí dostali podruhé do vedení, když jsme neubránili jejich standardku. Vyloučení našeho hráče paradoxně pomohlo nám, protože z kluků jsem viděl, že se ještě více semkli a šli za vyrovnáním, což se nám v samém závěru povedlo. Samozřejmě jsme chtěli tři body, ale i tento jeden má pro nás hodnotu, protože se ukázala vnitřní síla týmu a víra v úspěch, za což jsem rád. A nyní se začneme chystat na Spoje.

Nejlepší hráč FC Zličín: Ondřej Kučera.
Nejlepší hráč FK Dukla JM: Dominik Farkaš.


FC Tempo Praha - Sokol Kolovraty 3:2 (2:0)
Branky: 15. a 51. Pytlíček, 22. Kostka z penalty – 67. Hynek, 79. Gračko z penalty. ŽK: 74. Perl, 84. Šmídek, 90. asistent trenéra P. Havlíček - 21. Ponert, 48. Kalenda. ČK: 78. Plíšek (Tempo). Rozhodčí: Stěhule – Suchar, Pytloun. Diváků: 150.

FC Tempo: Pacovský – Plíšek, Schwank, Kadlec – Babický (70. Valta), Rakušan (66. Perl), Šmídek, T. Havlíček (79. Kleček), Kostka – Sedlář (79. Vltavský), Pytlíček (66. Klouček). Trenér: Petr Vanko.
Kolovraty: Bébr – Ráža, Votřel, Ponert, Žitný – Hájek – Hynek, Gračko, Svoboda (69. Aberle), Kalenda – Buchtík (73. Pokorný). Trenér: Jakub Slezáček.

Ohlasy utkání
Petr Vanko (FC Tempo): Pro mě skvělé vstupy do obou poločasů, kdy jsme si vytvořili snad sedm šancí a z toho dvě proměnili. Potom to z naší strany nebylo moc dobré, chyběla tam lehkost. Za stavu 3:0 to vypadalo na jednoduché vítězství, ale soupeř vstřelil dvě branky, navíc jsme dostali červenou kartu a na závěrečné drama bylo zaděláno. Naštěstí jsme to v závěru uskákali, a tak jsme získali důležité vítězství. V každém jarním utkání jsou chvilky, kdy se trápíme, ale naštěstí z toho vždy vydřeme tři body.
Jakub Slezáček (Kolovraty): Do gólu na 3:0 jsme jasně tahali za kratší konec provazu. Domácí byli výrazně nebezpečnější a naše chování uvnitř a okolo vápna soupeře se mi vůbec nelíbilo. K tomu, abychom mohli vstřelit branku, chyběla spousta věcí a Tempu jsme to strašně usnadnili. Od 55. minuty jsme po měsíci, ale konečně, odehráli slušný poločas. Kluci se nevzdali a odvrátili ostudný výsledek, který nám zde hrozil a zápas se silným soupeřem ještě zdramatizovali. I když za to nic nemáme, tak by to do kluků mohlo nalít trošku ztraceného sebevědomí.

Nejlepší hráč FC Tempo Praha: Martin Pytlíček.
Nejlepší hráč Sokol Kolovraty: Jiří Hynek.


FC Slavoj Vyšehrad - AFK Slavoj Podolí 2:2 (0:2)
Branky: 80. Souček, 89. Krčmář – 25. a 45. France. ŽK: 27. J. Klíma ml., 65. Heřman – 54. Podobský, 61. Šídlo, 65. Urban. ČK: 61. A. Krivosheev (Vyšehrad). Rozhodčí: Tvrz – Zelený, Hruška. Diváků: 70.
Vyšehrad: Sulánský – Babka (21. Junek), Stareček, J. Klíma ml. (90. Kubies), Vodička – Coufal, M. Krivosheev, A. Krivosheev, Zíka (46. Souček) – Heřman, Krčmář. Trenér: Jaroslav Klíma.
Podolí: Šumník – Šimák, Bednář, Urban, Šimeček – Šídlo (70. Kořínek) – Zdobnický (25. Procházka), Němeček, Podobský (66. Jůzek) – Štrajt, France. Trenér: Petr Majer.

Ohlasy utkání
Jaroslav Klíma (Vyšehrad): Utkání bylo od začátku až přehnaně ostré. My jsme to odnesli jednak dvěma vážnými zraněními, jednak vyloučením frustrovaného Saši Krivosheeva. Zase jsme neproměnili velké množství šancí, snad sedmkrát jsme byli sami před brankářem soupeře Šumníkem, který podal vynikající výkon. Na druhou stranu ani v deseti hráčích jsme nerezignovali, a přestože jsme prohrávali 0:2, dokázali jsme v oslabení srovnat na 2:2. Podle mého názoru zaslouženě, i když v naší situaci je zisk jednoho bodu málo.
Petr Majer (Podolí): Utkání nenabídlo mnoho pohledného fotbalu. Zápas dopadl tak, jak jsme si ho udělali. Vedeme 2:0 a soupeř jde do deseti. V závěru jsme přestali stíhat a domácí zaslouženě vyrovnali. Jsem obrovsky zklamaný.

Nejlepší hráč FC Slavoj Vyšehrad: Petr Krčmář.
Nejlepší hráč AFK Slavoj Podolí: Martin Štrajt.


FK Motorlet Praha B - FC Přední Kopanina 3:0 (2:0)
Branky: 5. Čuba, 57. Scharf, 90.+4 Alahmary. ŽK: 51. Čuba – 58. Vott, 67. Mejdr, 73. Hovorka, 81. Ptáček. Rozhodčí: Plášil – Kučera, Borodáč. Diváků: 50.
Motorlet B: Foret – Čuba (90. Borovski), Gilian, Ambadu, Kučerka – Žižka, Hrabina (46. Nátr), Zelenka, Scharf (82. Kornacki), Pokorný (90. Alahmary) – Průša (73. Blažek). Trenér: Václav Socher.
Přední Kopanina: Zavadil – Mejdr, Hájek, Kučera, Hovorka - Asad - Vott, Mainolfi (46. Škarda), Razetto, Kulhavý (46. Urban) - Ptáček. Trenér: Daniel Vott.

Ohlasy utkání
Václav Socher (FK Motorlet B): Kopanina nás trochu překvapila, že nehrála příliš týmově a bez stoprocentního nasazení. Ani si nevybavuji nějakou jejich vyloženou šanci. Druhý poločas hosté poslali na hřiště zkušenosti v osobě střelce Urbana, ale ani v něm si toho moc nepřipravili. Potěšil mě výkon gólmana Foreta, který na svůj věk podal spolehlivý výkon. Myslím si, že to byla zasloužená výhra.
Daniel Vott (Kopanina): Motorletu gratuluji k naprosto zaslouženému výsledku. Do utkání jsme nevstoupili dobře a hned z jeho kraje inkasovali. Domácí nás převyšovali ve všech směrech a do ničeho vážného ani nepustili. Nepomohlo nám ani poločasové střídání, a když domácí zvýšili na dvoubrankový rozdíl bylo o vítězi utkání rozhodnuto. Nezbývá nám, než se dobře připravit na další utkání na domácím hřišti a konečně na jaře naplno zabodovat.


Nejlepší hráč FK Motorlet Praha B: Jan Foret.
Nejlepší hráč FC Přední Kopanina: Sebastian Razetto.


FK Viktoria Žižkov B - TJ Sokol Královice 5:0 (4:0)
Branky: 15. Vais, 17. Walter, 37. M. Vlček, 44. Sow, 77. Barratt. ŽK: 31. Vacík (Královice). Rozhodčí: Wulkan – Kalcovský, Kortanová. Diváků: 150.
V. Žižkov B: Slanina – Trávníček, Žežulka, Rudavskyi, Jankovský (73. Balážik) – Talamon (80. Muška) – Vais (80. Cuc), M. Vlček, Žiga (73. Mach), Walter (62. Barratt) – Sow. Trenér: Jiří Novotný.
Královice: Kudrna – Nevařil, Hořický (46. Nejeschleba), Lády, Šemro – Vacík – Pospíšil, Semančík, Janoušek, Kučera – Svoboda. Trenér: Jakub Pospíšil.

Ohlasy utkání
Daniel Veselý (V. Žižkov B): Utkání s velmi zkušeným soupeřem jsme rozehráli velmi dobře a rychlou kombinační hrou se dostali do prvních příležitostí, které jsme nevyužili. Potom přišlo něco, co se stává málokdy, a to, že vše, co se vystřelilo, skončilo v brance Královic. Na tuto situaci soupeř neuměl zareagovat. Druhý poločas hosté nezabalili a hra se vyrovnala bez náznaku vážnějších šancí. Až po našem prostřídání jsme si připravili dvě příležitosti a jednu z nich přetavili v pátou branku. Závěr se již dohrál v poklidu a v našem týmu zavládla spokojenost s vysokým vítězstvím.
Jakub Pospíšil (Královice): Gratuluji soupeři a Jirkovi Novotnému k zaslouženému vítězství. Lepší tým vyhrál a na domácích mladících byl znát jejich pravidelný tréninkový dril. Snažili jsme se hrát fotbal a konečný výsledek je pro nás až příliš krutý. Musíme to hodit za hlavu a začít se soustředit na příští domácí utkání, kdy přivítáme další mladíky, tentokrát z Jinonic.


Nejlepší hráč FK Viktoria Žižkov B: Ondřej Žežulka.
Nejlepší hráč TJ Sokol Královice: Jiří Janoušek.