Foto: Jiří IPSER
Pražská tipovačka: Jak vidí 17. hrané kolo přeboru Martin Brož z Podolí?
17.03.2023

Pražská tipovačka: Jak vidí 17. hrané kolo přeboru Martin Brož z Podolí?

Patří k nejzkušenějším fotbalistům v Pražská teplárenská přeboru: Martin Brož, záložník Podolí, hraje nejvyšší metropolitní soutěž už dlouhé roky. A zdálo se, že by mohl se svým mužstvem pomýšlet vysoko. Po vynikajícím startu, když tým na podzim začal v přeboru třemi výhrami v řadě bez obdrženého gólu, přišel propad tabulkou. Před druhým jarním kolem je Podolí na 11. pozici. „Příprava na jarní část probíhala tradičním způsobem, kdy jsme si dril na podolském hřišti zpříjemnili soustředěním na horách, kde se kromě naběhaných kilometrů také utužovala parta. Během zimy se nám vrátil gólman Vondrka, do sestavy se probojovaly posily France a Šimeček, který přišel už během podzimu B týmu. Výsledky v přípravě ukazovaly, že nový herní systém naordinovaný trenérskou dvojicí Majer – Svoboda nám vyhovuje. Bohužel se nám to nepodařilo výsledkově potvrdit v prvním jarním kole proti Tempu, kde jsme těsně prohráli,“ říká 36letý Brož.

„Na druhou stranu jsme se tabulkově výše postavenému soupeři ve hře minimálně vyrovnali a doplatili jsme na vlastní laxnost při bránění standardních situací. Nám se naopak naše šance proměnit nepodařilo. Nezbývá, než se z toho poučit, makat dál, potvrdit výkony z přípravy a přivézt tři body ze hřiště Vyšehradu. Věřím, že se zimní dřina vyplatí a během jarní části se nám podaří naše postavení v tabulce vylepšit,“ pokračuje Brož, který v pravidelné Pražské tipovačce bude odhadovat výsledky dalšího kola Pražská teplárenská přeboru a dvou vybraných zápasů I. A třídy.

Na platformě Tipeeto se můžete zapojit také a zahrát si o zajímavé ceny: vítěz bere 100 litrů piva a fotbalové vybavení od Macronu, druhý 50 litrů piva, třetí 30 litrů, ocenění ale budou i další v pořadí.

A jak vidí Brož víkendové zápasy?

Pražská teplárenská přebor

Braník – Hostivař, tip 1:1
Souboj mých dvou bývalých trenérů bude tuhou bitvou a skončí nerozhodným výsledkem.

Uhříněves – ČAFC, tip 2:1
Uhříněvsi po výhře v Kolovratech narostou křídla a připíše si další tři body.

Zličín – Dukla JM, tip 2:2
Zličín bude chtít napravit své zaváhání z prvního jarního kola a zároveň oplatit Dukle těsnou porážku v poháru. Na víc než bod to však stačit nebude. Za Duklu se trefí obnovené útočné duo Bičanik – Kotlík.

Spoje – Radotín, tip 4:0
Spoje jsou svou kvalitou jinde než ostatní týmy přeboru, což potvrzovaly celý podzim. Radotín sice minulé kolo porazil Zličín, ale tentokrát bude po bodech sahat marně. Spoje si to zkušeně pohlídají a navíc si i zastřílejí.

Tempo – Kolovraty, tip 3:1
Kolovraty po loňské úspěšné sezoně určitě mířily na vyšší pozice, než kde se teď nacházejí. Nicméně ani vstup do jarní části jim zatím nevychází a nezmění se to ani zápasem na Tempu, kde domácí potvrdí své postavení v tabulce a získají tři body.

Vyšehrad – Podolí, tip 0:2
Tady nemůžu jinak, na Vyšehrad si jedeme pro vítězství. Vyšehrad sice ve snaze o záchranu posílil, ale i tak věřím, že naše zkušené stoperské duo Bednář s Urbanem to vzadu zavře, levonohá dvojčata Podobský se Šídlem vymyslí něco dopředu a Němeček si vzpomene na své loňské sólo ze vzájemného zápasu a pojistí nám vítězství.

Motorlet B – Přední Kopanina, tip 1:3
Kopanina v minulém kole poněkud překvapivě ztratila body s béčkem Viktorky. V zápase s mladíky z Jinonic ale další překvapení nepřipustí a získá tři body. Dvěma góly si upevní vedení v tabulce střelců Dan Urban.

Žižkov B – Královice, tip 2:0
Zápas sousedů v tabulce se stejným bodovým ziskem. Kuba Pospíšil bude určitě do brzkých ranních hodin vymýšlet taktiku ušitou na míru pro fotbalového kouzelníka Jirku Janouška, ale ani to Královicím nepomůže v boji proti rychlým a běhavým mladíkům ze Žižkova, kteří si tak připíšou plný bodový zisk.


I. A třída

Kunratice – Březiněves, tip 2:1
Týmy I. A třídy moc nesleduji, takže to bude z mé strany čistý tip. Kunratice využijí domácího prostředí a získají tři body za těsnou výhru 2:1.

Modřany – Zlíchov, tip 1:0
Stejný případ jako předchozí zápas. Podle postavení v tabulce a výsledků posledního kola je sice Zlíchov favoritem, ale Modřany zabojují a těsně vyhrají.

TIPNĚTE SI TAKÉ V PRAŽSKÉ TIPOVAČCE NA TIPEETU. DO HRY SE MŮŽETE PŘIHLÁSIT ZDE