Foto: Pavel Jiřík st.
Samé dobré zprávy. Újezd Praha 4 dotáhl divizního lídra, ve hře je nové hřiště

Samé dobré zprávy. Újezd Praha 4 dotáhl divizního lídra, ve hře je nové hřiště

Divizní nováček Újezd Praha 4 si na nepřízeň osudu na startu jarní části čtvrté nejvyšší soutěže nemůže stěžovat. V tabulce skupiny B se bodově dotáhl na lídra z České Lípy, k tomu se médiích začalo mluvit o tom, že by se mohl klub dočkat nového hřiště s přírodní trávou. „Ten projekt je teprve v plenkách, ale samozřejmě by další hřiště klubu pomohlo,“ říká sekretář klubu Jiří Jindra.

Co na nápad vybudovat nové hřiště s přírodní trávou říkáte?
O tomhle projektu se už dřív mluvilo. Po delší době před čtrnácti dny všechno znovu ožilo. Objevila se studie, která pokud by se realizovala, by nabízela klubu šanci dostat se ke druhému hřišti. Jednou z možností je, že by vznikl všesportovní areál, jehož součástí by bylo hotelové ubytování. Zatím je všechno ve fázi, že je třeba sehnat pro projekt silného investora.

Existuje tedy i jiné řešení?
Vzniká i druhá varianta, v tomhle případě by šlo o řešení bez hotelového komplexu. Postavilo by se nové hřiště, využití přilehlých pozemků by se řešilo postupně.

Nápad s novým hřištěm má prý velkou podporu radnice, což je hodně důležité, že?
Projekt získání travnatého hřiště na radnici v Újezdu Praha 4 vzniká. Důležitou práci odvádí starosta Václav Drahorád, který je i ve výboru fotbalového oddílu.

Fotbalový Újezd Praha 4 má 220 členů a stále se rozrůstá. Další hřiště by se hodilo i v tomto směru, že?
Po sportovní stránce nám to jedno hřiště s umělou trávou začíná být malé. Určitě to neříkám kvůli tomu, že některým soupeřům naše současné hřiště vadí. Prostě, jak se rozrůstáme, tak je to jedno hřiště málo. Budeme mít nově i starší dorost. Ale nové hřiště by si zasloužili i fotbalisté áčka, rezervy i céčka.

Divizní áčko vám v roli nováčka dělá velkou radost, že?
Pořád to všechno připisuji i jisté míře nováčkovské euforie. A dá se říct, že snad už jsme zachránění.

To zní až zbytečně skromně, když stačila dvě jarní kola a dotáhli jste vedoucí Českou Lípu.
Uvažujeme realisticky. S podzimem jsme byli spokojení, ani jsme až na útočníka Birmu neposilovali. Žádné zásadní cíle jsme si ohledně umístění nedávali. Jdeme si užít každé kolo a když skončíme do pátého místa, tak by to byl úspěch.

Bavit se přece musíte o první příčce, ne?
Ctíme sílu každého soupeře. Třeba už jen nejbližší tři kola nám naznačí, v jakých vodách se budeme na jaře pohybovat. Hrajeme doma s třetím Kladnem, jedeme do Kosmonos a pak přivítáme v současnosti vedoucí Českou Lípu.

Kartami hodně míchá Cheb. Tam jste na podzim ztratili body a teď vám pro změnu pomohl, když porazil Českou Lípu...
Je to takový kat bohatých. Bylo to pro nás překvapení. Ale je teprve začátek jara, hraje se na umělých površích, to pro nikoho není jednoduché.

Ale vy na umělce hrajete na jaře všechny domácí zápasy.
To je pravda, ale když se podíváte na tabulku zápasů venku, tak jsme na prvním místě. To snad může být nápověda, že nám to jde i na přírodní trávě. Ale ano, připouštím, že doma to pro nás může být výhoda.

Co když se zeptám přímo: co by se dělo, kdyby Újezd Praha 4 divizní skupinu vyhrál?
Na to řeknu jediné: no tak bychom to vyhráli. Jsme soutěživí chlapi, kdo by nechtěl vyhrávat...

Možná je třeba zmínit i případnou reorganizaci soutěží, o níž se čile diskutuje.
Nikdo vlastně neví, proč by měla být a jak bude vypadat. Jsme jedním z klubů, který s ní nesouhlasí. Myslím, že si můžeme dovolit říct, že amatérskému fotbalu by tento krok měl jen ublížit.


Co se psalo o projektu nového hřiště v médiích
Areál by měl vyrůst nedaleko současného fotbalového hřiště hned za místní hasičskou stanicí, kde je dostatečný prostor pro výstavbu. V těsné blízkosti se navíc nachází silnice D1. Plán tak počítá i s napojením na tuto důležitou komunikaci směrem do centra metropole. Projekt počítá s celkovou investicí 350 milionů korun.