Foto: Lukáš Fabián
Osm pražských škol bude usilovat o vítězství v Dětském fotbalovém poháru 2023

Osm pražských škol bude usilovat o vítězství v Dětském fotbalovém poháru 2023

Dětský fotbalový poháru 2023 zná všechny své finalisty! Z každého semifinále postupovaly do finále jen dva týmy. Známe tak kompletní osmičku finalistů, která poměří své síly ve středu 29. března v hale na Petřinách.

Vítězství ZŠ Radlická

První semifinále se uskutečnilo v hale pražského Motorletu za účasti: ZŠ Radlická, ZŠ Zličín, ZŠ Glowackého, ZŠ Novoborská, ZŠ Věry Čáslavské, ZŠ a MŠ Perunova, ZŠ Na Beránku a ZŠ Drtinova. Nejúspěšnějšími týmy byly ZŠ Radlická a ZŠ Zličín. Děti z Radlické nepoznaly hořkost porážky a v samotném finále porazily tým ze ZŠ Zličín 3:0.

Dvojsemifinále na Jedenáctce

Tradičně se v hale Jedenáctka na pražském Chodově uskutečnilo dvojsemifinále. Prvního semifinále se zúčastnily tyto týmy: ZŠ Dolní Měcholupy, ZŠ Chelčického, ZŠ Donovalská 2, ZŠ Jižní, ZŠ Kbely, ZŠ Mazurská, ZŠ Kavčí hory a ZŠ Da Vinci. K vidění bylo mnoho napínavých soubojů, ale postoupit mohly jen 2 týmy. Těmito týmy se nakonec staly děti ze ZŠ Dolní Měcholupy a ZŠ Chelčického.

Třetího semifinále se zúčastnilo pouze 7 škol, neboť se jedna škola z důvodu nemoci omluvila. Ve třetím semifinále své škol reprezentovaly děti ze ZŠ K Milíčovu, ZŠ Edvarda Beneše, ZŠ Burešova, ZŠ Donovalská 1, ZŠ Botičská, ZŠ U Roháčkových kasáren a ZŠ Zdiměřice. Toto semifinále bylo ještě napínavější než semifinále na hřišti vedle. V semifinálových soubojích musely jednou rozhodnout pokutové kopy, ve kterých se radovala ZŠ Edvarda Beneše, která 3:2 porazila ZŠ Donovalská 1. Z druhé semifinále postoupila ZŠ K Milíčovu. Finálové utkání skončilo 3:2 ve prospěch ZŠ K Milíčovu.

Opět na Motorlet

Poslední, tedy čtvrté semifinále, se uskutečnilo stejně jako první semifinále na Motorletu. I tohoto turnaje se zúčastnilo pouze 7 pražských škol: ZŠ Vladislava Vančury, Prague British International School, ZŠ Slivenec, ZŠ Nepomucká, ZŠ Řeporyje, ZŠ Sázavská a ZŠ Tursko. Turnaj se hrál systémem každý s každým. Nejlépe si s tímto systémem poradily týmy ze ZŠ Nepomucká a ZŠ Slivenec. Tyto dvě školy tak doplní finálovou osmičku na závěrečném turnaji.

Finále se uskuteční ve středu 29. března 2023 v hale na Petřinách. 

Finálová osmička:

1. ZŠ Radlická

2. ZŠ Zličín

3. ZŠ Dolní Měcholupy

4. ZŠ Chelčického

5. ZŠ K Milíčovu

6. ZŠ Edvarda Beneše

7. ZŠ Nepomucká

8. ZŠ Slivenec


Fotografie