Foto: Pavel Jiřík st.
Remízovými králi podzimní Prahy jsou béčka Zličína a Ďáblic
15.02.2023

Remízovými králi podzimní Prahy jsou béčka Zličína a Ďáblic

Všichni to známe. Nerozhodný výsledek, remíza neboli plichta… Výsledek utkání, ve kterém oba soupeři vstřelí navlas stejný počet branek (nebo oba žádnou). Výsledek, který zajišťuje oběma týmům jednobodový zisk do tabulky. Někdy je přitom pouhý jeden bodík zklamáním, jindy naopak může mít cenu zlata.

Nahlédli jsme do tabulek všech pražských soutěží mužů (od přeboru po III. třídy), abychom zjistili, komu patří po podzimu 2022 titul „remízový král“ metropole. Řeč čísel je následující.

Napříč soutěžemi najdeme dva „remízové krále“.

Jsou jimi B týmy Zličína (12. místo v I. B třídě, sk. A) a Ďáblic (7. místo v I. B třídě, sk. B). Oba svorně sehrály 6 remízových utkání z celkového počtu 15 odehraných.

Podzimní „korunní prince“ s 5 plichtami napočítáme hned tři. Pětkrát totiž remizovali fotbalisté Braníka (6. místo v přeboru), Březiněvsi (6. místo v I. A třídě, sk. A) a Hrdlořez (9. místo v I. B třídě, sk. B).

Zajímavostí je skutečnost, že v I. A třídě, sk. B, se remízové výsledky obecně moc nenosí. Celkem 3x tam plichtily Zlíchov, Cholupice a Uhelné sklady, což je ve skupině B maximum.

Týmů bez remíz je třicet.

Ani jednou za celý podzim neodcházeli ze hřiště s nerozhodným výsledkem hráči Přední Kopaniny B (3. místo v I. A třídě, sk. B), Spojů B (1. místo v I. B třídě, sk. A), Stodůlek (4. místo v I. B třídě, sk. A) a Újezdu n. Lesy B (15. místo v I. B třídě, sk. B). A k této čtveřici můžeme připočíst i celou plejádu týmů z tří skupin II. a tří skupin III. tříd. Tam se ovšem nehrálo 15 kol, nýbrž méně. Mužstev bez jediné podzimní remízy tu napočítáme hned 26.


Související články