Foto: DFP
Osm základních kol Dětského fotbalové poháru je za námi. Jaké jsou nejnovější výsledky?

Osm základních kol Dětského fotbalové poháru je za námi. Jaké jsou nejnovější výsledky?

Začátek února byl pro turnaj pozvolný, během prvních dvou týdnů se odehrály pouze dvě základní kola Dětského fotbalového poháru 2023. Kdo z nich nakonec vyšel jako postupující?

Sebevědomý průlet základním kolem

První únorový den přinesl další základní kolo turnaje, tentokrát už sedmé a opět se odehrálo v hale Motorletu v pražských Radlicích. Do tohoto kola zasáhlo osm týmů, které se utkaly o dvě jistá postupová místa. Byly to týmy ZŠ Hostýnská, ZŠ Lauderova, ZŠ Novoborská, ZŠ a MŠ Barrandov, ZŠ Nepomucká a ZŠ Na Beránku. Poslední dvě zmiňované školy si v turnaji vedly nejlépe a jejich týmy s přehledem postoupily do semifinále. Doplnily je týmy ZŠ Novoborská 2 a ZŠ Hostýnská. Tyto zápasy nabídly krásnou fotbalovou podívanou v podání malých fotbalistů, ovšem žádné překvapení se nekonalo. Týmy ZŠ Nepomucká a ZŠ Na Beránku si sebevědomě došly až do finále a pro jistý postup do další fáze turnaje. Ze zlatého poháru se však radoval tým ZŠ Nepomucká, kdy ve finále zvítězil poměrem 4:0. Páté místo v tomto základním kole bral tým ZŠ a MŠ Barrandov, který předčil tým ZŠ Lauderova 2, 7. místo patřilo ZŠ Novoborská 1 před ZŠ Lauderova 1.

Domácí prostředí v hale na Zličíně

Osmé základní kolo se odehrálo v hale, která v kalendáři Dětského fotbalového poháru zažila 8. února svoji premiéru. Dalších osm týmů jsme přivítali ve velké hale na Zličíně. Zúčastnily se ho školy ZŠ a MŠ Zličín, ZŠ Tursko, ZŠ Řeporyje, ZŠ Kuncova a ZŠ Bronzová. Základní skupiny 8. kola byly od začátku velmi vyrovnané a bylo k vidění několik remízových utkání. Boj o přední pozice tak trval až do samotného konce. Mezi čtyři nejlepší se nakonec probojovaly týmy ZŠ Tursko, ZŠ Řeporyje 2, ZŠ Řeporyje 1 a ZŠ a MŠ Zličín. Boje o postupové příčky do další fáze turnaje už byly poněkud jednoznačné a oba skončily třígólovým rozdílem. Z prvního semifinále vyšla vítězně ZŠ Řeporyje 2, z druhého pak ZŠ a MŠ Zličín. Domácí prostředí zřejmě sehrálo roli i v případě finálového zápasu, kdy reprezentanti Zličína znovu nasázeli soupeři 3 góly a nenechali nic náhodě. Páté místo bral tým ZŠ Kuncova 1 před svým druhým týmem, 7. místo ZŠ Bronzová před třetím týmem ZŠ Kuncova.

Před námi jsou nyní ještě čtyři základní kola 13. ročníku Dětského fotbalového poháru. Jsme zvědaví, které týmy doplní semifinálové osmičky. Jsme si ale jistí, že i další turnaje přinesou krásné sportovní momenty, tak jako tomu bylo doposud. 


Fotografie