Foto: Jiří IPSER
Zličín trápí marodka, přesto začal přípravu kanonádou. Padly i tři vlastní góly

Zličín trápí marodka, přesto začal přípravu kanonádou. Padly i tři vlastní góly

Páté místo fotbalový Zličín nemůže ukolébat. Tým pod vedením trenéra Zdeňka Kudely už tvrdě maká a chystá se na jarní část Pražská teplárenská přeboru. Mužstvo z okraje hlavního města už má za sebou i první přípravný zápas, nad německým Berolina Stralau vyhrál 8:2. „Trápí nás ale velká marodka,“ posteskl si Kudela.

Nestálo za to začít později, když máte hodně marodů?
Individuálně jsme začali s přípravou už 8. ledna, společně se trénuje od minulého čtvrtka. Jedeme v rytmu přeboru, tedy tři tréninky týdně a o víkendu zápas. Zraněných jsme měli už dost v závěru podzimu, kdy vypadli na delší čas Merta, Kohout i Forejtek. K nim se přidali čtyři další marodi.

To nezní úplně optimisticky, i když do startu soutěže je ještě dost času. To vás asi trochu uklidňuje, co?
Do přípravného zápasu jsme šli v devíti lidech z áčka, pomoci přišli dva dorostenci a dva kluci z béčka. Po utkání nám ale vypadnou z přípravy další tři kluci. Počítám, že další trénink bude tak v sedmi... Ale je pravda, že marodi z prosince se pomalu chystají naskočit, třeba Ivan Merta už by mohl přijít.

Na podzim jste měli poměrně početný kádr, to by se teď mohlo hodit...
Měli jsme pětadvacet, šestadvacet kluků. Bylo jasné, že někteří neměli dostatečné herní vytížení, tak se rozhodli odejít. Myslím, že optimální počet je někde kolem dvaceti hráčů. Dva kluky u nás máme na zkoušku, u nich uvidíme, jak to dopadne.

První příprava vzhledem k situaci asi dopadla nad očekávání. Vyhráli jste 8:2, jak jste se dostali k utkání se soupeřem z Německa?
Oni jsou tady v Praze na soustředění. Bydlí v hotelu Iris na Slavii, máme šikovné funkcionáře a sekretáři Marku Müllerovi se to povedlo domluvit. Je to soupeř na úrovní naší A třídy. Zápas ovlivnil těžký terén. Hřiště bylo upravené, ale od dvacáté minuty, jak se hrálo v chumelenici, to mělo na utkání vliv. Nebylo to příjemné.

Zápas byl specifický tím, že si soupeř vstřelil tři vlastní góly za poločas. Zažil jste to někdy?
Na to se mě na utkání také ptali. A musím říct, že nezažil. Ale podepsalo se na tom počasí a terén. Tak hráč třeba skočil do střely a míč se od něj odrazil. U dalšího gólu se míč odrazil od zad obránce, který skákal na vysoký míč s brankářem. Je pravda, že tři vlastní góly za poločas jsou kuriozitou.

Aspoň jste v tom špatném počasí potěšili fanoušky kanonádou. Osm gólů, to se muselo líbit, ne?
Viděl jsem i přípravný zápas Sparty s Norimberkem, který přijelo na Letnou podpořit snad pět stovek fanoušků, tak tady měli Němci taky svůj kotel. I když prohrávali, tak jejich desetičlenný kotel pořád fandil. To bylo úžasné.

Tři góly vstřelil soupeři Hák, dvakrát se trefil Pyšek. Nepřiletělo hned od německého týmu laso?
Vím, že Fanda Hák v Německu kopal, tak jsem mu z legrace říkal, že hraje o angažmá. Tak mi odpověděl, zda se má předvést. Pro tohle utkání jsem ho dal na hrot a on dal hattrick.

Vypadá to, že i přes zmíněné problémy si Zličín užívá pohodové atmosféry...
Musím říct, že jsem příjemně překvapený z toho, jak se zvedla kvalita pražského fotbalu. Máme v týmu hodně šikovné kluky, které to navíc baví. Zažil jsem angažmá, kde to některé hráče tolik nebavilo, ale tady je vidět, jak chtějí pracovat. Věřím jim.

Takže se pokusíte vylepšit současné páté místo v tabulce Pražská teplárenská přeboru?
Chvíli trvalo, než si kluci na některé věci zvykli, chtěl jsem po nich asi něco jiného. Ale na hřišti jsme pak byli za všechno odměněni, když se ohlédnu za těmi zápasy, tak ve druhé půli nás přehrály snad jen Spoje. Věřím, že když budeme dál pokračovat ve společné práci, tak bychom se mohli zase zlepšit. A když se to o jednu, dvě příčky povede, budu spokojený. Cíl máme umístění do pátého místa, to bych rád s kluky naplnil.



Související články