Foto: PFS
První hrací týden 13. ročníku Dětského fotbalového poháru je za námi

První hrací týden 13. ročníku Dětského fotbalového poháru je za námi

Třináctý ročník Dětského fotbalového poháru odstartoval třemi turnaji, ve kterých bylo k vidění spousta branek a krásných fotbalových akcí.

Úvodní kolo na Jedenáctce

První základní kolo se konalo v hale Jedenáctka na Chodově. Tohoto turnaje se zúčastnilo celkem pět škol, které daly dohromady osm týmů. Největší zastoupení měla ZŠ Na Chodovci, která poskládala tři týmy. S dvěmi týmy nastoupila ZŠ Květnového Vítězství a po jednom týmu ZŠ Da Vinci, ZŠ Jakutská a ZŠ Jižní. Skupinovou fázi nejlépe zvládly týmy ze ZŠ Květnového Vítězství, ZŠ Jakutské, ZŠ Da Vinci a ZŠ Jižní. Tyto školy si to v semifinále rozdaly o postup do finále, který by jim zajistil postup do semifinále letošního ročníku. V prvním semifinále nastoupila ZŠ Květnového Vítězství proti ZŠ Jakutská. Tuto bitvu zvládla lépe ZŠ Jakutská, která zvítězila 2:1. V druhém semifinále zvítězila celkem jednoznačně ZŠ Jižní nad ZŠ Da Vinci 7:0. Finálové utkání patřilo dětem ze ZŠ Jižní. V souboji o první místo měla navrch ZŠ Jižní, která porazila tým ze ZŠ Jakutská 4:2.

Vinoř hostitelem druhého kola

Druhý hrací den se odehrál v hale na ZŠ Vinoř. Tohoto turnaje se zúčastnilo deset týmů ze šesti základních škol - ZŠ Spektrum, ZŠ Vinoř, ZŠ Kbely, ZŠ Edvarda Beneše, ZŠ Generála F. Fajtla a ZŠ Be Open. V turnaji se nejlépe dařilo týmům ze ZŠ Edvarda Beneše, ZŠ Kbely a ZŠ Generála F. Fajtla. Ze ZŠ Edvarda Beneše postoupily do semifinále dva týmy, které se utkaly v prvním semifinále proti sobě. Z vítězství a postupu do finále se radoval tým č. 1, který porazil tým č. 2 3:0. Druhé semifinále nabídlo utkání mezi ZŠ Kbely a ZŠ Generála F. Fajtla. Z toho utkání se po výsledku 2:1 radoval tým ze ZŠ Kbely. Finále přineslo dramatickou podívanou, ve které musel rozhodnout pokutové kopy. V těch byl úspěšnější tým ze ZŠ Edvarda Beneše, který si tak odnesl cenu pro nejlepší tým druhého hracího dne.

Hala na Motorletu viděla vítězství ZŠ Glowackého

Čtvrteční turnaj hostila sportovní hala Motorlet. Do turnaje zasáhlo celkem osm týmů z pěti škol – ZŠ Glowackého, ZŠ a MŠ Perunova, ZŠ Trojská, ZŠ Podbělohorská a ZŠ Vladislava Vančury. Skupinovou fázi ovládly týmy ze ZŠ Glowackého a ZŠ Trojská, které do semifinále doplnily týmy z druhých míst, konkrétně ZŠ Vladislava Vančury a ZŠ a MŠ Perunova. Z postupu do finále, a tedy i semifinále DFP, se radovala ZŠ Glowackého, která v semifinále porazila ZŠ a MŠ Perunova 3:0 a ZŠ Vladislava Vančury, která semifinálový souboj vyhrála proti ZŠ Trojská 2:1. Ve finále se přiklonilo štěstí na ZŠ Glowackého, která díky jedné vstřelené brance porazila svého soupeře nejtěsnějším rozdílem.

Již první týden naznačil, že letošní ročník bude velmi atraktivní a vítěz bude muset prokázat nejen fotbalové dovednosti, ale také týmového ducha.

Těšíme se na další turnaje!


Fotografie